Petőfi utca a Facebook-on Kapcsolat

Küldjön ötletet, észrevételt, leleplező információt! szerk@petofiutca.hu

Alázzon meg minket a pénzével!


A Petőfi utca nem fogad el állami támogatást és nem közöl fizetett hirdetéseket. Az Ön támogatására viszont szükségünk van!
	

A látszatnál is mélyebbre zuhant a Fidesz népszerűsége

2012.06.22. 14:42 petőfi utca

Foci_Orban_Viktor_Fidesz.jpgLehet, hogy a pártokat már mindenki megutálta, a választásokra a legtöbben mégis elmennének. És ha már ott vannak, várhatóan még nagyobb arányban szavaznának a kormány ellen, mint ami a legutolsó közvélemény-kutatásokból elsőre látszik. Ezt fordíthatná meg esetleg az előzetes választói regisztráció, ami valószínűleg a Jobbiknak is nagyon jól jönne. Párttámogatottsági okoskodás ritkán látható közvélemény-kutatási adatok durrogtatásával.

Jelentősen csökkent a kormány korábbi támogatottsága a júniusban publikált közvélemény-kutatási adatok szerint. A Tárki és az Ipsos szerint az MSZP gyakorlatilag beérte a Fideszt, és ugyan a Medián még mindig komoly különbséget mért, a kormánypárt támogatottsága az ő felmérésükben is szignifikánsan visszaesett. Ahogy az elmúlt másfél évben mindig, a kutatóintézetek ezúttal is hangsúlyozzák a pártot nem választó és a választási részvételben bizonytalan szavazók magas arányát.

A párt nélküli választók a ciklus egyik slágertermékei. Publicisztikák, politológiai értekezések és tüntetési beszédek főszereplői, az egész magyar pártpolitika bukásának élő bizonyítékai. Hétköznapi tapasztalataink alapján is megalapozottnak tűnhet az a spekuláció, hogy minden korábbinál többen vannak, akik kiábrándultak az ismert pártokból, és messiás-várakozásra vagy az egész parlamenti vircsaft tagadására váltottak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem mennek el választani, de még csak azt sem, hogy ne lennének pártpreferenciáik.

A valószínű szavazókkal együtt több, mint hatvan százalék

A közvélemény-kutatók általában négy kategóriába sorolják a választási részvétel esélyét: biztosan elmegy, valószínűleg elmegy, valószínűleg nem és biztosan nem. A hírek leginkább a biztosan résztvevő és pártválasztásukat is eláruló választók közötti eredményekről szólnak, ez a réteg zsugorodott mára az összes választó egyharmadára. A rendszerváltás óta tartott hat választás átlagos részvételi eredménye (65,5 % az első fordulókban) alapján, ők a választásokon korábban résztvevők felét jelentik.

Májusban az összes megkérdezett 38 százaléka mondta, hogy biztosan, 23 százaléka pedig, hogy valószínűleg elmenne szavazni – mondta el a Petőfi utca kérdésére Hann Endre, a Medián igazgatója. A „biztos” és a „valószínű” választók együttesen tehát 61 százalékos részvételt jelentenének, ami gyakorlatilag a megszokott választói aktivitásnak felel meg. Ennél alacsonyabb részvétel volt az 1998-as első fordulóban, és hatból négyszer a második fordulókban.

Mélyen vannak, és ezt ők is tudják

A Medián legutolsó eredménye szerint a „valószínűleg” résztvevők között még kisebbre zsugorodott a Fidesz előnye, bár összesítve még így is tíz százalékponttal vezet az MSZP előtt. A Petőfi utca megbízható forrásból úgy értesült, hogy hasonló eredményre jutott a kormánypárt megbízásából készült – és feltételezhetően a Századvég környékén levezényelt – kutatás is. Szakmai közhely, hogy a két választás között a konkrét számoknál fontosabb mutatók a hónapokon át tartó tendenciák, ezek pedig most egyértelműen a kormányerők gyengülését mutatják.

Nem kizárt, hogy a többi párthoz képest erősebb mozgósítási potenciál mellett leginkább erre reagál a Fidesz nem rég belebegtetett ötlete az előzetes választói-regisztrációról. Az előzetes regisztráció a kevésbé elszánt választókat tartaná távol, ami jelenleg elsősorban a Fidesznek kedvezne.

 

grafikon.jpg

 

A választásokon aktív ám most pártnélküliek aránya tehát bőven nem éri el azt a szintet, amiről a legtöbb elemzés szól, a Medián idézett kutatása alapján az összes választó 10-15 százalékát, és a várhatóan szavazó szűk kétharmadnyi réteg 22 százalékát tehetik ki. A pártok népszerűségi versenye leginkább ennek a nagyjából egymilliós tömegnek a megnyeréséről szól. És az ő preferenciáikról is lehetnek sejtéseink.

Bajnaiék már a spájzban vannak 

A Medián felmérésének adataira támaszkodva a várhatóan szavazó, de pártnélküli választók között Bajnai Gordon és Mesterházy Attila népszerűsége magasabb, az összes többi kulcsfiguráé viszont alacsonyabb, mint az összes megkérdezett között. A két kedveltebb baloldali politikus esetében az eltérések hibahatáron belüli különbségek, de a baloldal reményeit erősítheti, hogy Orbán Viktor és Vona Gábor népszerűsége vastagon (5 illetve 7 ponttal) alacsonyabb a rejtőzködő szavazók között. A kiugróan népszerűtlen Gyurcsány Ferencet leszámítva a még viszonylag kiegyenlített „országos népszerűségi listával” szemben, a pártnélküli aktív választók között így már jelentős különbségek láthatóak: a legnépszerűbb Bajnainál (34 pont) Mesterházy még csak 2, az LMP-s Karácsony Gergely már 5, Orbán Viktor 9, Vona Gábor pedig 16 ponttal gyengébb.  

 

Kövesd a Petőfi utcát a facebookon is!

 

 

243 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://petofiutca.blog.hu/api/trackback/id/tr34604674

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyálgépekkel támad a nemzeti egység frontján a második Orbán-kormány 2012.06.22. 17:37:43

Kiöregedett haknicelebek dalolják a Határtalan Dal című borzalmat, amelyre a szakrális nemzeti rock műfajának népszerűsítése, a nemzeti érzelmek erősítése és a magyari népek boldogítása céljából szervezett ország-, sőt, világjáró turnét a Made In Word ...

Trackback: A Nézőpont Intézet rózsaszín szemüvegben kutatja a Fidesz jövőjét 2012.06.22. 17:34:37

  Mráz Ágoston Sámuel és csapata sokkal népszerűbbnek láttatja a Fideszt, mint más közvéleménykutató cégek. Szerintük a teljes felnőtt lakosság 28 százaléka, míg a Medián szerint csak 22, az Ipsos szerint 17, a Tárki szerint pedig csak 16 százalék...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Mózsi bá:

Még mi nem kéne, tán a faszát ne adja a szádba?!
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

"Hát, szvsz ehhez az értékrendhez biza a fidesz áll a legközelebb. (mármint a becsületességhez, pontossághoz, mértékletességhez)"

Hát hogy a picsába ne. A becsületesség szobrát majd Orbánról, a pontosságét Matolcsyról, a mértékletességet majd Simicskáról fogják megmintázni.
@ob.szerver:

Tényleg, miért is kellene belátni?

Azért, mert egy stréber fideszes közszolga mondja?

LOL
@No_Fidesz_No_Problem: 50 nap alatt 770 hozzászólást valóban csak egy csúcsversenyző tud, mint te, mi köztisztviselők messze lemaradtunk...:DD
@ob.szerver: A jómodorét Deutsch Tomiról, a választékos stílusét pedig Bayer Zsoltról :-))
@ob.szerver: Dk be sem jut, LMP nemtudom koalícióra lép-e a Maszoppal, ha igen az már a Jobbik fele.
Ciklus fele van, a kormánypárt mindig ilyenkor van legalul.

Persze azért reménykedhetsz.
@gigacherry: Ja, és a keresztényi szeretetét Harrach Péterről :-)) - igaz, ő nem Fideszes, de illik a sorba
@Wegam: most akkor te buzi vagy köcsög vagy. jajj, nem is tudom, oly nehéz a választás...
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Én hobbiból csinálom, míg te kötelességből :)
@Gekko: A buzik lehetnek jó fejek, a köcsögök viszont nem, nem olyan nehéz választani szerintem. :-)
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

"Ciklus fele van, a kormánypárt mindig ilyenkor van legalul."

*

Na de ennyire, mókuska?

Nem ciklus lesz az, hanem klimax :)

A hisztériás kirohanásaikból inkább ez a következtetés adódna.
@No_Fidesz_No_Problem: Ennyire?

Olyan Mszp ciklus, aminek a közepén az Mszp vezetett, soha nem volt....:DD
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Még csak most jön a rock'n'roll. Az matolcsizmus első két éve amit megalapozott, az fog a fejünkre szakadni. Ha így folytatják - már pedig nagyon úgy tűnik - akkor jön a mesterházi. Na az lesz az ordas nagy poén. Mikor azt hinné az ember, hogy nincs lejjebb, mi meglépjük. Mondja valaki, hogy nem tehetséges ez a nép...
"És ha már ott vannak, várhatóan még nagyobb arányban szavaznának a kormány ellen" - elég nagyvonalú következtetés, a tényeket mellőzi, légből kapott, a posztoló a saját kínánalmait fogalmazza meg...
bárki is komolyan gondolja hogy erre a csapatra van szüksége az országnak: Gyurcsányi,Demszky,Hagyó,Hunvald,Verók,Vadai,Molnár,Horn,Mesterházy,Drágabolgár,a Libás,Kóka...etc - vicc kategória
@Gekko: Szerintem az mszp nem vág neki mesterházival a választásoknak. De lehet, hogy tévedek. E pillanatban úgy vélem, hogy a fidesz a jobbikkal képes lesz elhozni a többséget. Az más kérdés, hogy akár az egyik, akár a másik benne lesz-e egy ilyen paktumban...
@ob.szerver:
Igen, minden ok megvan. Csak én azt nem értem, hogy miért hiszik azt az emberek, hogy újra az MSZP-re fognak szavazni? A Jobbikot is folyamatosan alul mérték az utóbbi időben. Az Európai Uniós választáson és az utolsó parlamenti választáson is. Jellemzően a Jobbiknak van a legtöbb "néma" szavazója. Sőt még van egy csomó kisebb párt is akik meglepetést tudnak majd okozni. Miért nyomatják annyira az MSZP váltópárti szerepét, ami jelenleg szintén nem reális.
@szanalmas: Mekkora menő vagy te is... Szóval írd a címed sulinetes.
@Gekko: Nem, soha nem lesz Mszp kormány. Ezúttal nem vehetik elő a nyugdíjas csirkeszárnyas trükköt,mert az áptv-t nem merik visszacsinálni, meg aztán kádárpárti nyuggerből miért lenne több 2014ben, mint 2006ban?

Csak negatív kampányt tudnak folytatni, hiszen a Fidesszel ellentétben a múltjukban sincs semmi felmutatható pozitívum, a negatív félelemkampányra pedig csak az inaktív réteg vevő.
@pánpéter:

"bárki is komolyan gondolja hogy erre a csapatra van szüksége az országnak: Gyurcsányi,Demszky,Hagyó,Hunvald,Verók,Vadai,Molnár,Horn,Mesterházy,Drágabolgár,a Libás,Kóka...etc - vicc kategória"

*

Orbán, Kövér, Áder, Semjén, Navracsics, Pintér, Martonyi, Matolcsy, Balogh, a Lászlóné, a Varga, a Selmeczi, a Szíjjártó - csupa nagyszerű ember :)

A Nyirő hamvaival közpénzekből Romániában rohangáló Kövérelvtársat külön is kiemelném :)

Meg a tündérmesés Matolcsigyurit is a CNN-interjúban :)

De a király mégis csak az Orbán, aki az EU meg az IMF pénzéből akar az EU meg az IMF ellen szabadságharcolni :)
@Mózsi bá:

Te mindenkit le akarsz szopni?! Ne is haragudj, de ezt nem itt kéne reklámoznod! Írd ki a címed te, te falusi terminátor!
Amúgy Enyingen lakok, gyere nyugodtan, kérdezzed meg csak bárkitől, hogy hol laknak a köcsög Rafaelék, szívesen megmondják!
@Enrico72: ne zavarjon, hogy Bajnait még maga Orbán is dicsérte.
a libsikomcsi rohadékok már sötétben is bujkálnak a nagymagyarok között.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: a fidesz nagyon pozitív kampányt folytatott 2002-2006 között. Akkora faszságokat csináltak a kormányzás alatt, hogy ezt 4 év alatt sem felejtették el nekik.
@szanalmas: "... hogy hol laknak a köcsög Rafaelék,..." - te köcsög vagy? Brrr... Egyébként a címed kértem, nem várost, meg azt, hogy írd ki, köcsög vagy. Ezt tudtam eddig is, látszott a hozzászólásaidból. Kérem a címed, sulinetes, gyáva kis lurkó. Szóval a címed, nem azt, hogy köcsög vagy. Szerencsétlen....)
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
"Csak negatív kampányt tudnak folytatni"

a fideszről beszéltél? lásd "rosszabbul élünk", meg "elmútnyócév"...

a fidesz a visszafelemutogatás és a negatív kampány legnagyobb mestere. na meg a nagyüzemi hazugsággyártásé is. te meg wagem félék jól be is szopják ezeket.
Nekem most ugyanaz a véleményem a Fideszről, mint 2007-ben volt az MSZP-ről. Soha nem szavaznék rájuk, számomra örökre leírták magukat. Egyelőre az LMP a legelfogadhatóbb, de még eleszdéeszesedhetnek, ha bekövetkezik, akkor nem választok.

Esetleg kellene egy "Egyik se" opció a szavazólapra, amennyiben erre szavaznak legtöbben, akkor az új választáson már nem indulhatnának az addigi jelöltek és jelölő szervezetek.
@Mózsi bá:
egészalakos Orbán posztered is tuti van már a hálódban a nemzeti együttműködési nyilatkozat mellett... szex közben is azt nézed a feleséged helyett
@nemorino:
ha lenne "egyik se" opció, akkor az alakíthatna kormányt.

jut eszembe, alakítani kéne egy pártot "egyik se" néven. tuti nyerő.
@kúrórudi: A címed kértem, tökös gyerek. Gyáva vagy? Nagyon menőn lököd a dumát? Írtam, lehetőséget adok neked arra, hogy pacekba mondd. Dehát gyáva, szerencsétlen kis kakihuszár vagy. Nos. Írod a címed? te szerencsétlen kisfiú:)
@Enrico72: "Mint írod, 6%-ot esett a GDP. Ez Bajnai érdeme? Bízzunk rá egy országot, de egy libaüzemet sem tudott elvezetni, mert még ahhoz sem ért. Ő maga mondta..."

De ő legalább már kipróbálta magát a versenyszférában. A te favoritod mit vezetett eddig? Áramot, legfeljebb...

Ja, és Bajnai legalább azt is bevallotta, hogy nem értett hozzá. Ilyet Viktortól mikor hallunk??? Ja, nem is fogunk, mert ő mindenhez ért... és még csak nem is hazudott soha... agyam eldobom...
@Mózsi bá:
kezd te a te címeddel fasztalicska
el kell kergetni mindet, nem kell szavazni ezekre...
(balfaszbajnait, meg foszkót meg a többi hitelhabzsoló álszentkedő, képmutató majmot is beleértve)
Majd ha lesz más.
@Mózsi bá:

Na, mivan búza, elfogyott a lendület?! Enying. Kiscsíra. Induljál, ne csak pofázz!
@kúrórudi: Nem látom a címed, sulinetes. Pedig milyen menőn nyomtad itt. Név és cím nélkül. Ha azzal kellett volna nyomni, meg se mertél volna mukkanni. Nos, írd a címed. Ismét lejegyzem, hogy lehetőséget adok neked az arcba mondásra. Utána megtudod az én címem is. Gyáva kis kuki:) Te, szerencsétlen:)
@szanalmas: Az enying az nem cím. Nem név. Szóval kérem a neved, meg a címed, kis csíra. Vagy félsz megadni? Ostoba, gyáva sulinetes:) Szóval úgy írom, ahogy az oviban írták neked, bár vélhetően akkor sem értetted: neved? Címed? Úgy sem írod be, te kis fostos:)
@Gery Greyhound / project eleven: Hát rossz hírem van, nem lesz Bajnai párt arról már régen lemaradtunk...nincs is ma rá fogadókészség.

Ami lehet az hogy egy Bajnai vezette szövetség MSZP-vel DK-val és TALÁN LMP-vel (bár ez most nekem elég kétséges).

Persze te ezt nagyon utálnád és akkor szavazhatsz a fideszre újra vagy maradhatsz otthon... jó kérdés.

Ha ezt meglépik és mint szövetség lépnek fel (olasz mintára) akkor ma úgy tűnik van esélyük persze még sokminden lehet...

Nehéz megitélni mekkora a fidesz utálat azok körében akik nem nyilvánulnak meg de 2002-es emlékeimet elővéve van egy olyan érzésem hogy elég nagy. Ebből akármi lehet lehet újra Fidesz 2/3-ad de lehet Bajnai szövetség 2/3-ad is.

Vagy akár változtathatnak a választási szabályokon a választások elött megint...minden lehet...
@Mózsi bá:
te mindenkinek ezt az ultraszar sulinetes, meg írd le a címed dumát nyomod?? rettenetesen szánalmas vagy. megjegyzem: te is név és cím nélkül nyomod, idióta...
Boxmeccs.
A 4. menetben az egyik bokszoló leüti az ellenfelét.
A bíró rászámol, mikor 6-nál tart felugrik egy öreg mámi a nézőtéren és bekiabál:
- Ez aztán nem fog felkelni!
Ismerem a buszról!
Magyarország legnagyobb kalózpártja a Fidesz.
Kieg: Magyarország legnagyobb kalózpártja a Fidesz. Egy egész országot meghekkeltek.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: "a Fidesszel ellentétben a múltjukban sincs semmi felmutatható pozitívum"

hát nyugodtan írd össze, hogy szerinted mi pozitív van a FIDESZ kormányzásában, aztán én is összeírom, hogy mi volt a többiben. aztán ugyanezt negatívban, aztán jöhetsz meglepődni. már ha a közgazdaságtant érted, nem csak az innen-onnan beszopott marhaságokat akarod előadni.
A Fidesz népszerűsége tényleg alacsony. Egy mostani választást lehet, hogy elvesztenének.

De hagyjátok már ezt az előzetes regisztráció szapulást! Egyáltalán nem biztos, hogy a Fidesz malmára hajtja a vizet. Ez csak az ellenzék varázs-mantráinak egyike, mert a Fidesz minden cselekdetét csak a hatalomvággyal magyarázza. Ennyire nem elvetemültek.

Az előzetes regisztráció igenis jó ötlet. Nem biztos a mostani hatásának iránya, de hosszabb távon biztos javít azzal, hogy kisebb arányban lesznek azok, akik pillanatnyi hangulat alapján szavaznak. És ez fontosabb, mint hogy a mostani egyik vagy másik hülye banda közül ki nyer.
@poszt: nem egészen értem. kihoztad, hogy 61%-ra van felmérés, és annál több meg nem szokott lenni a részvétel. illetve még 4-5%-ot tudhat az ellenzék mozgosítani, és az még valamennyire felhozza őket. ezzel együtt még döntetlen sincs, a FIDESZnek meg ott a HTM-lista, a gerrymandering, a szavazókékcédulázás, a regisztráció, és még ki tudja mit találnak ki.

mivel 61% már tudott választnai, én 0% helyet látok másik pártnak. egy 10%-os párt csak akkor tudna lenni, ha részvétel felmenne 73-75%-ra. soha.
@Flúgatlan:

Valóban.

Eddig minden szarrá vált a kezükben, amihez csak hozzányúltak.

Az előzetes regisztráció ötletével se járnak majd másképp :)))
@Flúgatlan: namost erkölcsileg értelmezhető párt nem hoz hatalmon saját magának kedvező döntést. ha ez a javaslat a 2018-as választásokra, amikor nem tudjuk, hogy kinek mi lesz jó, vonatkozna, semmi gond nem lenne vele. ha a DK-t kigolyózó házszabályt 2014-től hozták volna, semmi gond nem lenne vele.

sajnos nem lehet eltekinteni attól az erkölcstelen geciségtől, amit a FIDESZ csinál, de csak azért, mert tudjuk, hogy ellenzékben is a létező leggecibbek voltak, mert ezt is bizonyították. majd ha az első apró dolgot látom, ami nem színtiszta gerinctelenség, na onnantól lehet bármiről is beszélni.
Ez a poszt, vagy blog, vagy mi az ördög teljesen Ok egy ballib portálon. Én magam, mondjuk eléggé másképp látom. Én úgy látom, hogy eltünt a balliberális oldal. Hozzátenném hála Istennek.
mszp lárifári... :)
@Laci A Lakli:

"Csak én azt nem értem, hogy miért hiszik azt az emberek, hogy újra az MSZP-re fognak szavazni?"

Én még nem szavaztam az MSZP-re és egyelőre nem is tervezem. De. A 2014-es MSZP alig fog emlékeztetni a korábbiakra. Megvalósult egy őrségváltás. Van egy csomó új, és - számomra -nem túl ellenszenves arc. Miért ne kaphatnánk egy esélyt?
Szemben a 2010-es Fidesszel, amely gyakorlatilag megegyezett a 2002-sel. Aki rájuk szavazott az pontosan tudhatta, hogy a szervezett bűnözést juttatja hatalomra, inkompetenciával, erőszakossággal,
arroganciával és Simicskával fűszerezve. És mégis megtörtént, 2/3-dal.
@ob.szerver:
Szerintem tilos nekik új esélyt adni és egyáltalán az egész mai politikai elitnek.
Aki ilyen romlott közegben nőtt fel, az romlottá válik maga is. Az eddigi kormányzó pártoknak takarodnia kell a színről!
Kurcsány bukásával számomra egyértelmű volt, hogy az MSZP-nek vége, negyedszer már nem kerülnek hatalomra. A Fidesz most durván lejáratta magát és bukni fognak. Nem gondoltam, de már biztos 2014-től megint MSZP, aztán Fidesz, aztán megint MSZP egészen addig, amíg el nem tűnik az ország a térképről. Ez van. A nép birka, de igazából nincs is igazi alternatíva. Még mindíg azokra az exkomcsikra szavaznak a legtöbben, akiket rendszerváltóknak nevezünk.

A két új rétegpárt soha nem lesz képes győzelemre. Együttműködésre pedig azért nem mert tűz és víz, két szélsőséges irányt képviselnek, egy közös van bennük, hogy nincsenek köztük komcsik. Egy teljesen új, szélsőségektől mentes párt kellene, aminek minden tagja 1972 után született, tehát 1990-ben még nem töltötte be a 18. életévét.
Öröm nézni a ballibsi söpredék önámító vergődését :)

Good night left side!
ultrasliberi.hu/wp-content/uploads/2012/06/gnls.jpg
amig ilyenek mint "@No_Fidesz_No_Problem" erositenek minket a baloldalon addig eselytelenek vagyunk... sajnos...
@Flúgatlan:

"kisebb arányban lesznek azok, akik pillanatnyi hangulat alapján szavaznak"

*

Jogállamban jogom van akár az utolsó napon is eldönteni, hogy elmegyek-e szavazni, és ha igen, akkor kire szavazok.

Mindenki, aki ezt a jogomat elvitatja tőlem, a jogállamiság ellen van.

*

Figyelmeztetlek:

azokban az országokban, amelyekre a regisztráció okán a Fidesz hivatkozik, csak az újonnan belépő ELSŐ ALKALOMMAL szavazó polgároknak kell regisztrálniuk magukat, de nekik is csak azokban az államokban, ahol nincs kötelező népességnyilvántartás.

*

Nem kell ám minden csúsztatást meg hülyeséget kapásból elhinni, amit a kommunikációs tanácsadók ügyesen becsomagolnak.

Van Google, az angol meg világnyelv, nem árt megtanulni legalább középfokon olvasni rajta.

Kinyílik tőle a világ.
Ezzel az előzetes regisztrációval még az is lehet, hogy lő egy hatalmas öngólt magának a fidesz. Az előző választáson elért eredményüket ugyanis az anyagi helyzetükkel elégedetlen kispolgári tömegek segítségével tudták elérni. Ezek a kispolgári tömegek viszont egzisztenciálisan tovább csúsztak lefelé kormányzásuk alatt. Orbán is teljesen elvesztette a józan ítélőképességét és nyiltan deklarálta a már nyugati szinten élő középosztály támogatását, a többiek kárára sőt még az oligarchák mellett is kiállt a parlamenti vitában. Simicskáék, Pintér , Széles, Lázár tesók, Töröcskei, Demján , Széles , Csányi egyre csak gazdagodnak és összes helyi és országos fideszes politikus. A kisember meg új munka törvénykönyvet kap, elveszik tőle az adójóváírást és brutális mértékben elinflálják a fizetését. A figyelem elterelése, a burkolt uszító politika egy ideig működik csak , de ebből még nem fognak az embernek egy kiló kenyeret adni a boltban. Ha Orbánék nem változtatnak politikájukon, akkor egy durva választási pofonba szaladhatnak bele. A társadalom többségének érdekei ellen megfogalmazott politikájuk könnyen oda vezethet. Hol van már itt az egykor meghirdetett plebejus politika, és egy egyenlőbb társadalomra való törekvés, amely annak idején szimpatikussá tette a fideszt. Mára ebből nem maradt semmi. Mára csak az elitpolitika maradt: érzéketlen , arrogáns, hatalom- és pénzmániás, politikából meggazdagodott fideszes vezetők vannak, akiket egyre többen utálnak.
@BKV - Önnek megyünk:

Idéznék tőled:

***

"dogozzatok basszatok ne a szatok sirjon allandoan"

*

Poszt: A baloldali ellenzék meg akarja hekkelni a Békemenet buszait - "par pofonnal gazdagabban mehetnenek haza :D "

*

"en belgiumban elek oket is most bovliztak be illetve ugyanugy tamadjak oket es megis a hiresen ellentetes vallon flamandok egyhanguan kerik ki maguknak a dolgot"

*

Poszt: Mi legyen az MSZP új logója? + szavazás - "magas labda! NOKIAS DOBOZ"

*

"kik ezek a disznofeju ifjukommunistak? ugy neznek ki mintha Hagyo gyermekei lennenek... már csak a nokias doboz hianyzik a honuk alol es maris tehetseges politikusok lennenek"

*

"ennyi az összes tudásuk az un. baloldaliaknak. emberek ne sajnáljuk ezt tőlük."

*

"én ugy orulok hogy ilyen posztok megjelenhetnek, mert mindenki lathatja milyen ordas sotet barmok vannak akik segitettek a baloldalt 8 even keresztul lopni csalni hazudni."

***

Nem az jön le belőle, hogy éppen az MSZP 2014-es kampánytervén dolgoznál :)

Tök szar persze, hogy még a hozzád hasonló baromarcoknak is meg lehet nézni a kommentmúltját és le lehet belőle vonni következtetéseket, kedves 247827 számú blog.hu user :)
Vegyük sorra.

Fidesz nyer.:Jaj fasiszták, emigrálunk
Jobbik nyer.:Jajaj Fasiszták nagyon emigrálunk
Mszp nyer.:Jajaj komunisták tüntetünk 4 évig

Amúgy nekem még úgy tűnik, hogy a jobboldal sokkal népszerűbb mint a baloldal

miért ?

Hogy létezhet olyan, hogy mszp ? a fél mszp a börtönben ül. Fürst úr kocsiján is már kerékbilincs.

Proletárok ! :) hol a proletár öntudat, hogy MSZP vezető és Rolls-Royce nem annyira a panel nép fia...

Hol az önkritika Hagyó, Zuslág, Hunvald, és még több tucat vezető MSZP-s miatt ?

Mi a jogalap egy ilyen párt létezésére ?

Szerintem egy csomó dolgot nem csinál jól a fidesz ám azt hogy baloldal, azt hogy mszp és azt hogy budapesti zsidó gazdasági lobbi egy időre nyugodtan elfelejthetitek.

Ez van bele köll nyugodni táváris...
@yatumux:

"Szerintem egy csomó dolgot nem csinál jól a fidesz ám azt hogy baloldal, azt hogy mszp és azt hogy budapesti zsidó gazdasági lobbi egy időre nyugodtan elfelejthetitek."

az általad zsidó budapesti gazdasági lobbinak nevezett lobbi, bizony most is itt van. Ez nem a "baloldal" kiváltsága. (egyébként az tény, hogy az MSZP nem baloldali, inkább vad kapitalista. Csak ellenzékben baloldaliak, de akkor mindenki, még a jobboldal is, hiszen erre van igény :DDD
@yatumux:

"Amúgy nekem még úgy tűnik, hogy a jobboldal sokkal népszerűbb mint a baloldal"

*

Akkor ugorj neki még egyszer a közvéleménykutató cégek grafikonjainak :)

Nekem úgy tűnik, hogy a Fidesz a dzsentroid pózolással, az elitista fasságaival, na meg a minden érdekcsoport minden más érdekcsoport ellen hergelésével - vagyis az ország megosztásával - sokat tett azért, hogy az emberek legyőzzék a Fidesz által sulykolt sztereotip sablonokat és elfogadható alternatívát lássanak a "kommunista utódpártban" mint kormánypártban.

Pláne, ha végül megjön az ellenzéki pártok esze és nem túlkiabálni akarják egymást, hanem együttműködni a másikkal.
@yatumux: Jaj itt az én nagyvállalati felső vezetőm! Hallom kerested a telefonszámomat te drága. Nagyon várlak egy análra! Hivjál te cuki fiú!
Nekiugrottam. Fidesz és Jobbik hm sok.

Dzsentri, klerikális, horthyista, reakciós, jaj de sokat hallottam ezeket régen.

Miközben angliában god save the queen.

Te elgondolkodtál már azon, hogy a kisember mennyire tévútra viszi az országot ?

Hogy szükség van egy "nemesi" rétegre

És jobban jártunk volna, ha a proletárok nem kergetik ki az igazi nemeseket mert most proletárokból lesz az új elit és várhatunk 1000 évet hogy valaki egy éves jövedelmét adja a nemzetnek.

Az ország megosztása. hmmm. hidd el akit 2006 október 23-án gyurcsány szétveretett az többé nem fog eltűrni olyat hogy mszp.

Verethettek újra meg újra. Ez egy nyakas nép ha verik.

Az országot ki orsztotta meg ? Ebben bizonyára más véleményünk van.

No és most látom, hogy a te kommentedből sem hiányozhat egy jó trágárság. Most valszeg az jön hogy valamelyik szülőmet fogod gyalázni :(

Tudod én egy szemüveges, öltönyös ember vagyok.
Nagyon szépen elbeszélgetek az angol nagykövettel. El is néztem párszot mszp-s rendezvényekre. Nagyon öreg, nagyon szegény, nagyon kommunista embereket láttam.

Az LMP szalonképes. Nagyon távol áll tőlem amit akarnak, de korrektek kb.

Én viszont nem is értem, hogy ebben az országban van olyan ember aki ki tudja ejteni a száján azt hogy szocialista.

Nekem ez nagyon keserű, fájdalmas szó.

Kb mint egy zsidónak a fasiszta szó.

Érthető párhuzam. Nemde ?

A feleségem szokta volt mondani: A fidesz a főnök, a választásoknál lehet politizálni, addig az átlagember jobban tenné, ha dolgozna, sportolna, szeretné a családját nem okoskodna. Mert most úgysem tehetsz semmit csak belelovalod magad a rosszkedvbe.
@csöcsös travi: Tessék definiáld a prolit. Nem kell. Ugye Te is tudod, hogy beteg dolog amit csinálsz ?

Ez valamiféle humor akar lenni ?

Te sem koptattad halálra a zeneakadémia székeit komám. De mindenkit utolér saját maga.
@Trollmagnet: Nehogy azt hidd, hogy valamiféle zsidőgyűlölő vagyok. Van pár zsidó barátom és sok divatzsidó ismerősöm. Pld CEU-ban dávidcsillaggal járkál mert így előléptették. Komolyan :)

Megdöbbent hogy az SZDSZ és Demszki micsoda teret engedett egy ilyen pici kisebbségnek.

Aki benne van a gazdasági élet sűrülyében az tudja miről beszélek.

Itt van most is, de éheznek :) Én örülök.

Félelmetes ami pld az ingatlanpiacon történt én inkább a skandinávokat támogattam volna :)
"A látszatnál is mélyebbre zuhant a Fidesz népszerűsége"

Aztan meg igy is haromszor annyian szavaznanak a fideszre, mint hazaarulo maszopra. A maszop kurvara lejaratta magat azzal, hogy pitianer rovid tavu politikai celjaiert folyamatosan a sajat orszagat tamadja kulfoldon.
Kurva Gyurcsány, megtalálta már valamelyik diplomáját ? Állítólag több is van neki, kurva nagy peche van, hogy mindegyik "elveszett".
Úgy látom a jobbos gyökerek elfoglalták az Indexet. Csak azt nem értem, miért a leghülyébbeket küldték. Igaz nekik könnyebb, mert sehova nem veszik fel őket, itt meg kidedózhatják magukat.
@yatumux:

SŰRÜLYÉBEN :-))

"Aki benne van a gazdasági élet sűrülyében az tudja miről beszélek."
- "sűrülyében" Te beszélgetsz az angol nagykövettel? :-))
Maximum amikor kiviszed neki a rendelést!
Cunci mókus! Egy szóban két helyesírási hiba? A birtokos ragot mióta írják ly-al?
Ha már regisztráltál az oldalunkon, ne legyél ennyire félénk! Ne csak szuszogj a telefonba amikor felhívsz! Feleséged tudja hogy a fiúkra gerjedsz? Vigyázz az előzményeket töröld, nehogy az asszonynak felkínálja a böngésző azt az oldalt ahol a telefonszámomat találtad!
Mit hazudozol itt össze vissza? Aki a sűrűjében szóban az egyik ű-t rövidnek, a másikat hosszúnak írja, az átgondolja mit ír. Vagyis aki átgondolva ly-t ír a birtokos ragnak, az cunci mókuskám az érettségin nem vergődhetett át. A feleséged nem zavarja, hogy egy beképzelt, hazudozó, biszexuális bunkóhoz ment hozzá?
@csöcsös travi: Ha már kimocskolódtad magad, nyugodtan lefekhetsz aludni. Te kis Kazinczy...
Ha tudod egyáltalán ki volt ő...
@No_Fidesz_No_Problem: Te barom!!! 2010-ben a Fidesz szinte nem is kampányolt, nem, mine te mocsikkampányról fírkálsz...
Mielőtt idiótaságokat fírkálgatnál, nézz már utána hány %-ot nőtt a maszop népszerűsége 2010 őta ? Elmondomneked, semmit, még a Tárkinál és az Ipsosnál sem, pedig ezek egyáltalán nem vádolhatők jobboldalisággal. A Fidesz népszerűsége csökkent ez tény, de a cik lus közepén ez természetes, és még így is magasan vezet. 2014-RE NE AGGÓDJ ISMÉT MIN NÉGYSZERES LESZ AZ ELŐNY A MASZOPPAL SZEMBEN.....
@yatumux: Itt a linkem drága ha már olyan nagyon kerested a telefonszámom. Mert gondolom a telcsidből kitörölted.
www.szexmax.com/main.php?kat=4&lang=1
@Orbán veled nem az a baj, hogy cigány vagy!: Óhajtó mondat végére felkiáltójel kell kedves yatumux.
@peti6: Mitől vagy ennyire ideges? Ennyi elütést! :-)) De jó látni hogy egy idióta narancskomancs őrjöng a gép előtt! :-))
@Orbán veled nem az a baj, hogy cigány vagy!: Mellesleg Kazinczy nyelvújító volt.
Bár lehet, hogy a SŰRÜLYÉBEN egy új magyar szó akar lenni. :-))
Most komolyan: az emberek tényleg az MSZP sírnák vissza, mert ők majd kihúznák a szarból az országot? Ennyire ne legyünk már naivak!
@Enrico72: Arra lennék kíváncsi te mihez értesz ? Ja csak a hülyeségeidet tudod durrogtatni akárcsak a fideSS. Veszíteni fogtok mindenképpen. Választási regisztráció ide vagy oda. Borítékolom.
Orbán maga mellé állítja a cigányokat és máris nagyon népszerű lesz - keine Panik
@Grabbe:

A poszt néhány judeobolsevik véglény ábrándozásairól szól, ezeket ne nevezzük embernek :)
Hogy kivezényelték a nyomorult ostoba fideszszoponc kommentelőket. Mi történhetett? Talán igaz, amit a post ír?
ez a gonosz Orbán már korán reggel kivezényli a népet a zsindexre kommentelni
@Mózsi bá: Csak a nevet cseréltem ki a hozzászólásodban, ugye nem baj? Mellesleg kijatököm aza "GY.F."?

"Ajjaj. itt nagy a baj:) Mindig elfelejtik a O.V. szimpatizánsok, hogy O.V. az embereket átverte és úgy nyerte meg a választásokat."
@yatumux: "Nehogy azt hidd, hogy valamiféle zsidőgyűlölő vagyok."

Ajjaj! Minden zsebnáci így kezdi...

Tahótlanítás gombot akarok!
@yatumux:
te egy klasszikus szalon antiszemita jobbos vagy. amolyan budai fasiszta.

"sűrülyében"

aki melldöngetősen magyar, de még magyarul se tud...
@yatumux: "Aki benne van a gazdasági élet sűrülyében az tudja miről beszélek." - "
- sűrülyében" :-))

A nagybani piac még nem a gazdasági élet "SŰRÜLYE" :-))
Te nagyképű, hazudozós fasz!
Az a gyanúm, hogy a bloggernek igaza van: veszélyben lehet a Fidesz uralom, mivel a Fidesz-fanok az eddigi nagyhangú arrogáns és gúnyolódó stílusról áttértek a pánikszerű visításra és fenyegetőzésre.
@Htiek: Találkozik az erdőben a mérges kismalac a jótündérrel. A jótündér megszólítja:
- Most teljesítem egy kívánságodat. Mit kívánsz kisgazdám?
- Anyád kisgazda!

Anno ez a vicc ment. A fidesz az általa kicsinált kisgizdapárt (persze a torgyánnak se kis szerepe volt benne) sorsára fog jutni...
@kúrórudi: Azért nem semmi, mi? Két helyesírási hiba egy szóban. Ráadásul a birtokos rag ly-al. :-)) A románok szokása ez, akik félig megtanultak magyarul. És itt adja elő a nagy embert, játssza az eszét. Igen, ahogy írod, tahótlanítás gombot követelünk! :-))
@kovi1970: " A fidesz az általa kicsinált kisgizdapárt (persze a torgyánnak se kis szerepe volt benne) sorsára fog jutni..."

Nem hiszem. Szerintem a Jobbik fog arra a sorsra jutni, ha 2014-ben pacsizik a Fidesszel.
Ez a poszt maga a késdobáló. Mindenki nekiesett mindenkinek.......
@letmetellyou: ???? kalóz ????

mafia (a párt szó hejett !!!)

hivatalos nevük:

fides mafia
@yatumux: "Aki benne van a gazdasági élet sűrülyében az tudja miről beszélek." :-))

"sűrülye" - Te! Sík hülye!
Te jobboldal "homájja"! Így írod? Vagy úgy hogy "homállya"? :-))

Miért nem indulsz a "Hüjjébb vagyok mint egy ötödikes!" versenyen, tuti nyerő lennél!

Mindenki rajtad mulat, te ostoba, felfuvalkodott hólyag. Ja! Te gondolom "hójagnak" írod. A birtokos ragokat ismételd át általános iskolában!
Te vagy a hét vicce.
@yatumux:

"Te elgondolkodtál már azon, hogy a kisember mennyire tévútra viszi az országot ? Hogy szükség van egy "nemesi" rétegre"

*

Hátbazz, hogy erről a párizsi csürhe semmit nem tudott :)

Jól ki is végeztették a szegény Lajost. Azóta van szarban Franciaország. Mert nem ülnek nekijük külottosok a nyakukon :)))
@yatumux: "sűrülyében" - Hát ez kész! :-))

"Nagyon szépen elbeszélgetek az angol nagykövettel."
- Kiket engednek az angol nagykövet közelébe? Különben ki az angol nagykövet? Mert én csak brit nagykövetről tudok.
@Mózsi bá: Naná, hogy benne lesz. Mindkettő. A hatalomért bármit, bárkivel!
@fakopács: A "sűrülyében" után ilyen apróságon ne akadj fent!
@Flúgatlan: Szerinted az előzetes regisztráció azt jelenti, hogy be kell mondanod, melyik pártra akarsz szavazni?
Regisztrációval is eldöntheted azt utolsó pillanatban, ha úgy tetszik, pillanatnyi hangulatod alapján, a szavazófülke magányában, hogy hová ikszelsz.
A regisztráció javaslata az emberek lustaságára épít. A választás napján felcíhelődnek és elmennek a szavazókörzetbe, de hónapokkal előbb nem fognak elindulni a világ másik végén kijelölt irodába regisztrálni, hogy aztán a választás napján ismét nekirugaszkodjanak.
És azt mi garantálja, hogy akik regisztrálnak, el is mennek szavazni?
Ezzel csak a legelkötelezettebb hívek mozgósíthatók, legyen szó bármely pártról. A Fidesz nagyon bízik abban, hogy van legalább 1 millió ilyenje, s még pár százezret összemachinál valahogy. A többi pártnak - most úgy tűnik - nincs ilyen mértékű biztos bázisa sem. A regisztráció tehát - jelen állás szerint - a Fidesznek kedvezne.
@Stohl András: Nem a diplomája veszett el, arany bogaram, az megvan, mindkettő. Az egyik szakdolgozata veszett el az egyetemen, amelyre - bizonyítottan - beadta.
Nagyon tájékozott lehetsz - pártod lejárató brosurájában! Ugyanakkor felettébb kiművelt, szegénykém. Azért használod - jogellenesen - nick névként egy élő, valós személy hivatalos nevét. Ezért még be is perelhetnek! Gondold meg...
süti beállítások módosítása