Petőfi utca a Facebook-on Kapcsolat

Küldjön ötletet, észrevételt, leleplező információt! szerk@petofiutca.hu

Alázzon meg minket a pénzével!


A Petőfi utca nem fogad el állami támogatást és nem közöl fizetett hirdetéseket. Az Ön támogatására viszont szükségünk van!
	

Nem futja paralimpiára a magyar kerekesszékes rögbiseknek

2012.09.10. 21:17 petőfi utca

"Felborulunk mint a bogár, talpra állítanak, aztán megy tovább a játék". Félelem és reszketés a kerekesszékek körül.

Szólj hozzá!

Címkék: mozgássérültek rögbi paralimpia

Lecsukják a Pál utcai fiúkat

2012.09.05. 12:54 petőfi utca

Elindult a tanév, aminek a végére már általános iskolás korú gyerekeket is le fognak csukni. Egyszerű és eredménytelen szigorral fenyeget az új büntető törvénykönyv.

18 komment

Üres lakások a kilakoltatások árnyékában

2012.07.30. 10:05 petőfi utca

Budapesten több ezer önkormányzati lakás áll  üresen, miközben folyamatosan mondanak fel bérleti szerződéseket és rendelnek el kilakoltatásokat. A legelesettebbek A Város Mindenkié csoporttól és a politikai skála túlsó végéről érkező Koppány Csoporttól kapnak segítséget.

 

105 komment · 1 trackback

Címkék: hajléktalanok a város mindenkié

Megvásárolják a roma szülőket Nyíregyházán?

2012.07.17. 14:01 petőfi utca

A görögkatolikus egyház felhasználásával szabadul meg a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásától az önkormányzat az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekekeknek Alapítvány képviselője szerint. Feltételezik, hogy a cigánytelepen élők beiskolázási segélyért és ingyen tankönyvért vállalják a többségi gyerekektől elválasztott, a hátrányokat hosszú távon bebetonozó iskolai elhelyezést. A jogvédő szervezet ezért bíróságon próbálja megvédeni az integrált oktatást.

 

42 komment

Címkék: romák nyíregyháza szegregáció cfcf

Országos zsidózás és a szalonrasszista poltikusok

2012.06.29. 11:44 somlaij

Vannak, akik szerint különbséget kell tenni a meggyőződéses nácik és a populista alapon, alakalomszerűen rasszista politikusok között. Mások szerint a motíváció igazából mindegy, és ugyanúgy kell elzavarni a közéletből a megélhetési rasszistákat, mint a teljesen őszintén cigányozó/zsidózó/buzizó agykárosultakat. Ön mit gondol erről?

87 komment · 2 trackback

A látszatnál is mélyebbre zuhant a Fidesz népszerűsége

2012.06.22. 14:42 petőfi utca

Foci_Orban_Viktor_Fidesz.jpgLehet, hogy a pártokat már mindenki megutálta, a választásokra a legtöbben mégis elmennének. És ha már ott vannak, várhatóan még nagyobb arányban szavaznának a kormány ellen, mint ami a legutolsó közvélemény-kutatásokból elsőre látszik. Ezt fordíthatná meg esetleg az előzetes választói regisztráció, ami valószínűleg a Jobbiknak is nagyon jól jönne. Párttámogatottsági okoskodás ritkán látható közvélemény-kutatási adatok durrogtatásával.

243 komment · 2 trackback

Kalap- vagy tetoválás adó jön?

2012.06.20. 08:28 petőfi utca

income-tax-tom.jpgVégre romantikus gesztusra szánta el magát, az egyébként inkább kemény figurának megismert Tarlós István, és belebegtette egy rég elfelejtett adónem, a hídpénz lehetőségét. Adófajtákból nem állunk rosszul országos szinten sem, a 2010-es kormányváltás óta 21 új típust vezettek be, és ha hihetünk Matolcsy miniszter vonatkozó számításainak, akkor egy eddig ismeretlen adó még beúszhat. „Az 58 kisadót tavaly 48-ra csökkentettük, majd az év végén ismét 54-re emelkedett az adók száma. Most hét adónemet megszüntetünk és három új adót bevezetünk, így 51 adó lesz” - mondta május elején a nemzetgazdasági miniszter, amiből (54-7+3=51) vagy az ortodox matematika forradalmasítása, vagy egy titokzatos adó bevezetése következik. Egyiken se lepődnénk meg, és összegyűjtöttük a máshol már bevált adófajták közül a legígéretesebbeket. Várjuk javaslataikat is: milyen új adót vezessen be a kormány vagy a főpolgármester?

42 komment · 4 trackback

Költészet a kultúrpolitika csúcsán

2012.06.14. 01:08 petőfi utca

lsimonportre.jpgVáratlanul kiderült a feladata” az első sora annak a versnek, amit L. Simon László kulturális államtitkár-jelölt publikált tíz évvel ezelőtt. A fordulatokban gazdag és tanulságoktól se mentes műnek már eddig is legtöbbet idézett részlete az utolsó harmad eleje: "a hazai művészettörténet elfelejtkezett rólam / miközben én már párizsban báboztam / iskolát alapítottam / és egy röhögő törpét követtem / akivel szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk / gipszlenyomatokat". Nem lennénk most Deutsch Tamás helyében.

175 komment · 3 trackback

Kövér László porlik, mint a szikla

2012.06.12. 15:16 petőfi utca

kover_1.jpgA kormányzó szociálliberális szövetség (USL) elsöprő győzelmét hozta a hétvégi helyhatósági választás Romániában. Az USL a szavazatok több mint felét söpörhette be, 35 százalékot verve a második helyezett Demokrata-Liberális Pártra. A korábbi pozícióit nagyjából megőrző RMDSZ árnyékában súlyosan leszerepelt a Fidesz támogatását élvező két magyar párt, a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP). Tőkés Lászlót pokoljárásra küldték, de még feltámadhat. A Petőfi utcának nyilatkozó szakértők szerint az eredményekből semmi nem következik a magyarországi pártok erdélyi támogatottságára vonatkozóan. 

97 komment · 8 trackback

Nyilas pakkot kapott az oktatás

2012.06.06. 12:19 petőfi utca

thaza.jpgA hét elején jelent meg a Nemzeti alaptantervről (NAT) szóló kormányrendelet, így eldőlt, hogy szeptembertől milyen tantervhez igazodhatnak a pedagógusok. Bár az alaptanterv számos alapvető változást hoz magával, a leghevesebb reakciók mégis egy látszólag marginális ügy, az irodalomórákon választható szerzők névsora miatt törtek ki. A listára felkerült ugyanis három, sokak szerint szélsőjobboldali szerző is: Nyirő József, Wass Albert és - a saját antiszemtizmusával idővel szembeforduló - Szabó Dezső. A szakember egyszerű politikai kampányt, az erdélyi irodalomtörténész a kormány teljes kudarcát leplező ideológiai küzdelmet lát a botrány mögött.

115 komment · 2 trackback

Kinek állítson szobrot a nemzet?

2012.06.05. 00:24 petőfi utca

Kegyeleti urnacsempészéssel bolondított szoborállítási-rombolási hullámon érkezett idén a meterológiai nyár. Szobrot kapott a XX. századi magyar történelem két meghatározó szereplője: a faji alapú diszkriminációt törvényerőre emelő, több százezer magyar legyilkolásához asszisztáló és további kétszázezer magyar hősi haláláért felelős kormányzó, valamint a teljhatalmát megszállók tankjain megszerző, százakat legyilkoló, ezreket bebörtönző, tizenezreket internáló első titkár. A rombolós versenyzők közben lecsaptak annak a Raul Wallenbergnek a szobrára is, aki a kormányzó uralma alatt üldözötteket mentett, és akit aztán az elsőtitkárt irányító idegen hatalom ölt meg. Szeretnénk mi is részt venni a modern magyar közélet újabb országos rekord-kísérletében. Ezúton keressük azokat a XX. századi, nemezetközi szinten is híres magyarokat, akiknek még sehol nem áll szobra, és ha állna, akkor a legjobb eséllyel vészelné át rombolás nélkül a következő éveket. Szavazzon, és kommentben javasoljon további jelölteket!

42 komment · 3 trackback

Alig ismert itthon a világ legnagyobb politikai mozgalma

2012.05.31. 15:49 petőfi utca

Annyian vannak, mint a magyarok, gyógyszereket és újságírókat csempésznek Szíriába, tárgyalnak a Hilton szállodalánccal, a brazil és a marokkói kormánnyal és lenyomták a brit médiacézárt. Értelmetlen pótcselekvés vagy a XX. század technikájára épülő bázisdemokrata aktivitás? Az Avaaz, a világ legnagyobb "klikktivista" közéleti-politikai mozgalma alig ismert Magyarországon, pedig már közel ötvenezer magyar tagja is van. 

17 komment · 3 trackback

Kik azok a magyarok, és mit akarnak?

2012.05.30. 12:10 petőfi utca

A magyar nemzet karakterének megrajzolására indított projecttel köszönti a második Orbán-kormány két éves évfordulóját a Petőfi utca. Melyik az az önbecsüléssel rendelkező, büszke nép, amelyik legyőzi a válságot mert kétségbeejtő helyzetekből való felemelkedésben a legjobb, nem irigyel semmit a németektől és madár formájában az albán ágra ül?  A szabadságharcok népe! Válasszon szívének kedves magyar nemzetet! 

17 komment · 5 trackback

Agyonhallgatja a kormánypárti sajtó a gazdasági sikereket

2012.05.24. 15:24 petőfi utca

Lego-Money.jpgBelpolitikai viták árnyékában dübörög a legsikeresebb magyar vállalat, a Közgép. A cég az Origo számításai szerint a kormányváltás óta közel 300 milliárd forint értékben kapott állami megrendeléseket, legutóbb pedig Némethné fejlesztési miniszter az országgyűlésben számolt be arról, hogy a Közgép az uniós finanszírozású beruházások legeredményesebb hazai szereplője. Ellenzéki képviselők, a hozzájuk közel álló média és a pártfüggetlen sajtó után már a Fidesz politikusai is foglalkoznak Simicska Lajos kiugró sikereket elérő vállalkozásával. A kormánypárti lapok azonban elhallgatják a magyar gazdaság legerősebb motorjának sikereit. 

22 komment · 3 trackback

Bomba formában fejlődik Felcsút

2012.05.21. 12:31 petőfi utca

Újabb fejlesztéseknek köszönhetően tovább javulhatnak a már eddig is kiváló életkörülmények a Fejér megyei Felcsúton. Az 1800 lakosú község évek óta példaértékű fejlődésen megy keresztül: a mesze földön híres Kastély Óvoda, az önkormányzati hivatal és az orvosi rendelő mellett gyönyörűen állították helyre a vasúti hálózatból már több évtizede kiesett állomás-épületet is. Utóbbiban szállásolják el a Puskás Ferenc Akadémia tornáira érkező külföldi futball csapatokat. A Makovecz Imre tervezte főépületet, kiváló minőségű műfüves edzőpályákat és a rövidesen létrejövő Puskás Intézetet is magába foglaló Akadémián már megkezdték az új négyezer férőhelyes, az UEFA legmagasabb követelményeinek is megfelelő (negyedik kategóriás) ministadion építését. A hajdanán mindössze egyetlen hosszabb utcából álló kisközség titkáról kérdeztük Mészáros Lőrincet, az utóbbi hetekben a földek bérbeadásai kapcsán is sokat szereplő polgármestert. A beszélgetés videófelvételen kívüli szakaszában elhangzott az „egyfajta szakrális hely” fordulat is.

22 komment · 2 trackback

Címkék: puskás akadémia felcsút; mészáros lőrinc;

Előkerül Gyurcsány szakdolgozata

2012.05.17. 10:47 petőfi utca

21 komment · 2 trackback

Génvizsgálattal bizonyítja egy jobbikos, hogy nem roma és zsidó

2012.05.14. 01:51 petőfi utca

Egy 2010 szeptemberében (két héttel az önkormányzati választások előtt) készült orvosi lelet terjed az interneten arról, hogy a páciens "genetikai vizsgálata során nem találtak roma és zsidó népcsoportra jellemző genetikai génváltozatot". A genetikai vizsgálatot állítólag egy Zala megyei jobbikos készíttette.

263 komment · 5 trackback

Mindent le akarnak nyúlni

2012.05.11. 08:59 petőfi utca

Valószínűleg nem lenne ekkora botrány a földbérletek körül, ha a kormány körüli vállalkozók nem lennének ennyire mohók, és nem akarnának mindent besöpörni – mondja Szabó Rebeka, LMP-s országgyűlési képviselő. Az egyik legaktívabb földügyi politikus MSZP-közeli pénzembereket most nem lát a kedvezményezettek között, az Ángyán Józseffel együtt ellene is megjelent kínos MTI-hírt pedig szánalmas kísérletnek tartja. Interjú.

63 komment · 3 trackback

Orbán igazat mondana, de nem sikerül

2012.05.09. 10:00 petőfi utca

30 komment · 7 trackback

Címkék: orbán küldött karcsi kalandjai

Kössék feltételekhez a szociális támogatásokat?

2012.05.07. 03:36 petőfi utca

Nagyon komoly reményekkel vágunk bele a Petőfi utca új projektjébe, a radikálisan merész újításokkal felturbózott, európai értelemben vett Vita-fórumba. A következőkben rendszeresen meghirdetett témák körbejárásához szakértőket hívunk meg, akik az adott hét végéig vitatkoznak egymással és persze az összes hozzászólóval. A vitákat aktív moderátor vezeti, aki nem csak rendet tart, hanem kezdeményez, kereteket tart meg vagy módosít, szintetizál, és szavazásra bocsát.

 

A hozzászólásokhoz a világ legegyszerűbb regisztrációját kell elvégezni, vagy a már meglévő facebook regisztációval belépni.

 

Az első téma rögtön nagyon éles: Kösse-e az állam feltételekhez a szociális juttatásokat?

 

Technikai okokból (egyelőre) kénytelenek vagyunk a blog.hu világán kívül boldogulni, de érdemes ide kattintani, és megmondani a határozottat, szavazni, esetleg megkérdezni a szakembereket, de minimum elolvasni, mit mondanak.

79 komment

Címkék: vita

Nehéz szülés előtt áll Áder János

2012.05.03. 20:59 petőfi utca

Már első nagy érdeklődéssel várt elnöki döntése komoly dilemma elé állíthatja Áder Jánost, akinek nem lesz könnyű a nemzet egységét megjelenítenie Geréb Ágnes kegyelmi kérvényének elbírálásában. A jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélt szülésznő ügyének megítélése egészen váratlan koalíciókat eredményezett. Geréb már az elsőfokú eljárás megszüntetéséért is kegyelmi kérvényt nyújtott be, amit Schmitt Pál elutasított. A másodfokon tovább szigorított ítélet újabb heves tiltakozó hullámot váltott ki, amely szakmai és politikai köröket is elért. Az interneten megjelenő hozzászólások alapján közben úgy tűnik, hogy sokan vannak azok is, akik szívesen látnák rács mögött az otthonszülés magyarországi megteremtésének szimbolikus alakját.

240 komment · 2 trackback

A 2010/12-es szabadságharc története

2012.04.27. 11:06 petőfi utca

Az IMF/EU tárgyalások kapcsán Orbán Viktor ma reggel izgalmas időszakot prognosztizált, pedig nehéz elképzelni az elmúlt két évnél viharosabb fordulatokat. Andy Vajna megirigyelhetné a történet csavarjait és Matolcsy György szintű szereplő sem terem minden bokorban. Összeállításunkában a szabadságharc és a kiegyezés eddigi legfontosabb eseményeit szedtük össze, a dátum mellett feltüntetve az aktuális euróárfolyamot. 

9 komment · 1 trackback

Rémhír a fokozott közúti eü-doboz ellenőrzés

2012.04.26. 09:34 petőfi utca

Ordas nagy hoax az autós egészségügyi-dobozok érvényességi idejéről szóló fokozott közúti ellenőrzés. A Petőfi utca profiljától viszonylag idegen közszolgálati hír eredete, hogy mi is adtunk esélyt a pletyka megalapozottságának, és rögtön elkezdtünk kombinálni: a rendőrség vajon statisztikát szeretne javítani, esetleg így üzenne a jogalkotóknak, vagy valami szervezeten belüli sötét ügyről van szó. Kiderült, hogy egyik sem, már megint nem sikerült megcibálnunk Pintér Sándor bajszát. De a minimál-történet még így is tanulságos.

Szólj hozzá!

Rendőrségi ügy lesz a gyereknevelés

2012.04.25. 09:49 petőfi utca

Miközben a Jobbik képviselőjének tiszaeszlározó felszólalása és gyöngyöspatai polgármesterének "polgárháborúzó" beszélgetése kapcsán a Fidesz éppen elhatárolódik a rasszista szólamoktól, a kormány igyekszik feltűnő lépéseket tenni a szélsőjobboldal egyik kedvenc témájában, a leszakadt vidékek közbiztonsága ügyében. A múlt héten a Belügyminisztérium két terve is nyilvánosságra került, amelyek alapján a rendőrség segítségével próbálnák megnevelni a társadalom peremére szorult gyerekeket. A szakértő szerint paternalista, helyenként erőszakos és a meglévő riasztó állapotokat törvényesítő rendszer épül.

31 komment · 1 trackback

Utoléri Áder Jánost a vidámság

2012.04.24. 08:24 petőfi utca

16 komment

Címkék: orbán áder jános küldött karcsi kalandjai

süti beállítások módosítása