Petőfi utca a Facebook-on



 Kapcsolat

Küldjön ötletet, észrevételt, leleplező információt! szerk@petofiutca.hu

Alázzon meg minket a pénzével!


A Petőfi utca nem fogad el állami támogatást és nem közöl fizetett hirdetéseket. Az Ön támogatására viszont szükségünk van!
	

Tényleg sokkal szarabb a nőknek

2012.03.09. 13:35 Petőfi utca

gender9.jpg365 nap elnyomás, 1 nap képmutatás” - vázolta a problémát az egyik transzparens a magyar feministák nőnapi demonstrációján. Nagyobb időtávlatban nézve a nők emancipációja ugyan nyilvánvalóan a legjobb úton halad, de ez valószínűleg nem vigasztalja azokat a nőket, akik most kapnak nehezebben munkát, kevesebb fizetést, esetleg két nagy pofont csak azért, mert a "szebbik, de gyengébb nemhez" tartoznak.  A Petőfi utca nőnap utáni összeállításban a nők társadalmi diszkriminációját elemezzük. A legfontosabb felmerülő szempontoknál a magyarországi helyzetet próbáljuk röviden összefoglalni, és felvázolni a lehetséges megoldást. (A munkahelyi zaklatás kivételével a kapcsolódó adatok is magyar statisztikákra vonatkoznak.)

Foglalkoztatottság és fizetések
férfiak 60,4 %, nők 50,6 % (2010)

A nők hátrányos megkülönböztetésének talán legfontosabb szegmense az alacsonyabb foglalkoztatottság. A diszkriminációval szemben valószínűleg nem sokat érne önmagában a női kvóta bevezetése. Egyáltalán nem vált be, sőt az eredeti szándékkal ellentétes hatást váltott ki az a jogszabály is, amely tiltja a kisgyermekes anyák elbocsájtását, és kötelezi a munkáltatót a szülési szabadság utáni alkalmazásra. Sok munkáltató ezért eleve nem vesz fel fiatal nőket.

A tiltás és a büntetés helyett a munkáltatók ösztönözése és a családbarát foglalkoztatási megoldások támogatása hozhat eredményt. Utóbbi elsősorban a rész- és a távmunka arányának növelését, valamint az apák könnyebb hazaengedését jelentheti.

 

Kereset
a nők átlag keresete 21 %-kal alacsonyabb a férfiakénál

Nem jutnak azonban a férfiakkal azonos lehetőséghez azok a nők sem, akik munkát kapnak. A nők átlagosan magasabb iskolai végzettségéből éppen az ellenkezője következne, de a vezető pozíciók – és így a magasabb fizetés - elsöprő többségét férfiak szerzik meg. De a fizetésekben különbségek mutatkoznak még az azonos munkaköröket betöltő nők és férfiak között is. Ez a legmagasabb kategóriába eső vezető menedzserek esetében több mint harminc százalékos eltérés!

Ha direkt szabályozással nem remélhetünk kiegyenlítettebb foglalkoztatottságot, akkor végképp nem bízhatunk a keresetek törvényi kiegyenlítésében. A megoldás valószínűleg a többi fontos szempont, elsősorban a gyermekneveléssel töltött idő és a politikai képviselet kiegyenlítésén keresztül lehetséges.

 

Gyes-gyed
férfiak 5 %, nők 95 %

A GYES/GYED rendszert ugyan a nők támogatásának tartják, a progresszív társadalomtudósok szerint azonban a foglalkoztatási-támogatási rendszer részeként valójában éppen az anyák kiszolgáltatottságát és hátrányos társadalmi pozícióját betonozza be. Az európai átlaghoz képest a Magyarországon kapható GYES/GYED összege és időtartama kifejezetten magasnak, a bölcsödei helyek száma viszont rendkívül alacsonynak számít.

Betlen Anna közgazdász szerint a főfoglalkozású anyaság rossz kényszerhelyzet, mely eredményeként a nők teljesen kiszorulnak a munkaerőpiacról. „A jelenlegi munkaerőpiac olyan emberképpel dolgozik, aki egész nap ráér, nincsenek gyerekei, se idős szülei, nem beteg, és életében a legfontosabb prioritása a munkahelye. Amíg ez a kép a meghatározó, addig a GYES marad a legjobb megoldás, de akkor nem szabad meglepődnünk az alacsony gyerekszámon és a rövid élettartamon.”

A nemek közötti egyenlőséget elsősorban a könnyen elérhető bölcsőde és óvodahálózat, valamint az anya és az apa között megosztott GYES segítené elő. A skandináv országokban a születésszámot is jelentősen növelő modell azt jutalmazza, ha előbb az egyik, aztán a másik szülő megy GYES-re.

 

Politikai képviselet
férfiak 91,2 %, nők 8,8 %
(Magyar Országgyűlés, 2010-14)

Az Európai Unióban Magyarországon a legalacsonyabb a nők nagypolitikai reprezentációja. A pártok közül az MSZP alkalmaz - egyharmados - női kvótát a jelöltlistáin. A kvóta elleni erős érv, hogy tovább gyengíti a legalkalmasabb politikai döntéshozók kiválasztását. Támogatói szerint viszont a nők nagyobb aránya a legfelsőbb döntéshozatali posztokon önmagában is segítene lebontani a nemi szerepekről kialakult sztereotípiákat, és így idővel szabályban rögzített kvóta nélkül is a képviselők átlagosan fele nő lenne.

 

Családon belüli erőszak
férfi elkövető: 95 %, női elkövető: 5 %

Viszonylag új, de annál forróbb társadalmi téma a családon belüli erőszak. Az elsődleges áldozatok ugyan nem a nők, hanem a gyerekek, de a párok közötti erőszak eloszlása alapján nyilvánvaló, hogy a kérdés szorosan kapcsolódik a nemek közötti egyenlőtlenséghez. Bár a vonatkozó statisztikák az adatgyűjtés nyilvánvaló nehézségei miatt rendkívül hiányosak, a felmérések eredményei abban mégis feltűnően egybevágnak, hogy az Unión belül az egyik legrosszabb helyzet Magyarországon van. A nőkkel szembeni erőszak ellen küzdő legnagyobb magyar civil szervezet, a NANE adatai szerint minden ötödik magyar nőt rendszeresen ér családon belüli erőszak, és ezekben hetente legalább egy nő életét veszti!

A Parlament 2003-ban ugyan kötelezte magát arra, hogy egy éven belül törvényi kereteket dolgoz ki a családon belüli erőszak kezelésére, érdemi előrelépés azonban azóta sem történt. Az érintett szakemberek (rendőrök, védőnők, pszichológusok, orvosok) képzéséből teljesen kimarad a probléma kezelése, így a legtöbb esetben fel sem ismerik azt.

 

Munkahelyi zaklatás
férfiak 10 %, nők 30-50 %

Egyelőre maga a fogalom is tisztázatlan. Rendszeresen merülnek fel kezdeményezések, de ezek aztán sosem jutnak el a megvalósulásig. Az esetek megítélését mélyen gyökerező előítéletek mozgatják. Feminista jogvédők gyakran hangsúlyozzák, hogy a munkahelyi zaklatásnak legtöbbször semmi köze a szexhez, hanem „pusztán hatalmi kérdés, más alárendeltségével történő visszaélés”.

92 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petofiutca.blog.hu/api/trackback/id/tr284299716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unalmas már ez a hazuságáradat, jó lenne túllépni rajta. Az elmúlt évtizedekben minden komolyan vehető tanulmány bebizonyította, hogy a gender wage gap valójában nem létezik, mítosz. A valóságban ugyanazért a munkáért a nők is pontosan ugyanannyi pénzt kapnak - és az egyetlen oka annak, hogy átlagban kisebb a fizetésük, saját maguk. Ti. mert kényelmesebb munkákat választanak maguknak, amikért értelemszerűen kisebb fizetés is jár. De nem azért ezeket a munkákat végzik, mert elnyomják vagy oda kényszerítik őket, hanem mert tőlük - szemben a férfiakkal - nem várja el a társadalom és a párjuk, hogy többek keressenek nála.

Másként nem is működhetnének a dolgok egy szabadversenyes gazdaságban, hiszen ha valóban kevesebbet fizetnének a nőknek ugyanazért és az ugyanolyan jól végzett munkáért, akkor a nőket foglalkoztató vállalkozások alacsonyabb költségszintjükkel és nagyobb profitrátájukkal ill. alacsonyabb értékesítési áraikkal kiszorítanák a piacról a nőket és férfiakat vegyesen, vagy jellemzően férfiakat foglalkoztató vállalkozások - egyszersmind a nők foglalkoztatását tolnák fel, és a férfiakat csökkentenék. Az adatok viszont nem ezt a helyzetet mutatják - innen tudhatjuk, hogy az egész nemek közötti bérdifferencia csak kamu, valójában nem létező, hamis és hazug feministra propaganda.

Kis olvasnivaló tudatlan femináciknak:
www.cbsnews.com/8301-505125_162-28246928/the-gender-pay-gap-is-a-complete-myth/
A családon belüli erőszakra vonatkozó adatok szintén hamisak. A nem rendőrségi statisztikákon, hanem önbevalláson alapuló felmérések szintén bebizonyították, hogy még a társak felek között is gyakorlatilag ugyanannyi a nők részéről a férfiak sérelmére elkövetett bántalmazás történik, mint viszont. Csak a férfiak - érthető okoknál fogva - ezzel nem rohannak a rendőrségre, és pláne nem találnak ki ilyen történeteket (lásd palácsikolás).

Egy 2001-es amerikai kutatás szerint a kapcsolaton belül a társak rovására elkövetett nem-viszonzott erőszakos esetek (tehát amikor csak az egyik fél veri a másikat) 70%-ért volt elkövetők a nők és csak 30%-ért a férfiak. Ugyanakkor még a viszonzott erőszak esetében (amikor kölcsönösen ütlegelik egymást a felek) is fele-fele arány volt, tehát még ott is az esetek 50%-ában az elkövetők nők voltak. (www.f4e.com.au/blog/2011/04/06/men-shouldnt-be-overlooked-as-victims-of-partner-violence/)

Ezen túl is hamis a posztban hozott statisztika, hiszen családon belüli erőszak alatt valójában a nemi erőszakot emeli csak ki és az azon belüli megoszlást prezentálja - miközben a legtöbb családon belüli erőszak a gyereket rovására történik, és a nők/anyák követik el őket, nem férfiak. Pl. egy amerikai felmérés szerint (www.acf.hhs.gov/programs/cb/pubs/cm06/figure3_5.htm) szerint 40%-ban az anyák az egyedüli elkövetők, az apák csak 18%-ban, és együttesen az apák és anyák is csak 18 százalékban - ami azt jelenti, hogy a férfiak még nőkkel együtt sem követnek el olyan sok családon belüli erőszakot, mint a nők egymagukban.

Nehéz elhinni, hogy Magyarországon mások lehetnének nagyon az arányok - persze, mivel a poszt nem hozott egyetlen félkomolyan vehető forrásmegjelölést sem, ezért egyébként is nyugodtan tekinthetjük hasszámoknak a megjelenteket.
Aha... akkor miért élnek a nők tovább? Miért van az, hogy a férfiak több, mint 40%-a nem éli meg a 65. születésnapját? Miért vannak szinte minden egyetemen a nők sokkal többen? Miért nőiesedik el egyre több szakma? Miért van az, hogy szinte minden válás vesztese a férfi?

A tényeket lehet úgy sorolni, hogy belőlük hazug kép rajzolódik ki. A fenti cikk ilyen.

A dolog messze nem ilyen egyértelmű.
Sőt, ha a tények többségét figyelembe vesszük, akkor erősen úgy tűnik, hogy az utóbbi 100 év történéseinek egyértelmű vesztesei a férfiak. Ami a tragikus a dologban, az az, hogy a nők sem egyértelműen nyertesek.
@[megmondoember]:

Na igen, ez meg a másik. A verbális erőszak mesterei a nők. Mint ahogy a provokációnak is.
És a hasonló cikkek egyetlen dologra jók: azoknak a nőknek adnak ötletet egy kis manipulációra, akiknek addig eszükbe sem jutott volna erőszakra hivatkozni.

Közben pedig azoknak a helyete, akiket valóban vernek, terrorizálnak, semmit sem változik az ilyen cikkek hatására.
Eh. Statisztikák. Az a jó bennük, hogy mindig lehet vekengeni rajta, ki mire alapozza, hogyan értelmezi, kikre igaz. Meg tudná valaki mondani, hogy mire volt jó ez a cikk? Úgy értem: mivel segít hozzá, hogy jobb ember legyek?
Lehet, hogy csak én nem veszem észre :)
Na, jól van, nekem már nem is nagyon maradt semmi amit hozzáfűzhetnék, az előttem szólók mindenre kitértek :D

Azt azért még kiemelném, hogy "a nemi szerepekről kialakult sztereotípiák" így leírva tökre frappánsan hangzik, de igazából egy oltári nagy baromság. Én nem a nemi szerepekről kialakult sztereotípiáim miatt nem tudok szülni, meg szoptatni, a csajok pedig szintén nem amiatt nem dolgoznak bányában mondjuk. Miről beszélünk? Jogokat én nem sajnálok tőlük, de miért nem lehet belátni, hogy totál mások vagyunk? Másra vagyunk alkalmasak, mert máshogy közelítjük meg a dolgokat. Miért kéne emiatt nekünk bűntudatot éreznünk???
Csak egy apróság. Ha nem tévedek az elnyomott, kizsákmányolt, sanyargatott nők valahogy mégiscsak valami csoda folytán 7 évvel élnek átlagosan tovább, mint a férfiak, akiknek ugye az élete csupa móka és kacagás mégis a hölgyek elmehetnek 40év után nyugdíjba, a férfiak meg nem. Ha a férfi nyugdíjkorhatár 65, akkor a nőinek 72nek kellene lennie, nem? Feministák ezért miért nem tüntetnek?
"Kereset
a nők átlag keresete 21 %-kal alacsonyabb a férfiakénál"

Épp a napokban volt erről egy cikk, hogy az OECD statisztika szerint a legkisebb, az EU statisztika szerint meg középmezőnyben vagyunk:

Az OECD tagországok között Magyarországon a legkisebb a nemek közti átlagos kereseti különbség, mindössze 6% - jelentette a szervezet hétfőn publikált jelentésében.
Múlt héten az Európai Bizottság is publikált egy hasonló adatot, amely viszont azt mutatta, Magyarország nem áll valami jól, az uniós átlagnál nagyobb a nemek fizetése közti egyenlőtlenség, 17,6%.
Forrás: www.portfolio.hu/tool/print/3/163915
@deee:

Ne aggódj, ez nem tart sokáig.

Egyrészt pár éven belül ezt biztosan megszüntetik a nők negyven éves jogviszony utáni nyugdíjazási lehetőségét. Vagy egy tollvonással, vagy több lépésben, a negyven év negyvenkettőre, negyvenötre és még tovább emelésével.

Másrészt: ettől függetlenül sem sok esély van arra, hogy a mai negyvenesek valaha is olyan nyugdíjat kapjanak, amiből akár csak vegetálni lehet.

A jelenlegi nyugdíjrendszer úgy, ahogy van fenntarthatatlan. Ahhoz, hogy pár évig még döglődhessen, folyamatosan emelni kell a nyugdíjkorhatárt. Fogják is.
A nők okosak, és nem mennek bele a fenti, nemeket egymásnak ugrasztó vitába. Én ugyanis nem látok női hozzászólást. Igazuk is van.
Van aki még ezt elhiszi?

Mégis hogyan kapna kevesebb fizetést ha az adott beosztásnak fix a fizetése? Úristen baszdmeg...

Pontosan ugyan akkora faszság mint a négerek siránkozása... Rabszolgaság sincs már jóideje mégis azt hozzák fel, na ezek ugyan ezt csinálják...

Olyan szar nőnek lenni, hogy helyetted fizetnek és ha segg buta vagy de jó a picsád akkor fixen jó életed van... Tényleg annyira rossz nőnek lenni hogy húúú..

Megy a sírás.. Lehet menni bányába dolgozni nőknek is... Azért miért nem megy a sírás, hogy sokkal korábban mehetnek nyugdíjba miközben sokkal tovább élnek????? Majd akkor legyen nagy a pofájuk a nőknek (a sírós rétegnek, főleg a feminista kurváknak) ha egyenlő lesz a 2 nem nyugdíj korhatára.
@vidéki suttyó:

:)Tévedsz.

Abban valóban igazad van, hogy a normális életünket nem segíti elő az, ha a nemek egymás ellen fordulnak együttműködés helyett. De az sem, ha nem öntünk tiszta vizet a pohárba.
Nőnek lenni akkor is csodálatos dolog, ha van különbség előmenetelben, fizetésben stb.
Lássunk két linket:
* www.ojc.de/buecher/nemek-egyenloeseg-gender-mainstreaming.html Gender Mainstreaming - a nemek összezavarása
* www.magyarkurir.hu/fajlok/hirek/25881/A_nemek_forradalma.pdf A nemek forradalma

És egy idézet:
„Uniszex" társadalom - avagy „ha felnő, majd eldönti"

Szakállas vicc (szó szerint), de aktuális. A liberális a parkban tolja a babakocsit. Oda megy hozzá egy ember, megcsodálja a gyermeket, majd megkérdezi: „de aranyos, kisfiú vagy kislány?" Erre a kérdezett felháborodva kifakad: „mit tudom én, majd ha felnő eldönti!". Kicsit olyan ez, mint a „főnök vicce". Addig röhögünk rajta, amíg rá nem jövünk, hogy az a napi feladat (esetünkben a szomorú valóság). A politikai korrektség szellemi alapjaira épülő liberalizmus a férfi és női családi/társadalmi szerepeket csereszabatosnak tekinti, a két nemet pedig nem csak egyenlő jogúnak, de gyakorlatilag egyformának is. A mindenki számára szembetűnő különbségeket a kultúra, a vallás és a szocializáció/neveltetés számlájára írják. Nincsenek már „férfi szerepek", „férfias szakmák", sem „női szerepek", nincs már apa vagy anya, csak „szülő 1" és „szülő 2", - s aki ezt kétségbe vonja, az bizony „szexista".

Tekintetbe véve, hogy ma egy családot egy szülő (az apa) jövedelméből igencsak nehéz fenntartani, vagyis a jelen rendszer nem csak ideológiai, de gazdasági eszközökkel is szinte kikényszeríti a nők munkába állását, a feminizmus azon követelésével, miszerint ugyan azon munkáért a nőnek ugyan olyan bér jár, mint egy férfinak, nem lehet vitatkozni. Ahogy azzal sem, hogy ha egy munkakörre egy nő egyébként fizikailag, szellemileg alkalmas, akkor női mivoltára hivatkozva ez a munkakör nem tagadható meg tőle. De Szálasi már a harmincas években figyelmezettet: „Bűnt követ el az a rendszer, amelyik a nőt szent hivatásától elvonja, mint munkást kihasználja és anyagi feltételek után rohanó "férfinőt" teremt belőle." A kulturális marxizmus lelkes támogatását élvező, s már a politikai korrektség szerves részévé vált feminizmus azonban éppen ezt teszi. A cél a hagyományos család szétverése - mindez az „egyenjogúság", a „nők felszabadítása" jelszavai mögé rejtve, tekintve, hogy a család felszámolásának szándékát (ami egy érezhetően negatív dolog) kevés nővel lehetne a maga csupasz valójában megetetni, ezért pozitív, az emberek által általában szimpatikusnak gondolt fogalmakba (egyenlőség, szabadság, boldogulás, önmegvalósítás) csomagolják. A feminizmus a nőket a hiúságukon, büszkeségükön keresztül próbálja a kulturális marxizmus céljaira motiválni. „Te is képes vagy rá", „valósítsd meg önmagad", „tudod te ezt még jobban is, mint egy férfi" és hasonlók. Így azon nők, akiket a gazdasági szükségszerűség esetleg nem kényszerít munkába, állást vállalnak azért, hogy megmutassák a világnak, hogy vannak olyan jók, mint a férfiak. Megjegyezzük, némely területen még jobbak is, de ez egy másik fejezet témája. Így a rendszer által mesterségesen keltett lelki (önmegvalósítás, bizonyítási vágy) illetve anyagi (a puszta létfenntartástól a presztízs-fogyasztásig széles a skála) szükségletek képesek rákényszeríteni a nőt arra, ami ellen egész valója a leghevesebben tiltakozik. E tiltakozás letörését szolgálja a tudatipar, az iskolától az egyetemig, majd a média és a kultúra. Ennek köszönhetően a hagyományos anyaszerep mára „ciki" lett, a családjáért élő nő „elnyomott rabszolga". A szórakoztatóipar ma a nőket keménynek, rámenősnek ábrázolja és szinte kivétel nélkül szinglinek, aki a munkájában, kedvteléseiben (szórakozás, fogyasztás) teljesedik ki. „Ma a nyugati nők milliói osztoznak a feministák házassággal és anyasággal szemben tanúsított ellenséges beállítottságában. Milliók tették magukévá a mozgalom célkitűzéseit, és nem áll szándékukban férjhez menni, pláne gyermeket szülni. Marcuse Élvezeti Elvével való azonosulásuk, a szexuális forradalomban vállalt elkötelezettségük azt jelenti, hogy a házasság a sor végére került. És - amint válási és születési statisztikáink mutatják - még a megkötött házasságok is kevésbé tartósak és termékenyek." (Buchanan)

A nők a gazdasági kényszer, illetve a pszichológiai kondicionálás előtt meghajolva, bárki által elvégezhető munkák felvállalásával bizonyítják értéküket a világnak, miközben a senki más által el nem végezhető és a társadalom számára nélkülözhetetlen hivatásukat második helyre szorítják, esetleg teljesen feláldozzák a karrier, illetve a megélhetés oltárán. Tanár, orvos, ügyvéd, közgazdász vagy „manager", esetleg gyári munkás bárki lehet, édesanya viszont nem. Olyan nők persze mindig voltak, leginkább a középkorban, akik a hivatásukért lemondtak a családról, hogy teljes lényükkel átadhassák magukat annak, amit csinálnak. Őket hívják apácának. De őket nem az „önmegvalósítás", a pénzszerzés vagy az érvényesülés motiválta, és csupán egy dolgot „akartak megmutatni", a világnak: Krisztus szeretetét."

Forrás: kitartas.mozgalom.org/publikaciok/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-%E2%80%93-nyugati-kultura-alkonya
Elnézve a fentieket, a kommenteknél is be kéne vezetni a női kvótát :)
@Mentula: biztos a diszkriminativ bloggazda nem engedi kommenteli a noket!!! mi mas lenne a magyarazat?!?
ezek a hozzászólások jelentik az érvet a feminizmus mellett
a nok konformista, beszari gerinctelen manipulativ tehenek akik mindig a ferfiakra haritanak minden felelosseget aztan ha valami nem tokeletes rajuk mutogatnak mint minden baj forrasara

vannak persze kivetelek de a tobbsegre ez igaz szereny elettapasztalatom szerint.
@ vidéki suttyó: A nők okosak, és nem mennek bele a fenti, nemeket egymásnak ugrasztó vitába. Én ugyanis nem látok női hozzászólást. Igazuk is van.

nagyon okosak, gyakorlatilag nincs egyetlen komolyan veheto tudos aki no. humoruk is nagyon van, meg lehet nezni pl. hany humorista no (pl Kormos Anett kinlodasai a Showder klubban mint az eroltett noi kvota kvintesszenciaja).

en egyebkent imadom a noket, de ok sem tokeletesek es nem fogok hazudni a negativ tulajdonsagaikrol csak mert epp most ez a tarsadalmi elvaras
azta.szálasi meg feminista kurvák.most ehhez mit szóljon hozzá nőként az ember?
ja meg gerinctelen manipulatív tehenek is.
@manócska: hát ezt elnézve többek között tényleg.
@Mentula: biztos a diszkriminativ bloggazda nem engedi kommenteli a noket!!! mi mas lenne a magyarazat?!?

a nok nem tudnak ervelni, egyaltalan nem ertik a formallogikat
@manócska:

zsenialis erv. mondhatni noi
Árad a félelem a kommentelők soraiból. Kérem, ne leplezzék le ennyire könnyen magukat!
:)
@trey82: akkor gyorsan cserélje ki, nem túl egészséges abban üldögélni
hozzátok gyorsan a barna nadrágom
Családon belüli erőszak:

5% férfi, mert lehetetlen bizonyítani a lelki terrort továbbá ez az 5% az a férfi aki hajlandó beismerni és képes kiállni a társadalom elé azzal, hogy a nő az erősebb a családban. (eléggé visszatartó erő, hogy általában még az ember munkatársaitól is a maximum segítség amit kapni fog az a körberöhögés)
Ügyes statisztikák.
Egyszer látnám már azt, hogy pld.
- a versenyszférában ugyan már ki és mivel akadályozza a saját utas érvényesülést?(mondjuk ehhez tehetség kell)
- a különböző irodalmi és művészeti ágakban való érvényesülést ugyan ki és mi akadályozza?(mondjuk ehhez tehetség kell)
- stb...
Mondjuk ahhoz nem kell tehetség, hogy úgy keressenek pénzt újság és egyéb írók, hogy még most is az elnyomást fényezzék amikor a trendforduló már rég megkezdődött!
Szóval minden héten egy nőt megöl ez a sok békés, okos, humoros formállogikás.
Szóval minden héten megölnek két férfit a munkahelyek csak azért mert férfiak.
én mint férfi kivel feküdjek le, hogy előrébb jussak a ranglétrán? Az 50-es igazgató úrral?
Ő már nem az a generáció, aki ilyen "liberális" lenne. :-)))
@villamos alóli kacaj:

a nők túlnyomó részét ma is úgy nevelik, hogy az ambícióikat ne a pályaválasztás és a munkaerőpiac terén teljesítsék ki, hanem
azzal, hogy a külsejük segítségével érvényesüljenek. (ha valakinek az a fő ambíciója, hogy megtalálja A Párját, aki neki is, és a családjának is remek egzisztenciát biztosít, az pontosan ebbe a kategóriába tartozik.) a férfiaknál azt jutalmazzák, ha valaki kiemelkedőt alkot és eljut a csúcsra, a nőknél pedig azt, ha csinos, vonzó, és "jó partikat" tud fogni a külsejével. ezért a legtöbb ember (férfi és nő) azt a mintát követi, amely minta követéséért jutalom jár.
Dehogy szarabb, éppen az, hogy jó nőnek lenni és ami fontos annak is kellene maradni. A törtető nőktől mentse meg az Isten a világot, a nagy megvalósulásukban mindenkit elsöprő feministáktól.
Ez már a világ végét jelentené.
Mindig viszolyogtam amikor a nőket bűnösnek kiáltották ki, hát ma azt mondom van benne valami...
Azért érdemes megnézni, hogy a hajléktalanok 90% -a férfi...
Ez azért mindet megmond.
Hiába kell egy nőnek dolgozni, az nem baj, hanem inkább a karrierista picsáták a legnagyobb baj. Aztán elmúlik az idő felettük és leshetnek, s mehetnek ajvékolni, a pszichiáterhez, hogy őnekik semmi se sikerül, amit valójában maguk kúrtAk el...már bocsánat:))
@manócska: igazad van manó, tocsognak a kommentek a frusztrációban:)
@lárvalányhaj:
A nagy sz*rt!
Nézzétek csak meg a reklámokat, filmeket, filmsorozatokat. A nők mindig nagyon magasan iskolázott, sikeres emberként (topmenedzserként, főorvosként, miniszter, nagykövetként, sztárügyvédként, egyetemi professzorként, Nobel-díjad kutatóként, stb.) jelennek meg. Ha valaki ne adj' isten pincérnő, arról is a harmadik percben kiderül, hogy egyébként a Harvardra jár, csak tandíjra kell a pénz. Szóval a nőknek minden nap minden percében azt sulykolják, hogy karrier, karrier, karrier, más élet nem is létezik.

Ráadásul az egész általános és középiskolai oktatási rendszer is abszolút lányközpontú, kizárólag a lányok tanulási képességeire, szokásaira, igényeire koncentrál.
Ehhez még jön a már említett nyugdíjrendszer és eü ellátás, amit túlnyomórészt a férfiak fizetnek a nőknek, a válási statisztikák, hogy azonos bűncselekményekért jóval enyhébb büntetéseket szabnak ki rájuk, (két utóbbira jogászként tanú vagyok).
Volt már néhány munkahelyem, de az azonos beosztásban dolgozó nők sehol sem kerestek kevesebbet. Munkában, felelősségben viszont valóban jóval kevesebbet vállaltak.
Engem a kilencvenes években behívtak katonának, a nőket nem. Hivatásosnak valahogy mégis megfelelnek. Akkor a sorkatonaságot miért nem bírják?
A skandináv országokban a GYES és egyéb intézkedések valóban megnövelték a születésszámot. Kizárólag a bevándorló arab és afrikai családoknál. Az "őslakos" nők viszont még kevesebb gyermeket vállalnak mint a magyarok.

Hosszan lehetne még sorolni. Lényeg az hogy mi ugyanolyan joggal mondhatnánk: 365 nap elnyomás, de cserébe még egy nap képmutatást sem kapunk.
@rianna:
Az meg különösen jellemző a feministákra, hogy érvek hiányában a kritikusaikat mocskolják.
Ahogy pl. a katolikus vallás is hasznos és szükségszerű volt anno a X. század környékén, úgy a feminizmus is az elmúlt századokba. Ma már mindkettő többet árt, mint használ.

Idejét és értelmét vesztett erőlködés amit művelnek, nem figyelembe véve a valóságot, h ez a világ pont, h a nők világa már. A lehetőségek adottak csak élni kell vele.
Akkor mondjuk ki nyíltan, vannak nagyon okos és tehetséges, rátermett stb. nők, de összességében ezek aránya a férfiaknál magasabb. Értsd: nem minden férfi különb a nőknél, hanem több férfi képes nagyobb teljesítményre mint nő. Sem testileg sem mentálisan nem a nőknek van kitalálva a hosszútávú, testileg és/vagy szellemileg megerőltető munkavégzés, ami nem hiba, hanem sajátosság, el kellene fogadni.
Nyilván mindenki a teljesítménye alapján kéne, h megfizetve legyen de szinte alig akad olyan munkahely ahol valóban így is van, viszont ennek semmi köze a nemekhez.
@Billy a kölyök: mint pl az egyik legnépszerűbb sorozat, született feleségek?...vagy a playboy villa lányai? amikor meg tényleg vannak topmenedzse, főorvos, stb stb nők a filmekben/sorozatokban, az azért van, hogy lássunk ilyet _is_, hogy megszokjuk hogy ilyen is van, persze a valóságban sokkal kevesebb, de ugyanúgy, ahogy azt is megszoktuk, hogy az amerikai filmekben szerepelnek négerek mint orvos, rendőr, stb, ami elég sokat tett azért, hogy ezt a látványt is megszokjuk és ne akadjunk fenn rajt, hanem természetes legyen.
@Pinka-Panka: a karrierista picsáták, na az ja...miért fáj az ha egy nő szeretne valami szakmai eredményt elérni, mert érdekli valami más is a férjfogáson és a gyerekszülésen kívül? nem kell aggódni, a legtöbben amúgy se fognak, de az a kevés aki szeretne szakmai előmenetelt, arra miért kell fröcsögni? ha meg otthon marad és szül x gyereket, akkor meg az jön hogy hú de jó neki, hogy mekkora ingyenélő, aki szipolyozza a szegény férfiakat, és otthon lógázza a lábát egész nap. a gyereknevelés mint munka társadalmi megbecsültsége pont ugyanekkora nulla.
@Pángalaktikus-gégepukkasztó:

"Sem testileg sem mentálisan nem a nőknek van kitalálva a hosszútávú, testileg és/vagy szellemileg megerőltető munkavégzés"

A nők (nagy átlagban) sokkal jobban tűrik a monotonitást mint a férfiak. Pl. azon mezőgazdasági munkák esetében, amelyek nem követelnek nagy erőkifejtést, legalább olyan jól megállták a helyüket mint a férfiak. Gyártószalag mellett sem teljesítettek rosszabbul, mint a férfiak.

A nők "szellemi megerőltetésre" való alkalmatlanságát meg kiválóan cáfolják az olyanok mint:
- Ada Lovelace
- Madame Curie
- Grace Hopper
- Rosalind Franklin

hogy csak egy pár nevet említsek azon nők ezrei közül akik az átlagférfiét jóval meghaladó "szellemi megerőltetést" produkáltak.
Sok okos. Én a saját tapasztalatomban bízom. Az pedig a következő: multi, 10 éves munkatapasztalat. Ugyanazon munkakör, ugyanaz a feladatkör, munkaköri és pozíció leírás. Nekem van szakirányú diplomám, neki nincs. Ő pasi, én nő. Ő pontosan 30 %-al többet keres mint én. Indok: mert férfi és el kell tartani a családját. Igen, vazze, nekem meg ingyen adják a kiflit a boltban, mert nő vagyok. Nálunk minden pozícióban ez volt. A főnököm, aki történetesen nő volt, és baromi jól csinálta a dolgát, iszonyúan szenvedett a pletykáktól. Mert persze biztos azért került oda mert összefeküdt valakivel, és persze nem a teljesítményünk miatt lettünk kiemelt osztály, csak mert a főnök fiatal nő, és csinos és biztos meg akarja valaki dugni...
Szánalmas!!!
Nyugdíjkorhatárhoz pedig annyit, hogy majd ha a hímek lesznek várandósak életükben 2-3 alkalommal, és "áldozzák be" a testüket (igen, okosok, képzeljétek, az a gyerekenként 9 hónap + 1 év szoptatás megterhelő a szervezetnek), és használódnak jobban el, akkor majd ők is nyugdíjba mehetnek hamarább. Egyébként meg azért halnak a nők később, mert nincs idejük nyavalyogni, betegeskedni, mert baromi sok dolguk van a gyerekeikkel/háztartással/munkával/pasival, ezrét nem érnek rá meghalni. :)
@eastern sugar:

"az azért van, hogy lássunk ilyet _is_, hogy megszokjuk hogy ilyen is van, persze a valóságban sokkal kevesebb"

Magyarán szólva propaganda. Nincs is vele semmi baj mindaddig amíg mindenki tisztában van azzal hogy népnevelő célzattal kerülnek a médiába.
@neoteny:
Nem értünk egyet, nem így látom, mások a tapasztalataink, de már leírtam részletesen.

Ezek szerint nem sikerült megérteni, lásd a felsorolt példáid: egy szóval nem mondtam, h nincsenek férfiakat meghaladó eredményeket elérő nők. Az arányokról beszéltem...
Ezt a sok marhát!
Háborúznak még itt is, ahelyett, hogy szeretkeznének. :D
@fizetekmegegysort:

"Ő pontosan 30 %-al többet keres mint én."

Ő azért keres 30%-al többet mert a felvételin 30%-al többet kért mint te.

"várandósak életükben 2-3 alkalommal"

Nem is tudtam hogy a korábbi nyugdíjkorhatár a várandósságok száma alapján kerül megítélésre... tehát akkor azok a nők akik egyetlen gyereket sem szültek, nem is jogosultak korábbi nyugdíjra.
@eastern sugar:
Már ne haragudj, de nem ezt írtam. Olvasd el még egyszer. Nem azt írtam, hogy ne éren el sikereket, de a túlzott karrier vágy nem fontos a nőnek, beszélgess el 50 éves karrierista nőkkel! Én már hallottam, mivé lettek, menjen dolgozni, nem kell a férje mellett kiszolgáltatottá válni, a gyereknek mondjuk jó, ha az anyja vele van valameddig. Hidd el nem a nők váltják meg a világot, ez így van...
@Pángalaktikus-gégepukkasztó:

Abban a kijelentésben hogy "[s]em testileg sem mentálisan nem a nőknek van kitalálva a hosszútávú, testileg és/vagy szellemileg megerőltető munkavégzés", szó sincs arányokról. Arról nem is beszélve hogy a személyes tapasztalatok a világ igen kicsiny szeletét fedik le. Valamint létezik olyan hogy "observer-expectancy effect", magyarul: az emberek azt látják amit látni akarnak.
@neoteny: Francokat. Belső áthelyezéssel alakult ki az osztály, senki nem kért semmit, eszed/nem eszed ez van típusú megoldás volt. Egyébként valszeg a többiek esetében is így volt, igaz, mindig, mindenhol a pasi kért többet. És nyilván a főnöknénit is azért minősítgették, mert.... miért is?
@fizetekmegegysort:

Mindenre lehet pro és kontra példákat felhozni, egy két eset viszont nem fog általános igazságot adni. A keményen színvonalasan dolgozó nők igenis kérjék ki maguknak ha el akarják nyomni őket, támogatom...én speciel egy kb 40 fős cégnél 2 szem ilyet ismerek! Meg is becsülöm őket. A többiekről jót vagy semmit...

"Nekem van szakirányú diplomám, neki nincs."
Ez gáz, de inkább vezetői hiba, mint nemi kérdés: nem vennék fel olyan alkalmazottat aki nem tanulta a szakmát!

"Indok: mert férfi és el kell tartani a családját"
Ez egy kicsit hihetetlennek tűnik, mármint, h ez konkrétan elhangzott és ez lenne a valódi oka, de rendben, biztos így volt, viszont egy eset az 1000ből, nem általánosítanék.
@neoteny: igen, de ezzel szerintem nincs semmi baj. mondom, ugyanezzel a mechanizmussal sikerült elérni, na persze főleg amerikában, hogy ne kapjuk fel a fejünket a néger rendőrfelügyelőre a tévében. a média rohadt fontos szereplő abban, hogy mit tekintünk normálisnak. ezt persze nevezhetjük népnevelésnek is ha úgy jobb, mert az kellően pejoratív, de ettől függetlenül egy fontos faktor abban, hogy az ember példákt lásson valamire vagy hozzászokjon valamihez, és az a valami beépüljön a köztudatba.de hogy csak ezt látni, az azért barokkos túlzás...mondom, csak annyi, hogy kb legnépszerűbb sorozat a született feleségek.
@fizetekmegegysort: ez nekem is az első konkrét példa amit hallok az ilyen bérkülönbségre, és mennyire durva, hogy még csak nem is titkolják!!mert eddig azért én is azt láttam, hogy a fizetések pozíciófüggők, főleg multiknál, ahol nemigen vannak egyéni béralkuk, annyit kapsz amennyi ahhoz a pozícióhoz rendelve van, és hogy az állásinterjún alkudozni lehet, meg csak úgy fizetésemelést kérni, az tapasztalatom szerint mese. a pletykás rész maximálisan igaz. egy nőt nem lehet úgy előléptetni, hiába dolgozza ki a belét, hogy ne induljon meg azonnal a műsor, hogy ki dugta meg, mert olyan nincs, hogy elért valamit. és aztán ha meg előléptetik, akkor ezerszer többet kell boizonyítania, mint egy férfinek, hogy esetleg elismerjék, hogy nem azért van ott. és ez a rohadt szélmalomharc akkor is megterhelő lelkileg, ha valaki az ellenkezőjét állítja.mondjuk tisztesség ne essék szólván, az ilyesmi pletykákat igen gyakran a többi nőtől hallani, nyilván ez csak az irigység levezetésének egyik módja, másrészt meg erre nevelik a nők jó részét, hogy ne legyél karrierista picsa, de ne is lógázd a lábadat ingyen otthon, el nem tudom képzelni, hogy akkor igazából mi a megfelelő, dolgozz mint egy gép, de ne várj érte semmit, vagy mi? nyilván ezer a kivétel, de alapvetően én ezt látom.
@neoteny:
Ok, szerinted a nők ugyanannyi munkát képesek elvégezni (bármilyet) és ugyanarra a minőségre képesek...és akkor még műveletlen is vagyok, h nem tudom, h valójában mindezt csak én nem látom be, mivel nem akarom belátni... Aha:)
@Pinka-Panka: ki dönti el hogy mi a túlzott? ami esetleg az adott nőnek jó vagy fontos, de más meghúz egy határt hogy hol van a túlzás? persze hogy vannak kivételek, már hogyne volnának, aki megbánta hogy a munkájának élt és nem szült gyereket vagy ha szült is, elhanyagolta, nyilván sok ilyen van. meg fordítva is van elég, csak az most nem illik ide. és hogy nem a nők váltják meg a világot...és mi számít világmegváltásnak? várjuk ki. a világmegvéltás az egy kurvára szubjektív dolog, és ha ilyet mondasz, már elnézést, de ezzel tényleg másodrndűnek érzékelteted anői nemet, és ezt nekem szomorú egy nőtől hallani, mert a világmegváltás nem csak arról szól, hogy mondjuk amerikát nem nő fedezte fel./de polóniumot igen:)/
persze,persze...

mindig csak a noket bantjak,ugye...
a valasnal kisemmizett pasi nem erdekel senkit...
a nok altal kisajatitott szakmakkal mi ujsag???
elado,pultos nem lehet pasi,vagy dadus/ovobacsi,hiaba felel meg minden kovetelmenynek...
titkar pozicio nincs kishazankban...csak titkarno,ugye...

@fizetekmegegysort: fail...
vagy ha ugy jobban tetszik,hazugsag...
tobb multicegnel is megfordultam kozepvezetoi(vagy feljebb elhelyezkedo)pozicioban es ilyen nincs...
ugyanarra a szintre belepo kollegak ugyanazt a bert kapjak,nemtol fuggetlenul...
az mar mas kerdes,hogy ha o jobban teljesit,elhivatottabb a ceg fele akkor hamarabb kapja meg a magasabb besorolast...de az nem epp nemfuggo...
@Szalacsi_Dezső: na jah...
ha egy no csinalja,akkro "el a lehetosegeivel" es mosoly meg osszekacsintas...
aztan elmegy a barinok koze akkor mar "szemet pasi,a fonok zaklatja szexualisan"...

kettos merce,ugye...
@i.diot: nem mindig csak a nőket bántják. pont az a helyzet, hogy a feminizmus súlyosan félre van ismerve, kurvára nem arról szól, hogy minden hatalmat a nőknek, csak ez hangzik jobban. arról szól, hog egyenlő lehetőségeket mindkét nemnek, nem egyformásítva őket, hanem azt elérni, hogy a közmegítélés ne arra dőljön, hogy egy nő értéktelenebb és nem képes erre meg arra, nyilván nem irreális dolgokra gondolva, mint pl a bányászat. de pontosan ugyanilyen diszkrimináció, hogy nincs óvóbácsi, igen. már ha tényleg jelentkezik rá férfi, és nem veszik gfel azért, mert férfi. ha ez megtörténik, ez ugyanolyan gáz, és hiszitek vagy sem, a feminizmus arról is szól, hogy ugyanúgy ne legyen akadálya az óvóbácsinak, mint a női vezérigazgatónak. és arról is, hogy egyik házastárs se üsse a másikat, de bizony, az erőfölénynél fogva a férfiak többet ütik a nőket, és ezért ezt emelik ki. de egy normális feministának épp ugyanolyan fontos, hogy ez fordítva se történhessen meg. és ugyanúy az is, hogy váláskor se kedvezzenek senkinek csak azért, mert pöcse vagy csöcse nőtt, hanem annak, aki jobban gondját viseli a gyereknek stb. lehet hogy ez utópia, pont ugyanolan utópia, mint hogy a férfiak egyenlően segítsenek a gyerek és a háztartás körül, és ne legyen egy nőnek órákkal több munkája egy nap átlagosan, mint egy férfinak, hiába dolgozik nyolc órában mindkettő. de attól hogy utópia, még fontos cél.
@eastern sugar:
"pont ugyanolan utópia, mint hogy a férfiak egyenlően segítsenek a gyerek és a háztartás körül, és ne legyen egy nőnek órákkal több munkája egy nap átlagosan"

Ez egy banális nagy tévedés, köze nincs a témához: tessék jól választani, ne a macho pénzes fasz legyen a befutó apuka és akkor talán nem lesznek ilyen gondok. Ti nők termelitek ki magatoknak ezt a férfiréteget.
@Pángalaktikus-gégepukkasztó: én nem termeltem magamnak semmi ilyesmit, mert igen, odáig igaz, hogy vagy az ember egyenlő kapcsolatban él, de akkor nem rakják alá a bmw-t meg a luxusutazást vagy ha meg alárakják, akkor kuss legyen. de ez amit én mondtam, egyáltalán és bőven nem csak a luxusutazás-alárakó közegben működik, hanem annál sokkal szélesebb körben, és nem sok köze van ahhoz, hogy kinek hány forintja van. csóró gatyás parasztok pontosan ugyanígy működnek nagyon sok esetben, nem kell ehhez pénzesnek lenni. az asszonyt se csak ott verik, ahol úsznak a pénzben.
a másik meg, hogy mi termeljük ki. fasza. tehát a nők tehetnek a férfiak viselkedéséről, de a sajátjukéról is? jó, egyébként tényleg lehet így is nézni, de az az állítás akkor ugyanúgy áll, hogy a férfiak termelik ki a nyafogó picsa-réteget, aki elvárja, hogy alárakják a bmw-t, meg a luxusutazást. nemtől függetlenül mindenki kitermeli magának a jót is, a szart is.
@eastern sugar:
Így van, a férfiak ugyanúgy felelősek a díszpicsákért! Ez sajna így van.
@fizetekmegegysort:

Az hogy hogyan alakult ki az osztály annak mi köze van ahhoz hogy ki mennyit keres?

Kik pletykáltak a főnöknődről... a női munkatársak vagy a férfiak?
@Pángalaktikus-gégepukkasztó:

Hé, te tettél általánosító kijelentést a nők teher(nem)bíró képességéről, akár fizikai, akár szellemi munkában, nem én...

Mivel én mindig szellemi munkával foglalkoztam, csak ott láttam hogy a nők ugyanúgy dolgoznak mint a férfiak... vagy ugyanúgy lógnak mint a férfiak. Illetve fiatalkoromban volt tapasztalatom fizikai munkában is megfigyelni ill. összehasonlítani őket: a sógornőm és anyám mindig előbbre járt a krumplisor töltögetésében mint én vagy apám. Persze ez csak anekdota, nem statisztikailag szignifikáns minta.
"nem minden férfi különb a nőknél, hanem több férfi képes nagyobb teljesítményre mint nő. Sem testileg sem mentálisan nem a nőknek van kitalálva a hosszútávú, testileg és/vagy szellemileg megerőltető munkavégzés"

továbbra is fenntartom, h ez nem lebecsmérlő és még csak nem is annyira általánosító kijelentés.
Viszont továbbra is ez a véleményem. Te jöttél azzal, h azt lát az ember amit akar, és csak szubjektív tapasztalatokra épít, ennek ellenére csakis a saját példáidból indulsz ki, ráadásul ebből pont te általánosítasz durván.
Bocsi, én meg pont ellenkezőleg látom: azt a szintet és mennyiséget amit én hozok a munkámban nő meg se közelíti, legyen az fizikai vagy a konkrét szakmám. De én nem csak ebből vonok le konzekvenciákat hanem a többi férfi kollégám munkájához is viszonyítom.
@neoteny: Belső átszervezésnél nincs fizetési igény benyújtás. Felkínálnak egy másik pozíciót új főnökkel, amit beáraznak. Senki nem alkuszik ki magának fizetést, mint a felvételi interjún, hanem mindenkinek az adott pozíció tól-ig határain belül ajánlanak fel fizut, és ha nem fogadja el a pozíciót, keresnek rá mást belülről. Nálunk legalábbis így ment.
No, szerinted kik kacsintottak össze a háta mögött, hogy perszetuggyukkidugtameg? És szerinted kik nézték hülyének műszaki és informatikai kérdésekben (amit mellesleg penge módon tudott)? 90 % -ban a pasik: a többi, azonos "polcon" lévő középvezető, plusz azok akik ácsingóztak volna a helyére, de nem ők kapták meg. A csajok örültek, hogy végre lett egy női főnök is.
@eastern sugar: a mi ovinkban két óvóbácsi is van. :)
@fizetekmegegysort: A példád baromság mivel ilyen nincs, Ha Ezt egy munkáltató megmerné csinálni több száz milliós bírságot kapna.

Na annyira leéli a testeteket ez hogy gyenge 10 évvel tovább éltek a férfiaknál... Nagyon leél ám a terhesség..
@Pángalaktikus-gégepukkasztó:

"hanem több férfi képes nagyobb teljesítményre mint nő"

És több nő képes nagyobb teljesítményre mint férfi.

Az emberek (különféle) képességei normál eloszlásban (Gauss-féle haranggörbén) helyezkednek el. A nőké keskenyebb; a férfiaké laposabb. Tehát a szórás a nők esetében kisebb, a férfiaknál nagyobb. Ebből következik, hogy a kiugróan _jó_ és a kiugróan _gyenge_ képességűekből (és teljesítményűekből) _is_ több a férfi mint a nő.

A huzamosabb fizikai erőkifejtésben valóban jobbak a férfiak (a legjobb maraton-futó férfiak kb. 10%-al gyorsabban futják le a távot mint a legjobb nők) de meglehetősen kevés munkahely létezik mai napság ahol huzamos fizikai erőkifejtésre lenne szükség (bányászat, építőipar, stb., habár ott sem minden munkakörben). A nagyobb szellemi teljesítményre pedig az előbbiekben említett helyzet az igaz: több férfi akad aki túlteljesíti az átlagnőt... és olyan férfiból is több van aki alulteljesít az átlagnőhöz képest.
@eastern sugar:

A feminizmus tudod mi? Olyan kurvák gyülekezete akiket senki nem volt hajlandó megkúrni és ezért feministák lettek.

Egyenlőség az egyenlő nyugdíjkorhatárnál kezdődik!

Amúgy ha egy szinten lenne a férfi és nő, akkor mond el miért nincs sok neves női tudós, művész, valódi zenész, feltaláló, kutató stb? Az csak egy liberális ökörség hogy a 2 nem egyenlő. Amióta 2 nem van a földön azóta nem egyenlő a 2 nem mivel MÁSRA van mindkét nem kitalálva. Ha tetszik ha nem az állatvilágban is így van.
"hanem több férfi képes nagyobb teljesítményre mint nő"

"és több nő képes nagyobb teljesítményre mint férfi."

Ez a kettő így együtt ellentmondás, de a többi stimmel szerintem is.
@Pángalaktikus-gégepukkasztó: Nincs semmi ellentmondás. Ez így igaz.
@manócska:

Mert? Az hová vezetett? Ide? Kösz, nem kérek belőle.
@manócska: Mint egy igazi feminista. Érvelni nem tud, mint ahogy gondolkodni sem de legalább ő tartozik valahova így feminista.

Azt tudod hogy az egyenlőségben, nem lennétek előre engedve, nem fizetne senki helyettetek és körbe röhögne mindenki ha bőgtök az utcán? Vagy így már nem is kell az a fene nagy egyenlőség?
@CREATOR: Jajj, ne legyé már álszent/naív! A csoporttársam épp erről írt diplomamunkát (nők és férfiak helyzete a munkahelyen, fizetés, hátrányos megkülönböztetés...stb). Sorra futott bele az olyan infokba, amit "elmondok magának, de kérem ne írja le, ha leírja, letagadom". Örülök, hogy olyan okos vagy, hogy jobban tudod, mi volt az ÉN munkahelyemen, mint én magam. :)
@fizetekmegegysort: Én is tudok bemondásra azt hazudni amit akarok baszdmeg...

Majd ha papírt mutatsz a te és az Ő munkaköréről és valóban kevesebb a fizetésed pont azért a munkáért akkor elhiszem. Addig csak egy hülye sírós picsa maradsz aki még hazudni sem tud.
Mar megint megindult a nostenysovinizmus...
@CREATOR: Mert ki is vagy te, hogy papírt kelljen mutogatnom neked? Komolyan azt hiszed, hogy azért, mert tudtál a blogon hármat bazmegelni, négyet hülyepicsázni, és ettől most nagyon klassz csávónak érzed magad, én majd könnyesre sírom a párnám, mert nem hiszel nekem? Kevés vagy te ehhez, apuci...minősít a stílusod, ennyi.
@CREATOR:
Ki írta, hogy feminista vagyok? Hosszú volt a tegnap éjjel, de nem emlékszem ilyenre, hogy ezt leírtam volna vagy állítottam volna.
Ahogyan azt sem, hogy nő lennék...akár az is lehetek, de férfi is akár. Számít most ez?

Én már csak igazából kellemes további fórumtrollkodást szeretnék kívánni!
@fizetekmegegysort
@eastern sugar

Ne pazaroljatok több energiát ezekre a fórumozókra, mint amennyit érdemelnek! :-)
@manócska: igaz, de néha nem megy, azért van olyan is akivel lehet tök értelmesen vitatkozni...a kisebbség. én belátom, hogy trollkodni viccesebb.

@CREATOR:
igen, én tudom, hogy mi a feminizmus. ha veszed a fáradságot, hogy egy ötsoros szócikket elolvass róla, akkor lehet hogy te is tudnád. de ahogy a hozzászólásaidból füstölő frusztrációt nézem, az a helyzet, öreg, hogy jelen állás szerint valószínűleg rád is rádférne egy jobb dugás, nem csak azokra, akikről fröcsögsz.
@eastern sugar: Valóban? ha te mondod valóban így van.

@fizetekmegegysort: Behazudtál valamit, de bizonyítani nem tudod -> hazudsz és még a pofád is nagy mellé hogy neked igazad van.

Tudod mit gondolok rólatok?

Annyira kell tisztelnie a férfinak a nőt amennyire a nő tiszteli a férfit se jobban se kevésbé.
@CREATOR: Csak a tényszerűség kedvéért: mondtam valamit, amiről tudom, hogy igaz. Tudják a velem dolgozó kollegák, és a munkahelyemen mindenki, aki valaha ott dolgozott, mivel ez nyílt titok volt annál a cégnél (nem konkrétan az én fizum, hanem az, hogy az adott tól- ig bérkategóriában a pasik a magasabb a nők az alacsonyabb határon lévő fizura számíthatnak). Példának hoztam fel arra, hogy igen, én is azt tapasztaltam, amit a blogger ír. Erre Te azt mondtad,hogy hazudok, én meg nem érzem szükségesnek, hogy egy ordenáré módon beszélő idegennek bármit is bizonygassak. Nem kell elhinni, ha nem akarod. Nekem pont elég amit én tudok, és meglepő módón a saját véleményemet a saját tapasztalataim alapján alakítom ki, nem az alapján, hogy TE mit vársz el tőlem.
Tudod, ismerek sok FÉRFIT, így nagy betűvel, tisztelem és becsülöm őket, és soknak a barátságát is bírom. Mi több, egy igen tiszteletreméltó férfiember szerelmét is. Egy sem feltételezné rólam, hogy hazudok, főleg nem idegenként. Egyik sem engedné meg magának, hogy EMBEREKKEL (nemtől függetlenül) úgy kommunikáljon, ahogy te itt ezt magadnak megengeded (és tök mindegy, hogy nővel vagy férfival beszélsz így öreg, mert ez a stílus hmmm... stílustalan... :)). A tisztelni való Férfi itt kezdődik, nem ott hogy tud nagy arccal hülyepicsázni, szerintem. Ha TE ezzel a stílussal hazug hülyepicsának tartasz, hát, azt hiszem, ez nekem dícséret... szarban lennék, ha egy magadfajta fickó szimpatizálna velem. Részemről a vitát lezártam, nyugodtan frusztrálódj tovább a magad kis világában.
@fizetekmegegysort: Nem érdekel ki mit feltételez rólad vagy mit állítasz.

Egy nick vagy egy női nick semmi több. Mondtál valamit nem tudod alá támasztani, amiből az következik hogy hazudsz mint a vízfolyás.

Nos azt hiszem meg is kaptuk a választ miért nincs a politikai életben annyi nő illetve a tudós rétegben sem. Az oké hogy hazudni tudtok de ha valaki számon kéri a hazugságotokat egyből szegény áldozatnak állítjátok be magatokat és a barom állatok sokszor el is hiszik a szaros meséiteket.

Nos velem ráhibáztál szivi ;)

Amúgy meg sajnálom, hogy őszinte vagyok és kimondok kiről mit gondolok itt és és a való életben is. Nem, nem félek a kigyúrt állatoktól sem azoknak is pont ugyan úgy megmondom a véleményem mint a 15 éves kis picsáknak ha kell mivel meg tudom védeni magam habár nem vagyok nagydarab de lassan 7 éve Krav Maga-zom
Ezzel szemben leírnám a mai valóságot Mo-n
Elsősorban most koncentráljunk a közalkalmazotti helyzetre. A közalkalmazotti bértábla szerint van megállapítva a dolgozók bére, eltérés a szakirányú végzettség, illetve az eltöltött idő alapján lehet. A közalkalmazottak között jóval több a nő, ez annak köszönhető, hogy leépítés során az elsők között veszik figyelembe, hogy ha valaki nő, illetve nő és egyedülállóként gyereket nevel, (férfi ilyen funkcióban nem létezhet) őket tilos elküldeni, bármilyen tréé munkát is csinálnak, semmilyen indokkal nem lehet kitenni őket. Ezért a sorozatos leépítések miatt a közszférában megmaradtak az egyedülálló nők, akik sok esetben nem is egyedülállók csak papíron, mert így mentesülnek a leépítés alól. Mit jelent ez, hogy papíron? Sok nő megcsinálta a munkahelyemen, hogy amikor leépítésekbe kezdtek a közszférában, akkor papíron elköltözött a férjétől és így gyakorlatilag nem lehet kitenni a munkahelyéről.
Jelenleg két cégnél dolgozom, mind a két cég elég sok dogozót foglalkoztat, az egyik egy nagy állami cég, ahol a nemek aránya fokozatosan eltolódott és most 87,5 %-ban nők dolgoznak ott, a másik cégnél, ami egy szintén nagy multicég pont fordított a helyzet, ott a férfiak vannak többségben, női jelentkező alig van és az összes nő, a HR-n dolgozik, illetve a vezetésben adminisztrációban. A fizetéseket látom, bármilyen statisztikát tudok róla készíteni, de nem is ez az érdekes, mert női-férfi viszonylatban eltérés nem lehet, hiszen törvénytelen lenne egy nagy cég egy ilyet nem fog megkockáztatni, még ha történetesen valaki rosszabbul is dolgozik, egyszerűen kiteszik, mert jelentkező van bőven. Az ugyanolyan beosztásban lévők fizetése a multinál nem különbözik, az állami cégnél pedig a plusz végzettségek és a plusz feladatok, illetve a közalkalmazotti státuszban eltöltött évek kalkulálódnak bele.
A multinál a főfeladatom a különböző statisztikák készítése, ott csak részidőben vagyok foglalkoztatva, de pl. olyan statisztikákhoz jutok hozzá, hogy mennyi a dolgozók munkával töltött ideje, egy évben hány napot hiányoznak, munkaidőben mennyi időt töltenek az irodájukon kívül stb. és ami szerintem nem meglepő, annak, aki tényleg dolgozik egy nagyobb cégnél, hogy itt már óriási különbség van a nemek között. A nők jóval többet hiányoznak, napon belül is többet mászkálnak, ha bent vannak a munkahelyükön, szóval ha csak a statisztikákból akarok kiindulni, akkor egy nőt érdemes lecserélni egy ugyanolyan képességű férfira, mert az több időt fog bent tölteni a munkahelyén és valószínűleg dolgozni is. A versenyszférában persze egy kicsit magasabbak a bérek átlaga és innentől kezdve nincsen értelme statisztikákról beszélni, hiszen már nagyon eltolódott a két nem aránya, így nyilvánvalóan eltérés lesz az átlagfizetések között. Egyébként a multinál nagyon odafigyelnek a nők helyzetére, gyakorlatilag sokkal több minden meg van engedve a számukra, mint a férfiaknak és így is kevesebb a női dolgozó.
@-JzK-: Ez egy jó és logikus érvelés volt. Tökre egyetértek veled.
Látom itt is előkerült a feminista brosúra óvodásoknak... "A feminizmus az egyenlőségről szól", na persze, ki az a hülye aki ezt még elhiszi azok után amit a feminizmus 50 éven keresztül művelt a nyugati civilizációval? Amíg VAWA van és Title IX addig csak a hülyék hisznek abban, hogy a feminizmusnak bármi köze lenne az egyenlőséghez. És ez a terjesztőire hatványozottan vonatkozik.
Minden hazugságotokat ezerszer cáfolták már, és ezt mindenki bármikor átláthatja aki nem lusta rászánni 5 percet, hogy utánanézzen.
csak pár komment, multinál dolgozó középvezetőként a következőt látom:

1. alsó szinteken ugyanannyi lány/nő van mint fiú. menedzsertől felfelé jóval kevesebb, executive szinten meg gyakorlatilag 10%-ot sem éri el az arányuk.

2. értékelő megbeszéléseken folyamatosan előkerül a mikor megy szülni kérdés. nem az illetővel szemben, hanem a háta mögött.

3. aki hatékonyan, okosabban dolgozik (igyekszik munkaidőben befejezni, h hazaérjen normális időben), azt nem értékelik annyira, mint aki itt van látástól mikulásig, csak közben jut ideje a főnökökkel kvaterkázni (cigi, sör, kávé, hosszú ebed). ez általános, nem csak a nőkre igaz, de a gyerekes nőkre úgy látom nagyon.
mivel az az általános vélekedés, hogy a nők jobban tűrik a monoton munkát, ezért nekik az is jó lesz, a fun staff-ot meg kapja vmi feltörekvő titán.

4. aki elment szülni, csak alacsonyabb pozícióba veszik vissza - mert úgysem fogja bírni a terhelést...

5. értékeléskor a gyerekeseket rendszeresen megbízhatatlannak és koloncnak tekintik. Ha részmunkaidősök, akkor nem mindig elérhetőek, de a cégnek ugyanannyi az overhead költsége. ha egész munkaidősök, akkor meg nem túlóráznak annyit, mint a többiek, vagy ha mégis, akkor meg valszeg azért kell neki túlórázni, mert nem elég hatékony.

6. a gyerekes nő gyereke néha beteg, de van olyan is, hogy a bébi szitter beteg, sőt ad absurdum óvodai, iskolai programon (pl. szülői értekezlet, anyák napi ünnepség, családi nap, stb) kell részt vennie napközben, vagyis megint csak megbízhatatlan és nem elérhető.

7. és akkor el is érkeztünk a fizetésig: azt látom, h mivel az értékelésen a fentiek miatt egy gyerekes nő nem tud megfelelni a magas szintű elvárásoknak, ezért nem kap olyan béremelést mint egy férfi, és előmeneteli lehetőséget is kevesebbet/később.

vagyis persze, ugyanazok a feltételek, de valahogy mégsem...

én azt látom, hogy egy nőnek, ahhoz h ne csak nő, munkavállaló, hanem feleség és anya is legyen, sokkal nagyobb megerőltetés és kitartás kell, mint egy férfinak.

persze azt is hozzátenném, h van olyan női kolléga is, aki körmöt fest munkaidőben...

és a végére még: születéskor még a fiúk aránya nagyobb statisztikailag, de mivel az adrenalin kódolva van a génjeikben, már gyermekkoruktól kezdve folyamatosan fogynak, mert sokkal több kockázatosabb dolgot csinálnak. volt erről vmi tanulmány, már nem emlékszem, hol láttam.
Akit mélyebben érdekel a feminizmus-antifeminizmus kérdésköre, annak ajánlom figyelmébe: www.ferfihang.hu/category/feminizmus-antifeminizmus
@fizetekmegegysort: Na végre valaki aki magáról beszél. Nem pedig csak úgy általában.
Annyira egyedi a helyzetünk (mindenkié), h az általánosítások értelmetlenek. Emlékeim szerint a vagyonosabb befolyásosabb családok nyomták be leányaikat a T.SZ. a tanács vagy bármi más irodájába (mindegy csak dolgozni ne kelljen) hosszú távon ők jártak jól mert a főnökség mellett lenni mindig kifizetődőbb mint bármiféle extra fizikai szellemi produktumot felmutatni, mert a vezetők/tulajdonosok díjazzák a jó csicskát, tehát emelésnél ő az első leépítésnél az utolsó. Érdekes hogy az elnőiesedett pályákon a minimum nőmennyiség mellett miért nem használnak maximumot is pl. min 50% max. 50%.(eltérés max:+-10%) ez lenne a férfi/nő és nő/férfi emancipáció alaptétele.
Nem mentes a feminista gondolkodásúak férfiakhoz való hozzáállása sem a problémától, mert hisz a legnagyobb megütközést az kelti amikor egyértelmű előítéletként jelenik meg a feminizmus: sokszor betegesnek mondhatnánk (pl. 1 hónapja ítéltek el egy szigetszentmiklósi házaspárt gyermekeik bántalmazásáért, az ATV-n 1 nő a hírt kommentálva úgy győzködte a közönséget h nem igaz h a szülők nőtagja részt vett a bántalmazásban a baj az hogy nem ők képezték ki a családgondozó és az esetet vizsgáló szakembereket mert akkor kiderülne hogy a férj kényszerítette az anyát a részvételre - gondolom egérutat kínálnának neki "felmentjük ha rávall a férjére!" de ennek mi köze lenne az igazsághoz?
süti beállítások módosítása