Petőfi utca a Facebook-on



 Kapcsolat

Küldjön ötletet, észrevételt, leleplező információt! szerk@petofiutca.hu

Alázzon meg minket a pénzével!


A Petőfi utca nem fogad el állami támogatást és nem közöl fizetett hirdetéseket. Az Ön támogatására viszont szükségünk van!
	

Szélsőjobboldali riválisától jöhetett ki Juhász Oszkár "polgárháborús" beszélgetése

2012.04.21. 23:57 petőfi utca

Regényes történet körvonalazódik a Juhász Oszkár gyöngyöspatai polgármester beszélgetéséről készített „polgárháborús” hangfelvétel eredetéről. A Jobbik titkosszolgálati akciót feltételez, amit az illetékes államtitkár tagad. A felvétel állítólag Juhász egykori szélsőjobboldali vetélytársához kötődhet. Az Országgyűlés ma délután tartja a Gyöngyöspata-bizottság jelentésének vitáját, ezért a botrány időzítése további spekulációkra ad okot. Közben a gyöngyöspatai roma közösség hétfő délutánra Juhász Oszkár lemondását követelő tüntetést szervez.

Mint arról a Petőfi utca is beszámolt, csütörtökön az ATV közölt egy felvételt, amin Juhász Oszkár gyöngyöspatai polgármester és három másik beazonosítatlan szereplő rasszista kitételekkel sűrűn megtűzdelt beszélgetése hallható. A jobbikos községvezető többek között a rövidesen elkerülhetetlenül bekövetkező polgárháborúról beszél, aminek „akkor kell megtörténnie, amikor a mi nyereségünkkel végződhet”.

Juhász Oszkár előbb az MTI-nek nyilatkozva tagadta, hogy ő szerepelne a felvételen, később kérdésünkre úgy nyilatkozott, hogy magánbeszélgetés került az ATV-hez. Ugyanezt hangsúlyozta Mirkóczki Ádám a Jobbik szóvivője is, aki később kijelentette: "Juhász Oszkár valójában blöfföl, a beszélgetőtársai nyelvezetét használja, és próbálja meggyőzni őket a törvénytelen eszközök szükségtelenségéről."

 

A felvétel eredetével és nyilvánosságra hozásával kapcsolatban Juhász és Mirkóczki is a Jobbik lejáratását célzó titkosszolgálati akcióról beszélt. Az ügyről már pénteken rendkívüli ülést tartott az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, amelyet követően Kontrát Károly belügyi államtitkár tagadta, hogy a titkosszolgálat megfigyelné a Jobbikot.

 

Már megint magyar támad a magyarra

 

A Petőfi utca gyöngyöspatai forrásokból úgy értesült, hogy a „polgárháborús” felvétel eredete valószínűleg Juhász Oszkár korábbi szélsőjobboldali riválisához, Eszes Tamáshoz köthető. Váratlan haláláig bezárólag Eszes aktív szereplője volt a Gyöngyöspatán tavaly kirobbant botránysorozatnak és az abból fakadó politikai játszmáknak is.

 

Eszes a Véderő nevű paramilitáris szervezet élén jelent meg a faluban, nem sokkal azután, hogy a hozzájuk megtévesztően hasonló Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a helyi roma közösség megfélemlítését célzó járőrözésbe kezdett. Később ő szervezte meg a történetben az egyik legnagyobb sajtóvisszhangot kiváltó akciót is, azt a „katonai ismereteket oktató” tábort, amelynek elindítását a rendőség az utolsó pillanatban megakadályozta.

 

Eszes független jelöltként indult el a gyöngyöspatai polgármester-választáson, és a kampányban végig nagyon kemény, tettlegességgel és feljelentéssel is tarkított konfrontációi voltak Juhász Oszkárral. A júliusi választást Juhász a szavazatok közel 34%-át megszerezve nyerte meg, Eszes negyedik lett a hét jelöltből.

 

Össze-vissza felvettek mindent

 

A tavalyi eseményekről beszámoló tudósítók és a romák védelmében fellépő civil jogvédők tapasztalata szerint a Gyöngyöspatán megjelenő különböző szélsőjobboldali csoportok tagjai egyik paranoid összeesküvés-elméletből estek a másikba, ezért egy idő után mindenről hang- és videófelvételeket gyártottak. Ezt tapasztalta egyébként munkatársunk is, amikor a polgármester-választás után készített interjút Eszes Tamással, és rögtön ott termett a Véderő néhány tagja, hogy rögzítse a beszélgetést. A szélsőjobboldali csoportok között ugyanakkor eleinte nagyon könnyű átjárás volt, így simán keveredhettek egymással bizalmas magánbeszélgetésekbe, miközben nem kellett ahhoz különösebb esemény, hogy egyikük zsebében éppen élesre állított hangrögzítő legyen.

 

Forrásaink szerint több ilyen felvétel is kikerült a helyiekhez egyre több szálon kötődő Eszes Tamás környezetéből. Úgy tudjuk, hogy az ATV-n bemutatott anyagot egy közel egy órás beszélgetés részleteiből vágták össze, és az eredeti felvételt már tavaly ősszel is többen megpróbálták eladni. A hanganyaggal házaló gyöngyöspataiak állítólag újságírókat, külföldi nagykövetségeket és az Országgyűlés Gyöngyöspata-bizottságának prominenseit is megkeresték. A spekulációk fontos eleme, hogy a beszélgetés közvetlenül az országgyűlési bizottság jelentéséről szóló, várhatóan nagy média érdeklődést kiváltó plenáris vita előtt került ki.

 

A kereskedőket ugyanakkor forrásaink szerint megriasztotta Eszes Tamás váratlan halála, amely újabb spekulációkra adott okot. A HVG-ben megjelent portré szerint a november 3-án elkövetett öngyilkosságát megelőző hetekben a falubeliek elkeseredett, megtört hangulatban látták Eszest, a rendőrségi vizsgálat pedig egyértelműen kizárta az idegenkezűséget. Tény ugyanakkor, hogy mindössze egy órával a halála előtt még francia újságírókkal találkozott, akiknek azt mondta, hogy rövidesen indul kempo edzést tartani.

17 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://petofiutca.blog.hu/api/trackback/id/tr704465751

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Száz forint a forró lángos, mihez értesz, Áder János? 2012.04.23. 10:04:55

Áder János életrajza: íme egy újabb nímand, egy elvtelen csinovnyik, aki a Párt iránti elkötelezettsége mellé semmilyen szakmai eredményt nem tud felmutatni. “Áder Jánosnak nincs semmiféle jelentős tudományos, kulturális, üzleti vagy akár sportte...

Trackback: “Kövér László csacsiságokat beszélt, nyilván feszült volt” – reagált a HVG főszerkesztője a házelnök “tollforgató terrorista” hisztijére 2012.04.23. 10:00:11

  Éppen csak azt nem tette hozzá, hogy Kövérnek talán megjött, attól annyira feszült, és azért illette az újságírókat a “nyikhaj, senkiházi utolsó tollforgató terrorista”, valamint a “velejéig gonoszak” és az “ostobák...

Trackback: Earth Day: Rombold te is a Kossuth teret! 2012.04.23. 09:50:09

Letölthető reality társasjáték 2 percben   Még mindig nem kaptál elfogadható választ arra, hogy miért kellett egy teljes parkot elpusztítani? Nem érted, miért villognak a Föld napi rendezvényeken, akik erre utasítást adtak? Úgy érzed, hogy valami ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerencsére már van békésebb megoldásuk is a hatalomátvételre:
emiksz.blog.hu/2012/04/20/90_a_maganvelemeny
"- Jó, értem. A rendőrök szanaszét az ország szélén. Tehát Budapesten tervezünk egy TV székház ostromot?
- Budapest, de a TV nem játszik. Elfoglalhatnánk, de az a tizenhét nyugdíjas, aki még nézi, nem igazán jelentős."
Azért vágesz, hogy a roma kisebbség simán ráér munkaidőben tüntetni?
Érdekes, a liberráltak azon nem rugóznak, hogy tavaly novemberben megpróbálták lelőni Juhász Oszkárt.

Az ilyesmi nem éri el az ingerküszöbötöket, igaz toleránskák?
Így jár az, aki cigánynak munkát ad: összecsapnak felette a hullámok és hirtelen, a semmiből minden szar a nyakába hullik és kiforgatják a szavát. Mondjuk még mindig jobb, mintha agyonvernének kis baltával és megerőszakolnak. A cselekmények sorrendje természetesen tetszőlegesen felcserélhető (éljen az eltérő kultúra)!
@imperial: és nem sikerült? A picsába!
igen, ahogy berzéken is, ahol négy részeg cigány vert agyon egy ártatlan családapát...

index.hu/belfold/2012/04/21/allt_a_pultnal_halalra_vertek/
Magyar támad a magyarra? Általában nem ez szokott lenni. Általában (és most is) idegenszívű gennyes nácik, idegen hatalmak seggnyalói (most éppen az irániaknak akarnak tetszeni) szerveznek támadást a békében élő, boldogulni akaró magyarság ellen.

Azok támadnak, akik csak pusztítani tudnak, építeni nem. Rombolni könnyű, ezt minden hüjegyerek tudja építőkockával is. Építeni már nehezebb, ebben kellene a Jobbiknak példát mutatnia, és nem a gennyes nácik mentsvárának lenni. Bár ehhez az kellene, hogy a Jobbikban többségben legyen a tettrekész magyar, aki nem antiszemita és nem cigánygyűlölő. De szép álom, vajon mennyi esély van rá? Vajon hány százaléka lehet normális a Jobbiknak?
tundrazuzmo

Az "építkezésetek" eredménye, hogy kifosztva, kirabolva, gyarmati sorba taszítva az ország! A Magyar nép saját országában harmadrendű állampolgár! Van a pofádon bőr szélsőségezni aki megmondja az igazat mocskos söpredék!
@tundrazuzmo: A probléma leginlább az, hogy a liberálisok legalább ugyanennyit ártanak az országnak.
Akik náciznak ész nélkül boldog-boldogtalant, akik eladnák a magyar közműveket, földeket, cégeket, mindent, akik tagadják a tényt miszerint a cigánybűnözés (cigányok által elkövetettt megélhetési bűncselekmények) száma jelentősen megnövekedett, ...

Az igazság mint mindig a kettő (Jobbik és libsik) között van.
Tudomásul kellene venni, hogy egy cigányok által megfélemlített településen kurvára nem érdekel senkit milyen a polgármester ha hatékony.

Azaz magánemberként a haverjai körében nyugodtan lehet akár véresen antiszemita is, sőt mondhat bármekkora marhaságot is. Magánemberként a haverjai körében.

Az pedig demokráciában nem nagyon működik, hogy akkor ezért váltsák le. Ki váltja le? Valami liberális gondolatellenőr?

Ez afféle kádári beidegződés, hogy majd jól beárulom és leváltják.

Azt nem hiszem, hogy Jobbikos lett volna, azért nem akkora dolog egy polgármesteri funkció egy picsányi kis faluban, ráadásul ahol egy csomó feszültségkeltő liberális szítja a feszültséget a cigányok között.
Furcsa, hogy amikor a FIDESZ új adót vezet be, mindig kitör valami vihar a biliben...
Jó a polgárháború ötlete...csak nem a cigók ellen hanem a Fidesz banditák ellen!!!!!!
"a hozzájuk megtévesztően hasonló Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a helyi roma közösség megfélemlítését célzó járőrözésbe kezdett"
Hát elmész te a fenébe. Tudod én liberálisnak tartom magam, de te nem lehetsz az, mert ez demagóg duma. Elegem van, hogy szégyellnem kell a liberalizmusom az ilyen szemellenzős, hazug szemetek miatt. Szinte látom magam előtt, ahogyan "rettegnek", azok a szegény, drága "megfélemlített" cigányok. Akik nagy félelmükben egy egész falut szétloptak és szétterrorizáltak és egy egész településrész néptelenedett el miattuk. Mikor lesz már vége ennek az álszent szerecsenmosdatásnak. Jó lenne kihúzni a pesti belvárosi fejed a sznob seggedből és körülnézni keleten... ott nem hegedű van a cigány kezében, de nem is lapát...
@töreki: "Az "építkezésetek" eredménye, hogy kifosztva, kirabolva, gyarmati sorba taszítva az ország! A Magyar nép saját országában harmadrendű állampolgár! Van a pofádon bőr szélsőségezni aki megmondja az igazat mocskos söpredék!"

És mit javasol erre a haza bölcse, mocskosszájú törek gyerek? Forradalmat akarsz, majom? Polgárháborút? Akkor egy jó ideig nem lesz több internet, a kurucinfót is kőtábláról olvashatod majd mint zsidó vagy sumér őseid.

Aztán miután jól kipolgárháborúztad magad, és az ország fele megöli a másikat, majd idejönnek "békefenntartani", és "újjáépíteni". Na az gyarmatosítás lesz, és akkor semmi nem marad magyar kézben.

Ezt akarod pubi? Inkább menjél vissza a mama szoknyája mellé, aztán ha felnőttél, és felelősen tudsz gondolkodni, akkor szólj!
@Trompf: "A probléma leginlább az, hogy a liberálisok legalább ugyanennyit ártanak az országnak.
Akik náciznak ész nélkül boldog-boldogtalant, akik eladnák a magyar közműveket, földeket, cégeket, mindent, akik tagadják a tényt miszerint a cigánybűnözés (cigányok által elkövetettt megélhetési bűncselekmények) száma jelentősen megnövekedett, ..."

A liberális a másik pofoznivaló. Ők szépen benyelik az "egyenlő jogokat" mindenkinek eszmét, aztán kiderül, hogy az egyenlő jogok csak addig működnek, amíg a buzi elnyomja a normálist, a külföldi tulajdont szerez Magyarországon, az EU jog elnyomja a hazait, a cigány az egyenlőségre hivatkozva élősködhet, stb.

Én is utálom ezeket a "liberális értékeket", ezért támogatom Orbánt. Sajnálom, de ez van. Juhászoszi féle megmondóemberek szart se csinálhatnak nemzetközi szinten, mert zsebrevágják őket. Orbán harcol, aztán szépen átmegy a zsebszerződés ellenes földtörvény, visszavesszük a vízműveket, és szépen lassan vissza lehet csinálni, amit a szoclibek elkótyavetyéltek.
"Elfogadták a személyszállítási törvényt. Az átfogó új szabályozás egyik legnagyobb újítása az ún. „igényvezérelt személyszállítási szolgáltatás", még bonyolultabban az „utas jelzésére induló, informatikai rendszerekkel támogatott, változó útvonalon és időpontokban közlekedő, kisebb befogadóképességű járművekkel működő közlekedési rendszer", magyarán az iránytaxik bevezetése a ritkán lakott vagy különleges településszerkezetű térségekben."

és azt gondolják, hogy nem lesz több a taxisgyilkosság ???!
süti beállítások módosítása