Petőfi utca a Facebook-on



 Kapcsolat

Küldjön ötletet, észrevételt, leleplező információt! szerk@petofiutca.hu

Alázzon meg minket a pénzével!


A Petőfi utca nem fogad el állami támogatást és nem közöl fizetett hirdetéseket. Az Ön támogatására viszont szükségünk van!
	

Mégse fizessenek a miniszterek a költségvetési hiányért?

2012.04.13. 10:32 petőfi utca

Bár a Fidesz vezető politikusai pár évvel ezelőtt még szerették volna, hogy a kormány tagjai anyagi felelősséget is vállaljanak a költségvetési hiányért, a parlamenti többség birtokosaként mégsem élnek a lehetőséggel, hogy saját magukra vonatkozóan megvalósítsák egykori tervüket. Viszont legalább nem is válaszolnak arra a kérdésre, hogy fenntartják-e korábbi javaslatukat. Új, országos kezdeményezésünkben támogassa a miniszterelnök szóvivőjét és a hivatalát vezető államtitkárt, hogy válaszoljanak a Petőfi utca kérdésére! Nemzeti Viszont Konzultáció I.

 

A 2006-ban önálló képviselői indítványt terjesztett be többek között Szijjártó Péter és Varga Mihály. Az akkor még ellenzéki képviselők javaslata szerint a kormány tagjait anyagi felelősség terhelte volna a költségvetési törvényben meghatározott kormányzati szektor hiányának túllépéséért. Az elképzelés csúcshivatalnokokhoz méltóan szigorú szabályokat állított volna fel, a tervezett költségvetést 1,5 százalékponttal meghaladó hiányt a szektor miniszterének hat havi fizetése bánta volna.

 

Szíjjártó és Varga indoklása szerint: "A felelőtlen kormányzati gazdálkodási gyakorlat kedvezőtlenül befolyásolja a gazdasági folyamatokat. Magasan tartja az adókat és a járulékokat, elszívja a forrásokat a gazdaság szereplői elől, hátráltatja, és egyben drágítja a fejlesztéseket, rontja az ország versenyképességét. A hiteltelen költségvetési politika drágábbá teszi az ország rövid és hosszú távú finanszírozását. Mindezek a súlyos következmények azt indokolják, hogy a kormány a költségvetési korlát megsértése miatt anyagi felelősséget is vállaljon."

 

Varga Mihály egy a Fidesz honlapján még ma is elérhető 2006-os interjúban arról beszélt, hogy egy ilyen módosítás alkalmas lehet a szolidaritás megteremtésére a képviselők és az állampolgárok között. A Fidesz-frakció többször is megpróbálta a parlament napirendjére tűzni az indítványt, de minden alkalommal megbukott az akkori kormánytöbbségen.

 

Hasonló ötlet merült fel egyébként tavaly Szlovákiában is, ahol Radovicá, az akkori miniszterelnök vetette fel, hogy a politikusok és közhivatalnokok a döntéseikért teljes vagyonukkal vállalják a felelősséget. A kormányfő nem tudta keresztülvinni javaslatát a parlamenten, az idei kormányváltással pedig a kezdeményezés lehetősége is kikerült a kezéből.

 

Magyarországon azonban éppen ellenkező folyamatok zajlottak, és az egykori ellenzéki kezdeményezők kerültek azóta nyerő pozícióba. Logikus fejleménynek tűnne, hogy a 2010 óta szupertöbbséggel kormányzó Fidesz simán megteremti a „képviselők és az állampolgárok közti szolidaritást”.

 

A Petőfi utca szerette volna megtudni Szíjjártó Pétertől és/vagy Varga Mihálytól, hogy fenntartják-e egykori javaslatukat; ha nem, akkor miért nem; ha igen, akkor mikor várható az ügyben konkrét javaslat? A kérdésünket először január 12-én küldtük el a miniszterelnöki hivatalban dolgozó szóvivő és államtitkár sajtóügyeit történetesen közösen intéző titkárságnak. A hivatalt azóta számos alkalommal kerestük telefonon és levélben, és minden esetben gyors választ ígértek.

 

Általános szabályként a legkreténebb dolgok közé soroljuk, amikor egy cikk arról számol be, hogy az újságíró hogyan nem tudott információt szerezni. Nemzeti Viszont Konzultáció sorozatunkban azért vállaljuk be ezt mégis, mert szeretnénk az olvasók segítségét kérni a válaszok megszerzésében. Azt reméljük, hogy az érthetően elfoglalt állami csúcsvezetők munkáját is segítheti, ha érzik a fontosságát annak, hogy olyan közérdekű ügyek megválaszolására szakítsanak időt, amire sokan szeretnének választ kapni.

 

Arra kérjük ezért az olvasót, hogy ha szeretne választ kapni Szíjjártó Pétertől, esetleg Varga Mihálytól, akkor a like gomb megnyomásával ajánlja ezt a cikket! (Nem szeretnénk sportszerűtlen eszközökkel élni, ezért aki nem kíván rajtunk keresztül kopogtatni Szíjjártóéknál, az most ne like-oljon, akkor se, ha egyébként tetszik neki a cikk.)

63 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://petofiutca.blog.hu/api/trackback/id/tr854407201

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Viktor, rúgjatok csak bele Magyarországba! 2012.04.13. 13:42:07

Mi a köztársasági elnök szerepe? Hogyan lehet porig alázni Magyarország lakosait? Maradt-e egy csöppnyi jóérzés is a FIDESZ vezetőibe?  Áder vagy Kövér lesz az köztársasági elnök? Sok kérdés, ráadásul szomorú kérdések. Azonban az utolsó talán nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a poszter eddig melyik országban élt?
Nekem tetszik a cikk és tetszik az ötlet is. Az egy havi fizetés szerintem kicsit ... túlzás. Teljes vagyon ... nemcsak magánvagyon, cégtulajdon és részvénytulajdon is... Meg külföldi bankszámla ... offsore cég ... családi vagyon ... haveri cég ... más most nem jut eszembe.
"a Fidesz honlapján még ma is elérhető 2006-os interjúban"

A fideszponthu nagggyon jól tenné, ha eltüntetne saját felületéről jónéhány ilyen ciki anyagot.Pl:
emiksz.blog.hu/2012/04/03/torolni_1
Ezt adta a bóvlista fideszes kormány a magyar népnek:
- szégyen a bóvliba sorolás miatt
- csaló, hazug fideszes köztársasági elnök
- sose látott forint romlás
- üzemanyagárak történelmi csúcson
- szomszédaink és a világ utál bennünket
- látványosan fogy a magyar
- rengeteg a bedőlt cég
- pesszimizmus, elégedetlenség, tüntetések
- "sikeres" országmegosztás,
- magánnyugdíjak lenyúlása
- óriási munkanélküliség,
- hitelből vett MOL részvényeken több száz milliárdos bukás
- egészségügy, oktatás...padlóra küldése
- rokkantnyugdíjasok megalázása
- az eddig ellenzett tandíj bevezetése
- utcák, terek, reptér, Magyarország kamu átnevezése,
--stb...stb....stb!

Miért veszel állampapírt, államkötvény, ha a fidesz mindent megtehet mi a garancia a pénzedre, hogy azt nem veszik el?
@Esztergom a hős város, hajrá Tétényi Éva!:
- szégyen a bóvliba sorolás miatt
A bóvli jelentése, hogy nem sok esély van arra visszafizetjük az államadósságot. Az államadósság ejlenelgei mértékét leginkább pedig az MSZP-SZDSZ kormány duzzasztotta ilyen mértékűre.

- sose látott forint romlás
235-ről 275-ig az MSZP-SZDSZ alatt romlottz a forint. 275-290-ig a Fidesz alatt. százaléksoan az MSZP-SZDSZ kormány többet rontott.

- üzemanyagárak történelmi csúcson
Az MSZP-SZDSZ kormány latt a környező országok tekintetében nálunk volt a legdrágább az üzemanyag. Ma ez nincs így. Ez a piaci ár.

- látványosan fogy a magyar
Kb ratkó korszak óta. Statisztikailag pedig az MSZP-SZDSZ alatt fogyott a legjobban.

- rengeteg a bedőlt cég
Nem több, mint az MSZP-SZDSZ alatt.

- óriási munkanélküliség,
Javaslom az Eurostat adatainak tanulmányozását. Az MSZP-SZDSZ alatt a munkanélküliségi ráta majd duplájára nőtt. A Fidesz alatt javult a munkanélküliségi ráta.
@Trompf: Azért vegyük már, hogy volt az 310 forint is....
-a mostani magyar fogyás NEM a születés/halálozás miatt van csak, a felnőtt magyar is fogy, mondjuk három diplomával mosogat Londonban
-az üzemanyag piaci ára remek okfejtés, de a gond, hogy közben a fizetésed került a bóvli kategóriába
-a fityisz alatt javult a ráta, mert lassan mindenki kiesik a nyilvántartásból. Még lecsökkentik a jegyzett munkanélküliséget 1 hónapra és máris nem lesz munkanélküli
Az indokaid is az én állításomat teszik teljessé: Hajrá Magyarország-Hajrá magyarok külföldre!!!
@pjm: ja és vegyük a nyugdíjasok számának csökkenését, azt mondjuk ciklonnal lehetne a legjobban....
@Trompf:
Milyen 290, te félkegyelmű ?
@newtehen: az nem szemellenző, hanem szembekötő
@thomaszka: kuss, matolcsy azt mondta!!!!
@Trompf: még mindig visszafelé megy a mutogatás? az "emútnyócév" 2 éve már az újak lelkén szárad... vagy arrafelé megálltak az órák? :)
@pjm: nem szembekötő, hanem szembeköpő...
@pjm: El tudja az egyáltalán a számokat olvasni ?
@Trompf: baszki, te ostobább vagy mint az átlag agyatlan fidesztálib.
@Trompf: te mekkora kretén vagy... és én még nem is hazudtam mint te.
@Trompf: Te akkora fasz vagy, hogy ha állsz, akkor baszni lehetne veled! Számokat ismered-e?
2012. 04. 13: EUR 1.00 297.39
2010. 04. 13: EUR 1.00 264.98
2008. 04. 13: EUR 1.00 251.57

Vajon miért hiszi minden fideszes troll hogy elég egy nagyot hazudni oszt j napot.
@Trompf: A foglalkoztatottság nőtt az egyórás részidőben végzett közmunka miatt. A munkanélküliség viszont sajnálatosan szintén nőtt.

Az előző kormánnyal az volt a bajod elvtársaiddal együtt, hogy megszorítottak. A megszorítások helyett ajánlottak neked reformokat, de azt meg lenépszavaztad.

A többi (0) az stimmel.
És van, aki még hisz nekik.
Ez a szép a dologban.
@már nem Dr. PhD. DSc. Uebermensch: MSZP droid találkozó ?
:DDD

Aztán személyeskedésen kívül valami mondat összehozása megy-e nektek ?
Ja, fizessenek, ha már másnak ajánlgatták.
@nu pagagyí:
A kórházi napidíjat, meg a 300Ft-os vizitdíjat reformnak nevezni cseppet túlzás.
Nyilván te sem gondolod, hogy pl. a paraszolvencia megoldódott volna 300 Ft-os vizitdíjjal, vagy a kórházi díj miatt nőne a fekvőbeteg ellátás színvonala.

Az akkori reformnak nevezett sarc kb egyenértékű a mostani tranzakció adóval.
Lehúzásnak nem nagy, de sok embertől jön, viszont bármikor le népszavazzák, csak kérdezni kell.
@Trompf: nem igazán van értelme a hozzád hasonló hülyéket győzködni... aki mai napig a demagóg baromságokat fújja az ezt kapja.
@Trompf: Öcsi, én nem, hogy MSZP-, de még KISZ-tag se voltam, ellentétben a reformátusból katkóvá reformálódott sötét főnököddel.
@blah:

Csak azért demagóg faszságnak nevezni az Eurostat adatait, a google data exlorerével párosítva, mert kedvenc MSZP-seid katasztrofális kormányzása süt belőle, nagyfokú elfogultságra vall:

http://www.google.com/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment_rate&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu
@Trompf: megvolt az értelmes mondat, olvass vissza bártan... bár em vetted észre, akkor Neked már mindegy... akkor csak trollkodni jársz ide.
@már nem Dr. PhD. DSc. Uebermensch:
Most komolyan ..
Büfögésen kívül megy más is ?
@Trompf: Baszkikám nem unod még az MSZP-SZDSZ emlegetését? Kibaszott nevetséges vagy az ostoba fideszes barmokkal együtt!!! 200 év múlva is Gyurcsány lesz a hibás és orbán lesz a hős...

Ennél azért magasabb itt a mérce, talán akkor máshol kéne kommentezned...
@holex: Ott járunk, hogy én adatokat közöltem, linkekkel, te pedig sértegetsz..

Mondjuk mi mást várjon az ember Gyurcsány csicskásaitól ?
@Trompf: mintha kissé félrehordana a puska. A bejegyzést olvastad-e? Te szerencsétlen, miért gondolod, hogy egy másik genny társasághoz hasonlítgatás teszi szimpatikusabbá ezt az arrogáns, gumigerincű bandát? Nem lenne ideje inkább valami értelmes morális alaphoz mérni?

Petike és Misike azért adták be a javaslatot, mert Vikike mondta. Gáncsoskodni kellett, mert a kormányrudat más fogta, nem jutott a cimbiknek lé. A kondér mellől már annyira nem fontos regulázni. Soha nem volt más szempont, és most sincs.
@Hertelendi:

Nevetséges ?
Akkor légyszi nevezd meg ki legyen a következő kormányban. Milyen pártok ?
@Trompf: X-eld még mellé bátran az UK-t, Spanyolt, Írországot, Portugáliåt... csak úgy indulásnak, aztán ezeket is Fletó nyakába varrjuk majd... óh, Istenkém... (facepalm)
@Gyors és gépkocsivezető:
Szívesen márnék értelmes morális alaphoz.

Csak a nagy összefogás hátterében minduntalan Gyurcsány és az MSZP köszön vissza az a baj.
@holex: Mellé ixeltem.
2010 óta ezek között is legjobbak vagyunk.

2002-2010-ig pedig holtversenyben voltunk a legszarabbak a Portugálokkal, a munkanélküliségi rátát tekintve.
@Trompf: Ne haragudj de minden második beírás a tied:(((( Eszemben sincs veled bármiről is vitázni, nem növelem a "népszerűségedet".
Ennyi hülyeséget csak fizetésért beszélhet valaki, mint te:(((((
@Trompf: Te beteg vagy azt gondolom. aki szajkózza a hülyeséget... és egy kérdést is sértésnek vesz... milyen számok voltak Neked az elsö kommentedben? semmilyen. aztån csodálkozol, hogy a baromságodra senki nem vevö.

de ha már ennyire vågysz sértegetésre, akkor pótolom Neked: a kedves anyucikád, na, az a gyurcsányista, Te reménytelen emberi csökevény.

na, így akkor megvolt a sértegetés is, amit áhítottál. :D
@Trompf: Az, hogy mihez mérsz, rajtad múlik. A számításból meg mindig kimarad nektek, hogy az amúgy tényleg gagyi MSZP kormányzásban - 2/3-ad híjján, minimál többséggel - nagy szerepe volt a remek ellenzéknek, aki két érvvel operáltak: nem, és akkor sem.

Az utóbbi két év viszont színtiszta narancs. Hát, nem egy sikersztori. Vagy ha te annak látod, akkor nem beszélsz senkivel, bámulod a hörr-tévét.
@Gyors és gépkocsivezető:
Nem egészen értem a problémádat.
Ennyit ellenzék még nem tett be kormányzó pártnak, mint az MSZP.

Az EU-ban példavnélküli módon saját hazájuk elmarasztaló határozatát fogalmazzák készségesen, illetve a kohéziós alapok elvonását sürgetik szavazatukkal.
@Hertelendi: Én se válaszolnék a helyedben a kérdésre..

Viszont ha már összehasonlítjuk, hogy melyikünk mennyit blogozik, akkor láthatóan te vagy az kettőnk között aki egyik hétköznap se dolgozik semmi normális munkát.
@Gyors és gépkocsivezető: kötve hiszem, hogy a saját börén ne érezné... vagy biztos arra is azt mondja, hogy "nem baj, hogy nagyobb és a seggem is sajog töle, de csak naracsszínü, na"...
@Trompf: nincs több kérdésem, te tényleg setét vagy. Megpróbáltam, nem jött be.
Na akkor mostmár mindent tudunk. Igenisörülni kell, hogy a Kedves Vezető piramist kezd építeni felcsúti rónán. De azt már nem akarhatja, hogy a köveket én hordjam Neki. Sokan hordják össze, de nem elegen. A köveket lehetne bányászni, csak azért a bányáért nem fizetett a papa. Úgy azé könnyű...El kell innen menni az biztos... Akinek van esze, menjen is.
Egyébként meg görgessetek az elejére, a néni mutatja az utat viktormaxnak...
@holex: Nem baj... Majd kinövöd. Érettségi után már nem sokan anyáznak.. 1-2 év és leszoksz róla.
@Trompf:
Elmarasztalni csak azt lehet, aki olyat tesz. MSZP-vel, vagy anelkul.
@Trompf: ez jobban megy, mint a számok és grafikonok értelmezése, mi? :)
@Trompf: Öreg, 2300 hozzászólásod van, úgyhogy nekem ne dumálj, hogy ki dolgozik és ki nem...
@Trompf: A reform nem erről szólt, el kellett volna olvasnod, amit a postaládádba dobtak, akkor még előre tájékoztatták az embereket az őket érintő kérdésekben.

Független egészségbiztosítók őrködtek volna azon, hogy megfelelő ellátást kapj, betegjogi felügyelet stb. Választhattál volna biztosítót, intézményt, akik versengtek volna érted. A vizitdíj csak egy elem volt, aminek eltörlését a háziorvosok azóta is sajnálják. Volt még szabad patikaalapítási jog, maradványait ma is láthatod.
Ez az "elmúlt nyolc évezés" ostoba taktika, mert számomra egyértelmű, hogy parlamenti frakcióként a fidesznek igen is volt módja és lehetősége az "átkozott" mszp-s években is beleszólni a törvényhozásba, hiszen az mszp-szdsz duónak még kétharmada sem volt, csak egyszerűen kormányon volt az istenadta nép akaratából. Azonban a parlamenti demokrácia lényege, hogy abban részt vehetnek az ellenzékben lévő képviselők is. Az elmúlt nyolc évben tanulságos volt megfigyelni a fidesz alamuszi görény taktikázását és ebből következtetni a majdani viselkedésére, ha ismét kormányra kerül. Az mszp pedig ellenzékben ugyanazt csinálja, amire Gyurcsány rámutatott a hírhedt beszédében, vagyis semmit. Akár kormányon vannak, akár ellenzékben, a politikusaink rontó-bontó dilettánsként viselkednek. A semmiért tartják a markukat. Igazán maradhatnának a magánszektorban is, ha már a kdnp-s muki annyira fontosnak tartja a képviselői munkája(?) mellett a polgári foglalkozását is.
Milyen jó, hogy vannak nekünk ezek a figurák, őket tényleg lehet gyűlölni, mert sokszor bebizonyították, hogy mekkora gazemberek.
@Trompf: De anyád a legjobb szerető a fideszben , ezt csak nem vitatod mert sokan mondják!
@Hertelendi: "Öreg, 2300 hozzászólásod van, úgyhogy nekem ne dumálj, hogy ki dolgozik és ki nem... "

Akartam mondani hogy ma mar lattam ot mashol is kommentelni, szoval fizetett blogger. Tok mindegy hogy ki mit mond, ugy is lesz valami valasza ra, mert ez a munkaja. Lehet unnepelni az aktualis kormanyt mindegy hogy mi a nevuk!!!
- Eljen-eljen-eljen!!!
- Hurra-hurra-hurra!!!

Az osszes egyutt annyit sem er, mint egy lukas garas!
@Trompf:
"Az EU-ban példavnélküli módon saját hazájuk elmarasztaló határozatát fogalmazzák készségesen, illetve a kohéziós alapok elvonását sürgetik szavazatukkal."

A mai napig nem értem, hogy veszthette el az MSZP a választásokat, ha az egész EU apparátus az irányításuk alatt van....
Nem mellesleg a csúsztatásaidról annyit, hogy én mintha emlékeznék egy jövedékadó emelésre az üzemanyagknál a nemzetvezető kormánya idején is.... és az euro is ezen kormány idején érte volna el a csúcsát, gondolom ezt az MSZP a nemzetközi gazdaságra gyakorolt nyomással érte el.

Őszintén, nem lehetséges egy olyan verzió, hogy nem mindenki más a gonosz, hanem csak egyszerűen SZAR a fityesz kormány?
@Trompf:
Neked pedig az elmútt nyócév alatt, az MSZP-SZDSZ-kormány alatt ment el a maradék eszed is.
De sajna ez sem javult az elmútt két évben.
Hülye nyalonc.
@Trompf: neki igen!
De te még a szádon keresztül is csak sz@rni tudsz.
Ja, bocs!
Fosni is!
Ilyen senkiházi szaralak lennék, meg se mernék szólalni!
a megoldás csak is az erőszak. El kell kergetni a bűnöző csürhét.
Polkorrekt vagy? Akkor pofázzad el hogy lehet ezeket kipaterolni, méghozzá úgy hogy ne a másik fosfej csapat jöjjön vissza. NA na ? NAAA??
@ANTI-SQUIRREL: Olyan hülyék vagytok mint a segg.
Ha ez lenne a munkám, akkor a blogomban legalább annyi bejegyzés születne, mint itt ebben a blogban, és napi 8 órában kommentelnék.

Ezzel szemben hétköznap max 1-2 órát, este és hétvégén kommentelek legtöbbször.

Persze egyszerűbb elhitetni magaddal, hogy aki nem csak a Fideszt szidja, azt fizetik, de inkább az igaz, hogy aki elsiklik Gyurcsányék és az MSZP hibái fölött, és csak Fideszezik, az bizony MSZP és Gyurcsány szimpatizáns.

Más reális alternatíva ugyanis nem nagyon akad.
@nósumifan: Ha megfigyeled sehol nem mondtam, hogy a Fidesz kormány jó. Mitöbb sok helyen mondtam, hogy szar.

Az egyetlen amit megfogalmaztam, az az hogy gazdaságilag az MSZP-től nincs rosszabb.

Ugyanis a csatlakozó országok között elsők voltunk mikor átvették a staféta botot 2002-ben (Szlovákok elött) és 2010-re mindenben utolsóak lettünk a Görögökkel holtversenyben (Románok után).

A Görögök már csődbe mentek, mi még nem.
Orbánék hibája, hogy a bénaságuknak köszönhetően egyhelyben toporgunk, de ide az utolsó helyre az MSZP juttatott minket.

Aki ezt nem látja be az bizony MSZP hívő, Gyurcsányista.
@Trompf: "235-ről 275-ig az MSZP-SZDSZ alatt romlottz a forint. 275-290-ig a Fidesz alatt. százaléksoan az MSZP-SZDSZ kormány többet rontott."

Mennyajókurvaanyádba a hazudozásaiddal együtt ! hol 290 az euro ? már 300 ,..de nemrég 318 volt ... 2010 - ben 267 volt a kormányváltáskor ! Te kretén fideszgyík...
@Trompf: "Aztán személyeskedésen kívül valami mondat összehozása megy-e nektek ? "

Ja,...rohaggy meg a vezéreddel együtt....
Milyen jó, hogy egy ilyen"észlény" ennyi energiát letud kötni! De az a hüje aki leáll szájkaratézni vele! :-)
„Orbán előadja a színpadon a saját maga írta darabot a nemzeti együttműködésről, meg a magyar szabadságharcról a honi és külhoni, úri és kevésbé úri közönségnek, hátul meg Lajosék kipakolják az egész színházat kellékestül, jelmezestül, színpadtechnikástul, de még a kábeleket is kitépkedik a falból, mire a katarzis eljő.”
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2109_magyarorszag_megujult
süti beállítások módosítása