Petőfi utca a Facebook-on



 Kapcsolat

Küldjön ötletet, észrevételt, leleplező információt! szerk@petofiutca.hu

Alázzon meg minket a pénzével!


A Petőfi utca nem fogad el állami támogatást és nem közöl fizetett hirdetéseket. Az Ön támogatására viszont szükségünk van!
	

Döntse el az EU vs. HUN vitát!

2012.01.16. 14:43 petőfi utca

bigsmall4_2.jpgA belföldi tiltakozások mellett hónapok óta záporoznak a magyar kormányra a kritikák nyugatról is. Brüsszel most már konkrét törvények visszavonására szólította fel a magyar kormányt, és ezek visszavonása vagy módosítása az IMF-EU hitelek feltételei lettek. Orbán Viktor először simán visszautasította a vádakat, de ma már úgy tűnik, hogy bármiről tárgyalna. Vajon ezek mind ugyanolyan súlyú ügyek, és mindegyik kapcsán ugyanolyan jogos az uniós fennakadás? Olvasóink megítélésére bízzuk a kérdést: mit lépjen a szerdán állítólag nagyon kemény strassbourgi meccs elé néző magyar kormány?

Brüsszel egyik konkrét, és úgy tűnik, hogy legfontosabb kifogása a jegybank függetlenségének megtámadásáról szól. Olli Rehn pénzügyi-biztos szerint veszélybe kerülne a Nemzeti Bank szuverenitása, ha az eddigi két alelnök mellett megjelenne egy közvetlenül a miniszterelnök által kinevezett harmadik is. A kormány szerint azonban mind az új alelnök, mind a monetáris tanács bővítése éppen a nagyobb függetlenség elősegítésére alkalmas. Ráadásul az Európai Központi Bank 15 javaslatából 13 végül belekerült a törvénybe. Hiába a magabiztos kormányzati megszólalások, úgy fest, hogy Brüsszel továbbra is nagyon aggódik a jegybankunk és a kormány viszonya miatt, és addig nem fog megnyugodni, míg az intézmény függetlenségét az általuk támasztott kritériumok szerint nem látja garantáltnak.

Elmarasztaló vélemények hangoztak el az adatvédelmi biztos leváltása és az ombudsmani rendszer átalakítása kapcsán is. Az uniós irányelvek egyértelműek: a biztos nem mozdítható el mandátuma lejárta előtt. Mindez nem tántorította el a kormányt, az új alaptörvény következtében két évvel hivatali ideje lejárta előtt kellett távoznia Jóri Andrásnak. Bár kifogásokat már tavaly kaptunk, Viviane Reding levelére akkor Navracsics Tibor közigazgatási miniszter még többek között azzal vágott vissza, hogy Jóri egy interjúban maga jelentette ki, nem kívánna az új rendszerben dolgozni. Mindez azonban nem nyugtatta meg az uniós szakembereket, akik most újra a rendelkezés visszavonását sürgetik. 

Az Unió harmadik konkrét kifogása a bírák idő előtti nyugdíjazása és az igazságügyi rendszer átalakítása. A kormány az új alaptörvény egyik rendelkezése alapján 228 bírót küldött idő előtt nyugdíjba, a "hatékonyság növelése és a fiatalítás érdekében". Ráadásul, teszik hozzá az igazságügyi minisztérium megszólalói, a korábbi szabályozás diszkriminatív is volt, hiszen a bírókra más nyugdíjkorhatár vonatkozott, mint az egyéb állást betöltőkre. A rendelkezést hevesen támadó hazai és nemzetközi szakmai szervezetek szerint azonban politikailag motivált vérfrissítésről van szó. Szintén sok kritikát kapott az Országos Bírósági Hivatal vezetőjének Európában egyedülállóan széles hatásköre. A fideszes Szájer József felesége ezentúl egymaga dönthet a bírák kinevezéséről és szakmai előmeneteléről, az ilyen kontrollálatlan, egy kézben koncentrált hatalom pedig Brüsszel szerint is komoly veszélyeket rejt magában.  

Uniós források szerint hamarosan újabb sarkalatos törvényeket támadhatnak meg az Európai Parlamentben. Az egykulcsos adórendszert kétharmados kötöttséggel az alaptörvényben rögzítő stabilitási törvény visszavonását kérte Barroso is korábbi levelében. A gazdagoknak kedvező rendszer bebetonozása elleni legfontosabb érv az, hogy előre ellehetetleníti a későbbi kormányok gazdasági és szociálpolitikai reformjait. A kormány szerint viszont hosszútávú pénzügyi stabilitás csak szilárd törvények révén érhető el, ezért szükséges az adórendszer parlamenti ciklusokon átívelő szabályozása.    

Határozott kritikákat tartalmazott Hillary Clinton amerikai külügyminiszter december végén írt levele is. Ennek egyik eleme a vallásszabadságot korlátozó  új egyházügyi törvény. Az új szabályozás, melyet Clinton nehézkesnek és átpolitizáltnak nevez, csupán 14 egyházat ismer el automatikusan, a több mint 300 státuszától megfosztott felekezet pedig csak egyesületként működhetne tovább. A rengeteg társadalmi és gazdasági előnnyel járó egyházi rang visszaszerzését körülményes kérvényezéshez köti, mely végén a Parlament kétharmadának jóváhagyása szükséges. A kormány szerint mindez azért volt indokolt, mert sokan visszaéltek az egyházi státuszukkal, az ellenzők viszont túlzott szigorról, kivételezésről és intézményesült korrupcióról beszélnek.

A végtörlesztés kérdése kicsit kilóg a felsorolásból, hiszen itt már lefutott ügyről van szó. A legfrissebb hírek szerint hamarosan mégis újabb frontot nyithat a már eddig is elég széles Budapest-Brüsszel harcvonalon. Még novemberben több európai bank és az osztrák kormány is panaszt tett az Európai Bizottságnál az európai bankrendszer stabilitásának veszélyeztetésére, és érvényes magánjogi szerződésekbe történő állami beavatkozások miatt. Mindenesetre az uniós jog alapján, ha perre kerülne sor, Magyarországot könnyen brutális kártérítés megfizetésére kötelezhetik.

61 komment · 4 trackback

Címkék: orbán eu brüsszel imf jegybank

A bejegyzés trackback címe:

https://petofiutca.blog.hu/api/trackback/id/tr763555000

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyire vagy fanatikus? 2012.01.17. 11:51:39

Ott leszel a kormánypárti tüntetésen? Bezúznál kirakatokat? Gyújtogatnál? Ölni tudnál Viktorért? Meghalnál a Fideszért? Mennyire vagy fanatizálható? Felvonultál május elsején az átkosban? Ne legyenek illúzióink. Kormány mellett tüntetni diktatúrákban...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.01.17. 11:50:48

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott vállalkozásban, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.17. 11:50:23

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: 2014 – II. rész 2012.01.17. 08:53:03

2014. januárjában már minden az áprilisi parlamenti választásról szólt....
"Vérszerződés és Gaudi-Nagy Tamás" :D
Tippem: jegybanki+ombudsman visszavon, bírók nyugdíja marad - ezt majd szépen bejelenti Brüsszelben, szerdán.
Kérek egy szavazatot átteni a "kőbevésni az egykulcso adót"-ból a "le az egykulcsos adóval"-hoz. Véletlenül elütüttem.
Ha magamra szavaznék, az demokratikus?
Az LMP jól látja, valóban lehet más a politika, csak ahhoz a két kerékkötő komcsi bandát -szoci-fidesz- el kell felejteni.

HAJRÁ LMP, MERT MAGYARORSZÁG ÉN NEM ÍGY SZERETLEK!!!

A nép válasszon köztársasági elnököt!
@Schmitt Pálgium szerdán lemond, ez így korrekt!: van annak egy diszkret baja, ahogy az lmp fanyalog a masik ket baloldi ellenzeki parttol, csak az a baj, hogy akkor lenne jogos, ha tenyleg milliok allnanak mogotte. Igy, hogy a tamogatottsaguk a beka segge alatt van, csak orban malmara hajtjak ezzel a nagy fanyalgassal a vizet. Arra itt mar nincs ido, hogy a demokratikus oldalon egymast baszogassuk, ki hogyan mentene meg az orszagot, mert nemsokara nem lesz mit megmenteni.

Megegyezni az egyutmukodes kotelezo minimumaban, felallitani kozosen egy belfoldon, es kulfoldon egyarant hiteles szakertoi kormanyt Bajnaival, es kimenni az utcara. Meg mielott az allamcsod letarol itt mindent.
Nehéz kiválasztani az elmúlt másfél év legnagyobb baromságát/szemétségét/aljasságát, de nálam az egykulcsos mindent visz.
@Schmitt Pálgium szerdán lemond, ez így korrekt!: es hogy egyertelmu legyek:
orbaneknak eselye sincs vegigvinni a ciklust. Mivel nem hiszek a fidesz belso megujhodasaban, marad ket eshetoseg: vagy rankszakad a plafon, es akkor a nyomoron at a "majd mi rendet teszunk" vonaek martenszcsizmaban taposnak el it minden gondolkodot evtizedekre, vagy a demokratikus ellenzek zavarja el oket.
A toketlenkedes ara nagyon kemeny lesz.
Én még ide venném a felsőoktatási törvényt és azt a sok hülyeséget is, ami arról szól, hogy ne kelljen a nyelvvizsga a diplomához. Ma sem kap munkát akinek nincs nyelvtudása, jövőre, hogy fog? Nem kell annyi közgazdász? rossz, mint a mostani Gazdasági Minisztérium munkatársainak többsége, na olyan rossz tényleg nem, de jó, az kell. A 90es években leállt a szakmunkásképzés, most szívjuk, ez lesz a közgazdászokkal is 10 év múlva

themostwanted.blog.hu/2012/01/17/amerikai_trendek_alapjan_alakul_at_a_magyar_felsooktatas

themostwanted.blog.hu/2012/01/17/amerikai_trendek_alapjan_alakul_at_a_magyar_felsooktatas
"...mit lépjen a szerdán állítólag nagyon kemény strassbourgi meccs elé néző magyar kormány?"

Távozzon. A mostani kurzusnál még egy falka tehén is jobban kormányozna. Hasznot ugyan nem hajtana, de legalább kárt sem okoz.
Egy volt a zászló - Játék a tűzzel

„…kivezényelték az utcára ellentüntetni azokat a „békés demonstrálókat”, akik akkor is szét tudták verni a pesti belvárost, amikor ott nem is voltak velük szemben mások, „csak” a rendőrök. Mire megy itt ez a rossz játék?”

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1463_egy_volt_a_zaszlo_jatek_a_tuzzel
Nem belemenve abba, hogy belföldön melyik oldalnak van igaza, ki a "megmentő", és ki a "hazaáruló", egy dolog az EU-val kapcsolatban eléggé aggasztó. A kettős mérce. Ha valami 1000 %-osan EU ellenes, jogszabály volt, akkor az a szlovák nyelvtörvény. Ez Magyarországon minden pártnak rossz hír, bárki is alakítson legközelebb kormányt. Ez a kettős mérce ugyanis nem kifejezetten csak a jelenlegi kormányra vonatkozik, hanem Magyarországra. Ha ugyanis visszagondolunk az elmúlt évtizedekre, világosan látszik, hogy a kettős mérce irányunkban mindig is létezett: addig amíg a környező államok hasonló intézkedései senkit sem érdekeltek, addig nálunk annak töredékéért már mindenki farkast kiáltott külföldön.

Ismétlem, hogy nem tisztem, és nem is akarom minősíteni egyik belpolitikai erőt sem, és inkább a jövőbe nézve azt kell megállapítanom, hogy a jelenlegi, és az azt követő kormányainknak is nagyon nehéz dolga lesz, ha el akarja majd érni a kettős mérce megszüntetését, vagy legalább csökkentését. Ha egyáltalán ez valaha is lehetséges lesz.
Nem tudom ki állította össze, de eléggé kilóg a koncepció.

Szavaztam, de így nem sok értelme volt. Gondolom, ez majd úgy fog jelentkezni egy ballibsi párt kommunikációjában, hogy komoly netes felmérés, persze nem ezekkel a meghatározásokkal.
Orbán Viktor holnap leteheti a fegyvert!!

Még nem döntöttek az Európai Parlament frakciói Orbán Viktor eddig példátlan kéréséről, miszerint a magyar miniszterelnök szerdán beszédet mondana az EP-ben. A szocialisták azonban csak támogatni tudják Orbán szándékát - jelentette ki Herczog Edit, az EP szocialista frakcióvezetésének tagja. Kívánatos, hogy Orbán Viktor Strasbourgban, Európa legnagyobb választott testülete előtt próbálja meg tisztázni a magyar kormány számos európai fórumon kritizált, az európai szellemiséggel, értékekkel és gyakorlattal szembemenő politikáját.

Herczog Edit úgy fogalmazott, Magyarországon látványos "szabadságharcot" vív a kormány, miközben a magyar miniszterelnök pontosan tudja, hogy a gazdasági válságból kivezető forrásokhoz Brüsszelen keresztül vezet az út. Az Orbán féle magánháború hadisarcát a magyar polgárok fizetik a péknél, a benzinkútnál, a hiteltörlesztésnél. Az EP-képviselő szerint itt az idő, hogy Orbán Viktor felhagyjon személyes háborújával, a kettős beszéddel, és elkezdjen itthon is európai módon politizálni, mert Magyarország boldogulása múlik rajta. Ezt kívánja a közösség érdeke. A forint árfolyamát nem Orbán brüsszeli nyilatkozatai, hanem magyarországi politikája, hazai cselekedetei húzták a mélybe az elmúlt hetekben. A miniszterelnök elfeljeti - tette hozzá Herczog Edit, hogy amióta feltalálták a távírót, s átjárhatók a határok, egy perc alatt kiderül a kettős beszéd, a kétféle értékrend. Európának fájni fog, ha Magyarország eltávolodik tőle, Magyarország azonban légüres térbe kerül, ha szembemegy saját érdekeivel.

A nép szavazzon az új köztársasági elnökről!
Na, most ki lesz a torkos borz?

A főnökünk, vagy mi??
Nem bántsd a magyart...

-----------
honlapkészítés: sajatwebsite.hu
@Dour,: ha mindenki magára szavazna, végre értelmes eredmény jönne ki arról, kinek kellene vezetnie az országát.

@villamos alóli kacaj: lassan elérjük, hogy most mi álljunk a f@sz jó oldalán, és a főnökök a rosszabbikon.
@don brada: @Androidos mobil Hong-Kongból: Ha anyátok picsájára tetoválnátok a szaros reklámjaitokat akkor még többen megnéznék mint ha így kommenteltek.
Kissé szegényes az opciók száma a kérdéseknél. Több olyan van ahol egyikkel sem értek egyet. Talán némileg szélesíteni kellene a látókört.
Azért nem árt azzal tisztában lenni, hogy alapvetően az orbánnal van bajuk az EU-s politikusoknak. A gyökér azt hitte, hogy a XI. században mást mondhat itthon és mást amikor Brüsszelben van és mindez nem fog kiderülni.
Senki nem szereti ha hülyének nézik. E mellett pedig csak a hülyének nem tűnik fel, hogy az orbán szépen lassan építi ki a saját klientúráját ami jelentős hendikepet biztosít számára a következő megmérettetésen.
Ami szintén érdekes az az orbánék vagyongyarapodása. Amit csak azért hozok fel, hogy mivel a számonkérés előbb-utóbb be kell következzen, ennek az elodázásában is nagyban érdekelt az illető.

Szóval bizony az EU az orbánék függetlenségét támadja és nem az országét. Per pillanat nem az EU az ellenség hanem a hazaáruló fijjugg...
Bírák esetében amondó vagyok, hogy azért a frissítés már nem ártott, de a módjával nem értek egyet. Ki tudja, hogy akkor kit milyen indokkal jelöltek. Meg egyházak terén összezavart a kérdés, a "14 is sok"-ot én úgy értelmeztem, hogy lehet 0 is. :)

A többi esetben a visszaállítást választom, bár a hirtelen visszaállás talán legalább akkora ámokfutás volna, mint Orbánék kutyafuttája.
Orbánhoz képest Rákosi Mátyás egy szolid papnövendék volt.Rákosi a sztálini szovjetunióval a háta mögött jutott hatalomhoz,mintának a nagy vezér személyi kultuszát és államigazgatását tekintette.Orbán a nyugati berendezkedésű országok között,háttértámogatás nélkül pillanatok alatt felépített egy despota,személyi kultuszra és befolyásos kapcsolatokra épülő egypártrendszert,amihez még egy lopott doktoris köztársasági elnököt is kinevezett magának.Majd a köztársaságot is eltöröltette gondosan,mindent államosít amihez hozzáférhet,a parlamentből egy törvénygyárat faragott,minden napra kitalál egy ellenséget akivel/amivel a nemzet éppen harcban áll mert agresszió,támadás érte.Ez kellett nekünk,20 évvel a rendszerváltás után.Az után,ami pont a fenti ellenszenves felépítés alapján működött,csöbörből vödörbe.
@kovi1970: Ezt Te se gondolod, komolyan amikor már a legkisebb dolgokba bele akarnak szólni? EU= Szovjetunió liberális kiadása... Ki mentek a tankok, bejöttek a tankok...
@miro1: bocsánat" kimentek a tankok, bejöttek a bankok"
@citrix: Az alkotmány azt mondja ki, hogy Magyarország államformája köztársaság, akkor nem értem mit hablatyolsz össze itt? Demokráciában élünk, ahol mindent megtehetsz, tüntethetsz, stb...
És mi lenne végre, ha hallgatnánk az EU-ra? Azért léptünk be, hogy nyugati színvonalra zárkózzon fel a magyar. Igaz a nép fejében e tekintetben igen nagy sötétség van, mert nem csak a vezetők, de a nép sem tud integrálódni és nem tud felelős európai állampolgárként viselkedni. No.. cigányország vagyunk ezt mindenki tudja, de lassan meg kéne újulnunk, hogy a fejlődés útjára lépjünk.

A politikusaink pedig tökéletesen beleillenek ebbe a közegbe. Ők is csak lopnak az országon belül és lopnak az országon kívül is. Gondoljunk csak 10ezermilliárd uniós támogatások elherdálására. Nekünk nem az a feladatunk, hogy kihasználjuk az EU-t, hanem az, hogy részese legyünk és felzárkózzunk.

Ez a vágy sem a politikusokban, sem a népben nincs meg. Ideje lenne pedig ez irányba indulni, mert a másik út a pokolba vezet. Nem holnap, nem következő hónapban, hanem már a ma is késő!

1, Civil szakértői kormány (jelenlegi pártok nélkül)
2, Pártok nélküli parlament ahol az egyéni képviselő feladata védeni a demokráciát és a fejlődés útját
3, Azonnal visszavonható képviselőket
4, Mentelmi jog eltörlését
5, Minden elköltött adóforint mellé valóban civil ellenőrzést
6, Korrupció felszámolását, büntetési tételének emelését
7, Adócsalás, adókerülő magatartás szigorú kemény büntetését
8, Szociális juttatási rendszer liberalizálása
9, Jelenlegi politikai elit felelősségre vonása az elmúlt 22 év miatt
Ahogy a magyar dolgok mennek, akkor járunk a legjobban, ha a kormány lemond és helyette az EP hoz törvényeket! Ez lenne igazán unortodox! Na, Ork bán meg meri lépni? Meri, vagy nem meri? :)
1-2 kivételével rendkívül manipulatív volt mindegyik kérdés, a válaszlehetőségeket tekintve.
Látszik, hogy az összeállító rettegett, nehogy valamiféle egyensúly legyen, vagy netán a ballib veszítsen...
IMF helyett hitelezzen a jegybank az államnak alacsony kamatra... ja hogy azt nem lehet, mert megfosztja a "rendes" hitelezőket a kipumpált kamattól...?
@Martian: a korrekt kérdés tehát:
Döntsön a jegybankról!

El a kezekkel a jegybanktól, hiszen feladata nem Magyarország, hanem a nemzetközi finánctőke szolgálata

El a kezekkel Magyarországtól, hiszen joga van saját jegybankját saját érdekei szolgálatára szorítani, ha már a jelenlegi bankvezetés semmibe veszi azt.
@wagem: És akkor megelégszel egy szittya kecskepásztor életszínvonalával aki a tanyán fával fűt és azt eszik amit megtermel? :)

Vagy inkább nyugat-európai színvonalhoz szeretnél közelebb kerülni?

Nem az EU a hibás abban, hogy az országvezetés képtelen elindítani az országot az európai úton, hanem inkább a saját hatalmát menti és a saját zsebét tömi.
Döntsön a bírák nyugdíjáról!!

A bírák továbbra is megemelt nyugdíjkorhatárral dolgozhatnak, hiszen olyan gyors és kiváló teljesítményt nyújtottak eddig is.

A bírák nyugdíjazásásnál semmi értelme a kivételezésnek a többi munkaválalóval szemben, ráadásul egy kis természetes vérfrissítés sem ártana lassú és gyakran gyatra teljesítményük miatt.
Döntsön az egyházakról!

Kopjon le az állam az egyházakról, adjon közpénzt bármilyen, egyházként bejelentkező biznisz-szervezetnek, akár maffiának is (szcientológia), mert így korrekt politikailag.

Az állam ne foglalkozzon az egyén személyes vallási meggyőződésével, de -mint a közpénzek elosztásának felelőse- vizsgálja meg, hogy a hozzá közpénzért jelentkező, magát egyháznak mondó szervezet valóban egyházként, valóban könnyít-e az állami feladatok ellátásában. (Oktatás, egészégügy, szociális szféra, kultúra)

Éppen ideje volt megnyesni az egyházak számát, már azt se tudtam, hol keressem az egyetlen Igazságot
20%

Még a 14 is sok
27%
Bocs, korrigálva:

Döntsön az egyházakról!

Kopjon le az állam az egyházakról, adjon közpénzt bármilyen, egyházként bejelentkező biznisz-szervezetnek, akár maffiának is (szcientológia), mert így korrekt politikailag.

Az állam ne foglalkozzon az egyén személyes vallási meggyőződésével, de -mint a közpénzek elosztásának felelőse- vizsgálja meg, hogy a hozzá közpénzért jelentkező, magát egyháznak mondó szervezet valóban egyházként, valóban könnyít-e az állami feladatok ellátásában. (Oktatás, egészégügy, szociális szféra, kultúra)
Béna ez a szavazósdi. A válasz lehetőségek szépen mutatják a kérdező elfogultságát.

A jegybank függetlensége egy álvita.
Amikor 4 taggal bővitették, pontosan ugyanígy a szocik, akkor csendben volt az EU. Senkit nem érdekelt. érdekes, hogy titeket sem. Most mi a különbség? Aha, Orbánnak nem lehet Gyurcsánynak lehet. Na elmentek a picsába. Ahelyett, hogy az EU kettős mércéje ellen tiltakoznátok, még melléjük álltok bégetni.
Szégyen.

Az Ombudsmannról nem sok infóm, van de azt tudom, hogy az új szervezetnek végre lesz bírságolási joga is és nincs felettes szerve. Csak a törvényeknek kell megfelelnie. Ráadásul 9 évente választják őket, ami biztosíték a kormányváltás esetére is. Azon kívűl, hogy más a neve és nem hatáskör nélküli paprikajancsik, mi a baj vele? Eddig csak ugatta a holdat.

A nyugdíjazás is kamu. Egységes nyugdíjkorhatár van végre. (más kérdés az egészségre ártalmas munkakörök)a rendőröknek így később, a bíróknak korábban jön el. Totál igazságos és egységes, nem komcsik vs. jobbosok a rendező elv. Nem szabadna engedni az egységes korhatárból.

Kifejezetten örülök, hogy rögzítik az adórendszert. Magaarország egyik leggyakoribb kritikája volt, hogy képtelenség kiszámolni a jövőt. Ciklusonként 2-3 adórendszer volt. Képtelenség. Az egykulcsos ráadásul nema gazdagoknak kedvez. Nettó 150 ezer NEM GAZDAGSÁG. Ráadásul kiegészül egy príma gyerekkedvezmény renderrel. Már átlegkeresettel is jobban járnak a gyerekvállalók. Végre nem a dologtalanok a fő támogatott réteg.

Az egyház ügye tiszta kabaré. A legtöbb egyház a világon a nálunk volt. A tököm vakarása szenthátromság egyházától kezdve a papírjaguár megvilágosodása egyházig. Sportot csináltak az adókedvezmény síbolásból. van pofátok olyan választ betenni, hogy kopjon le az állam az egyházakról???? Ezzel fejeznétek ki, hogy nem jó a törvény? Beszarás, hogy voltak olyan hülyék akik erre szavaztak. Kopjon le a közpénzről a sok kamu egyház!! NEM? Most szállt ki pont a finanszírozásból. Inkább tapsolnátok neki. Van EU tagállam ahol államvallás van!! Az nem zavarja Hillaryt? Persze onnan kibasznák, mint macskát szarni. Van ahol alkotmányban rögzítették, hogy NEM TÉRITHETNEK ÁT MÁS VALLÁSRA SENKIT. Persze 200 éves alkotmány, de senkit nem zavar.
Végre nem dotálunk kamu egyházakat és az EU átlagát elérve normális számú támogatott egyház van.

A végtörlesztést nem is értem. Kezet lehet csókolni a Fidesznek, hogy felvállalta ezt a konfliktust. Az országot munkájával kihúzó réteg csapdában vergődik. Ha nem húzzuk ki őket, nem lesz aki költ, vásárol és lendületet ada gazdaságnak. Ettől van szarban a kkv is. Nincs belső fogyasztás. Az egykulcsos adó és a végtörlesztés visszaadhatja a polgárság erejét, az pedig a lendületet.

Remélem minimális visszalépést kell megtennünk!
Tiltakozok az EU kettős mércéje ellen!
Szinte mindne kifogásolt pont él más EU tagállamban gond nélkül, vagy megtették a szocik, de az nem volt baj.
@miro1: Valóban az államforma köztársaság.Átmenetileg,mert a királyságot célozták meg,a kalaptörvény ennek irányába mutat.A köztársaság szó olyan utálatos a rezsim szemében,hogy mindenhonnan eltüntette.Még a tér nevét is megváltoztatta.Az államforma köztársaság,a berendezkedés,közigazgatás,jogalkotás annál inkább személyi kultuszt tükröz.A parlamentből bábszínház lett,a köztársasági elnök egy bohóc.Lehet tüntetni?Még jó,egyelőre az EU tagállama vagyunk,de a kedves vezető szíve vágya szabadulni ettől a számára nem kívánatos halmaztól.Akkor teljesítheti ki önmagát,koppintva Lukasenko demokráciáját.Köszönöm,de annak csírájából se kérek.
@citrix: Az Alaptörvény melyik pontja mutat a királyság felé??
Gondolom, hogy nem is olvastad, (nem írnál ilyen hülyeséget)de ez nem zavar a véleményalkotásban.
@wagem: Trianont,a mohácsi vészt és a tatárjárást kifelejtetted.Ja,a húst hazafelé el ne felejtsd a nyereg alá tenni,csak úgy lesz puha :-)
Ha a minden baj legfőbb okozója, azaz az egykulcsos adó kikerülne az alaptörvényből, nem zokognék hason és nem verném ököllel a padlót... :)
Ja, amúgy Ferihegyet és Moszkva teret is szeretnék! Bár, ha a Moszkva tér helyett valaki Frady Endre térre vágyik, felőlem tárgyalhatunk... :)

Emberiség vígan nevet,
Ha a Frady Endre nevet
Adhatja a Moszkva térnek,
S fel-felhangzanak a "Mér' ne?"-k.

Békés tömeg (nem ám vandál!)
"I love Frady Endré"-t skandál.
Frady Endre se nem vezér,
Se nem celeb. Talán ezér'...

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2011/02/mi-legyen-moszkva-ter-uj-neve.html
:)
Bökögettem, mert jó játék.
Mint a nemzeti konzultáció, pont annyira veszik figyelembe ezeket a válaszokat is :)
@Kalmár: jól összegeztél, csak kevesen olvassák el, mert nincs címlapon. Amúgy várom, amint rád támadnak:)
Ennyi elqrás után Orbánnak mennie kell!
@Kalmár:

Orbán és a Fideszes sztálinizmus legnagyobb ellensége a polgár, már ha egyáltalán érted a polgár szó jelentését.
"Húzzon az egész bagázs a halál faszába" választási opció miért nincs???
@Putyilov gyári melós: Na ezt jól összeszedted.
A szocik, a legyszegényebb és a leggazdagabb réteg összefogásával fosztogatják a polgárságot.
Nem jó a komcsi elitnek, ha erő polgárság van, mert az gondolkodik, önálló akarata van, és nem eszi olyan könnyen a reklámzombi liberó életet, ami az elvtársak új élettere.
A Fidesz az a párt, amelyik minden kormányzása alatt a dolgozó és gyereket nevelő polgárság megerősödéséért tett.
Ez az egykulcsos adó és a gyerekkedvezményes rendszer is ezt szolgálja.

A Fideszes polgári demokrácia legnagyobb barátja a családos dolgozó polgár, akinek elge van a konzumidiotimusból.
Szerintem
@Kalmár: éljen az egységes nyugdíjkorhatár! De akkor zavarjanak el nyugdíjba minden 62 évnél idősebb parlamenti képviselőt is (mint pl. Harrach Péter), minden 62 évnél idősebb minisztert (mint pl. Réthelyi Miklós) és minden 62 évnél idősebb köztársaségi elnököt (mint pl. Schmitt Pál). Vagy rájuk ez nem vonatkozik?
@Kalmár: "Figyeljétek meg, hogy a korrekt tájékoztatás jegyében, milyen lesz a hétfői világsajtó.
Orbán nyilasai égetik az EU zászlót.
Orbán a diktátor kilépne az EU-ból. Már hergeli a radikális Fideszeseket.
Orbánia lángban áll, rettegnek a demokraták.
stbstb
Senkit nem érdekel, hogy a tünetők Orbán ellen is tüntetnek.
Senkit nem érdekel, hogy Orbán szerint nem opció a kilépés.

Szemét hazug tájékoztatás folyik.
Ha nem ez jön, akkor megkövetem a balliberális oldalt és a DK-ra szavazok 2014-ben.

Nem vállalok nagy rizikót. Hazug banda."

- na, akkor Gyurcsányra fogsz szavazni?
azért megnyugtató egy ilyen szavazás, mert megmutatja,hogy a beírók között hiába van néha "kommunikációs" ki-ki harc, azért a lényeget akkor is érti a többség./ még ha az most csak akár az adott blogra értendő is- jobbik pl: itt is 10-15%,
"bajnai-egységpárt" 60-70+%/ ja,és :-)
@miro1: Idefigyel, B+! Az, hogy a bankok itt mit tehetnek egyedül a mindenkor regnáló kormányok tehetnek. Az orbánod ugyanúgy nem tett ellene semmit mint az elmúlt 21 évben egyik kormány sem. Aminek az 1/3-át szintén az orbánod cseszte el az életünkből. Bankadó? Röhög a vakbelem. Ezt is az állampolgárokkal fizettetik meg. Olyat, hogy ha kartellezel és irreális nyereséged van az ügyfeleken akkor szénné büntetünk egyik kis megélhetési politikus csökött agyában nem fordult meg. Vajon miért nem?
@Kalmár: Van pofátok olyan választ betenni, hogy kopjon le az állam az egyházakról????

Igen van. Én egy olyan (keresztény) egyház tagja vagyok ami be van jegyezve hivatalos vallásként szinte az egész világon. Oroszországtól kezdve, Belorussziáig, de még közel keleti arab, muszlim országokban is. Jelenleg Magyarországon be lett tiltva az egyházügyi törvény miatt.

NEm az álegyházakat sajnálom, mert az valóban kabaré volt, de azért könyörgöm, nézzük már meg, hogy melyik micsoda és tényleg vallást gyakorol-e vagy csak adóelkerülő.
Én nem üzennék, inkább először kérdeznék Brüsszel idiótáitól:

1./ Vajon mi köze van a bírák nyugdíjazása (nem "idő előtti", kedves Blogíró, pont úgy kell nyugdíjba menniük, mint mindenki másnak) kérdésének Mo pénzügyi, gazdasgi helyzetéhez? Mi?

2./ Mi köze egyáltalán ehhez az EU-nak?

3./ Görögország gyakorlatilag csődben, Portugália, Spanyolország, Olaszország ennek a határán, az EU eddig soha nem látott válságban, ez a legfontosabb kérdés manapság? Ti tényleg ekkora hülyék vagytok? (egyébként igen, de erről majd később)

4./ Mi vajon annak az oka, hogy Szlovákiában (akiknél szintén ismert a kettős állampolgárság, a külhonban élő szolvákoknak az JÁR) éppen állampolgárságuktól fosztják meg a polgáriakat, ez nem bírta elérni Brüsszel ingerköszöbét, csak a magyar bírák nyugdíjazása. Megtudhatom?

5./ Az alaptörvénynel konkrétan mi a gond? Jogszabályhely szerint, illetve ez melyik EU-s jogszabállyal ellenkezik. Szintén jogszabályhely szerint. A sok hablatyból elég volt, térjünk rá végre a konkrétumokra. Remélem lesznek ilyenek, és nem úgy járunk veletek is, mint a francia Le Monde "magyarszakértő" újságírójával...

6./ A Jegybank és a PSZÁF egyesítését annak idején (2008-ban) az IMF javasolta. Akkor és úgy az fazsa volt, most nem. Ez már a nevetségessé válás határát súrolja, jelzem.

Most gyurcsány 2006-os Budapest végigveretését hagyjuk is, amit befogott szemmel, szájjal és füllel sikerült végigasszisztálnotok.

Most arról, hogy ti tényleg ekkora idióták vagytok-e:

Amikor egyetemre jártam tanítottak nekünk EU jogot is. Meg kellett tanulni a híres pereket. Nézem az elsőt, arról szólt, hogy mikét kell becsomagolni a leveszöldséget, és mit kell ráírni a zöldségcsomagra (Belga zöldségcsomagolási-ügy). Nézem a következőt, témája: Mi a sör? Olaszország indította Németoprszág ellen. Itt volt - szerencsére - vizsontklereset is, jó hogy mi a sör, de akkor mi az ecet?

Ezeket az "ügyeket" 20 ezer márka tiszteletdíjú,. sajnos nem tudom hány éves bírák bírálták el....

Már akkor mondtam magamban, he ezzel a hülyeséghalmazzal nem a világ leggazdagabb államai évődnének, rég csődbe mentek volna.

Az EP fenntartása évi 600 millió dollárba kerül(t akkor, amikor tanultam, gondolom azóta drágább lett), és ennek a szervnek gyakorlatilag (a költségvetés megszavazásánm kívül) semmi valós szerepe nincs. ÉS mivel nem tudtak megegyezni, hol legyen a székhelye, így költözik, hivatalostól,tolmácsostól mindenestül, ha jól tudom havonta.

És legvégén egy gratuláció:

Az Európai Közösséget (ez EU elődje) azért hozták létre az alapító atyák szavai szerint, mert ez nem tartható tovább, hogy Európa gazdasági óriás, de politikia törpe. Na most ezt a valóban létező ellentmodást egyedül sikerrel megoldottátok, igaz nem úgy mint gondolták: Már nem is gazdasági óriás...

Congratulation!
@Kalmár: "A Fidesz az a párt, amelyik minden kormányzása alatt a dolgozó és gyereket nevelő polgárság megerősödéséért tett."

Nyilván ezért hajtották végre a rendszerváltás utáni 21 év legnagyobb, legdurvább és legbrutálisabb rablását. A saját magáról gondoskodni képes réteg nyugdíjra félretett pénzét ezért lopták el. Ezért tüntették el a 10 év alatt felhalmozott összeg felét 3 hónap alatt a folyó kiadásokra, aminek nyoma sem maradt.
@orient: Nincs betiltva te kretén. Minden vallási ritust követhet bárki. Annyi a különbség, hogy olyan kevesen vagytok, hogy állami támogatást nem ér. Nehogy már létrehozzak itt egy indián egyházat és a Nagy Manitou nevében kérjek pár milliót!

Tejes vallásszabdság van, de nem kahat mindenki állami csecset. Pont mint bármelyik másik Eu tagállamban.
@Kalmár: "A végtörlesztést nem is értem. Kezet lehet csókolni a Fidesznek, hogy felvállalta ezt a konfliktust. Az országot munkájával kihúzó réteg csapdában vergődik. Ha nem húzzuk ki őket, nem lesz aki költ, vásárol és lendületet ada gazdaságnak. Ettől van szarban a kkv is. "

A végtörlesztés az "ősbűn". Aki ezt kitalálta, remélem lámpavason fog lógni, mert ezer milliárdokban mérhető az a kár, amit ez okozott. Nem tudok az elmúlt 30-40 évben mondani még egy olyan intézkedést, ami gazdaságilag ilyen pusztítást okozott volna.
Az mondjuk teljesen nyilvánvaló, hogy az utolsó fillérig vissza kell majd fizetni a bankok veszteségét 2-3 éven belül, plusz a kamatokat, és még 100-200 milliárd ft büntetést. Ez az alap. De ennek köszönhető, h a bankok leállították a hitelezést Magyarországon. Ezzel kis és középvállalkozások tízezreit ítélték halálra. Azokat, akik hitelből vesznek árút, alapanyagot. Azokat, akik hitelből bővülnének. Csak a szűk környezetemben 10 kiscéget sikerült totálisan szétk*rni ezzel. Mindennek az alapja a hitel, és az most nincs. Ki ad hitelt egy ilyen elmebeteg bankellenes környezetben? Aztán van még pár apróság. Az forint ekkor kezdett el brutálisan gyengülni, mert minden hitelező dobálta ki két kézzel. Az a 80%, aki nem tudott végtörleszteni, ezerszer rosszabbul járt, mint ha semmit nem csinált volna a kormány. Ja, és mindenki más is rosszul járt a ft gyengüléssel. Gondolom boltba te is szoktál menni, és feltünt, h gyakorlatilag minden sokkal drágább lett. Hab a tortán, hogy a pesti tőzsde is majdnem összeomlott, és ott főként magyar cégek vannak. Ezért a gaztettért remélem fejek fognak a porba hullani, mert ehhez képest a szemkilövetés egy vicces kis gyermeteg csínytevés.
@delano: Semmilyen rablásról nincs szó. Sajnálom, hogy nem érted. Hálás lehetsz, hogy a nyugdíjat fosztogató élősködőket kipicsázták a nyugdíjkasszából. 65 évesen jönnél rá, hogy mi történt a pénzeddel. Akik 0 reálhozamot kaptak, azok azért sejthetik...
@delano: Sokkal jobb lenne, ha a európai válság miatt menekülövalutává lett CHF menne az egekbe és mindnen chf hiteles csődbe menne. Gratulálok.
Ezzel ki lenne végezve a középosztály.
Jó terv.
Nem lehet hegyni és pont. Bármilyen(majdnem) áron ki kell őket menteni. A végtörlesztés ősjótett.
Na akkor ezt még ragozhatjuk....
@Kalmár: Az én pénztáramat én választottam, és tökéletesen elégedett voltam azzal, ahogy a pénzemet kezelték. Volt olyan, h azt kaptam a cégtől évvégi jutalomnak a napi 14 óra melóért, hogy beraktak 2 milát a mnyp-számlámra. Ezt és 10 év spórolását ellopták. Undorító mocskos sunyi módon kirabolt a saját kormányom, és ezt soha nem lehet nekik megbocsátani. Az 50-es évek padlássöprése ismétlődött meg, a legsötétebb kommunista időket éljük újra.
Ezerszer jobban bízok egy német tulajdonú nyugdíjpénztárban, mint a magyar államban. Ők nem fosztogattak, hanem kezelték a pénzemet, átlátható módon. Aki fosztogat az az undorító magyar állam, amelyik 500 milliárdért vett MOL részvényt, ami egy hónappal később, már a felét sem érte.
@Kalmár: "Sokkal jobb lenne, ha a európai válság miatt menekülövalutává lett CHF menne az egekbe és mindnen chf hiteles csődbe menne. "

A pontosan ezt történt most. A chf az egekbe ment. A végtörlesztés nélkül sokkal olcsóbb lenne most a frank. Az eur-chf viszonylat nyilván ugyanez lenne, de a forint nem lenne ennyire kurvára gyenge. Ez a kormány a középosztály és a teljes magyarság legnagyobb ellensége. (Kivéve egy-két kormányközeli oligarchát, akik a közbeszerzéseket nyerik)
@Kalmár: Ja, és azt még magyarázd el kérlek, hogy pontosan miért nevezed ősjótettnek, a bankrendszer tönkrevágását, és ezzel többtízezer magyar kisvállalkozó kinyírását, soha nem láttott mennyiségű csődöt, és 30-40 éve nem látott mértékű munkanélküliséget.
Sajnos a gyenge forintot sem érztem ősjótettnek, és az ebből fakadó lassan 500 ft-os benzinárat sem.
Szavak nincsenek arra, hogy milyen rombolást és pusztítást okozott a végtörlesztés ennek az országnak.
süti beállítások módosítása