Petőfi utca a Facebook-on



 Kapcsolat

Küldjön ötletet, észrevételt, leleplező információt! szerk@petofiutca.hu

Alázzon meg minket a pénzével!


A Petőfi utca nem fogad el állami támogatást és nem közöl fizetett hirdetéseket. Az Ön támogatására viszont szükségünk van!
	

Kiléptünk Európából és csatlakoztunk Ázsiához

2012.04.11. 07:40 petőfi utca

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petofiutca.blog.hu/api/trackback/id/tr104382347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyeseknek az Európa, hogy lefekszik egy ország az IMF-nek, amelyet az IMF balkáni módszerekkel segít elő.

Tényleg Ázsia lehet a megoldás.
@Anti Anyag: Latom melyen megerintett a gogzadasagtan. 9% vs. 1%
Még MINDIG Európához tartozunk .
Petőfi kiugrana a sírjából ha látná mire használjátok a nevét. Van aki alkot, van aki plagizál, van aki meg csak ökörködik
@Anti Anyag: Mongólia, vagy Észak Korea a cél? Esetleg Kambodzsa példáját vegyük alapul?
@vlacko: Azért nem csak ők vannak Ázsiában... Ott van Oroszország, akinek nem tudnánk annyi zöldséget, húst küldeni, hogy ne venné meg. Kína, India?
Amúgy teljesen lényegtelen melyik oldalra állunk, ha továbbra is hagyjuk, hogy a politikusok szétlopjanak mindent és ők profitáljanak a mi munkánkból.
Ettől még az IMF egy terrorszervezet csak nem fegyvere van, hanem pénze.
@Lencsés István: Izrael is, a törökök hamarosan és földrajzilag az oroszok is. Hol itt a probléma?
A képen látható Kohn Bandi valóban ázsiai származású, Ő nem szégyelli. (Más kérdés, hogy amúgy semmit sem szégyell.)
@vlacko: Valójában fingod nincs Ázsiáról. Nagyon Mongóliáról sem.

Le kellene már szokni lassan erről a felsőbbrendű mentalitásról, hogy Európa olyan iszonyatosan fejlett gazdaságilag és kulturálisan. Ehhez elég csak Kína egy-két közepes városába látogatni, ami pedig a kultúrát illeti már sehol sem vagyunk köszönhetően az oktatásnak ami az ázsiainál jóval gyengébb. Egy átlag angol, német, francia vagy akár magyar talán hallott Tolsztojról, Sheakespeare-ről, Bartókról, de biztosan semmit nem olvasott tőle, vagy hallgatta.

Bele kellene ebbe nyugodni és tudomásul venni, hogy aki Ázsiai "akar lenni", az nem kis kínai akar lenni, hanem azt a szorgalmat, teljesítményt, viszonyokat (hazaszeretet, oktatás, stb) szeretné ami ott van és ami naggyá tette őket.

Az Európai értékrend egy illúzió, a gazdagabb országok pld. egyszerűen kidobják a cigányokat egy füst alatt még a "sajátjaikat" is. Már az nagy szó, hogy ezt a vasárnapi FAZ leírta, miközben ők számunkra a demokrácia mintája.

Szerencsére, már egyre több ember számára nez nem igaz.
Ha odafigyeltetek volna töriórán, tudnátok, hogy a fölgolyón a politikai- gazdasági erőcentrum vándorol. Európából Amerikába, s mostanában mintha Ásziába húzódna. Úgyhogy lassan röhejes lesz ez az "ázsiázás".
Valójában meg azt lenne érdemes megnézni az ázsia fanoknak, hogy honnan hová tart a migráció. Asszem elhanyagolható azoknak a száma, akik nyugatról keletre emigrálnak a jobb élet reményében. Ezzel szemben igencsak jelentős azoknak a száma, akik a fordított irányba szeretnének kivándorolni.
@_zulu_: Ez egyfajta nyugati felsőbbrendűségnek kelet európai kivetítése. (Hiszen mi is európaiak vagyunk).
@Anti Anyag: Képzeld van mongol haverom. Nem véletlenül maradt itt az egyetem után.
@vlacko: Én azért a típusát is megnézném. Az ázsiai migráció jelentős számban üzleti.
@Anti Anyag: Szerintem meg letelepedési, megélhetési.
És érdemes az életszínvonalat is összehasonlítani.
@vlacko: Ne Belső-Mongóliát és Kandahárt vesd össze Londonnal, hanem Tajpejt vagy Sanghajt.
Nem látjátok fától az erdőt. Az európai életszínvonalat éppen az fogja kinyírni hosszabb távon, hogy a fehér ember elfelejtette a termelő munkát. Azt hiszi elég blogokat írni , a kapálást és az esztergálást meg majd elvégzi egy marék rizsért a kis kínai. Ez be is jön egy darabig, csak éppen emiatt lassan minden TERMELÉS Ásziába kerül, ezerrel pörgetve az ottani gazdaságot, mi meg New Yorktól Kerepestarcsáig ülünk a szarosgödörben évek óta, és beszarunk ha leesik egy levél a fáról, mert jajjatőzsdemegazárfolyam.
Nem azt mondom, hogy ez utóbbiak nem fontosak, de stratégiai hiba túldimenzionálni a fontosságukat a materialás eredményeket felmutató termelőmunkával szemben.
Szal demográfiánk szar, dolgozni már nem szeretünk, csak élvezni az életet.
Ezek nem egy feltörekvő, fiatal, hanem egy kivénhedt haldokló civilizáció szimptómái.
Már kezdenek mutatkozni jelek, hogy a kis kínai sem akar tovább éhbérért dolgozni. Ahogy egyre fejlettebb lesz Kína, egyre nagyobb lesz az ottani lakosok elvárása is az életszínvonallal kapcsolatban. Lehet, hogy az unokáinknak már érdemes lesz újra idehozni a tőkésnek a termelést, ha addig nem halunk éhen.
@_zulu_: Vedd észre, hogy Japán pont ezt az utat járta be, pedig ázsiai ország. És kína is pont így fog járni, ez már most látszik.
Per pillanat a két legrosszabb demográfiai mutatójú ország Japán és Dél Korea.
Nyilván nem véletlen, hogy ezek a legfejlettebbek is.
@vlacko: Tudok én neked az USA-ban, sőt Londonban is olyan helyet mutatni (nem is kicsik) amelyhez képest a Havanna Rózsadomb.

Akkor el lehet képzelni, mennyi ilyen lehet Kínában.

Ezzel azonban nem érdemes vigasztalnod magad, egy átlag kínai város belvárosa, (utak, járművek minősége, szolgáltatás minősége) már most magasan egy átlag európai városé felett van.

Persze, rengeteg a bevándorló is, ám ránézhetsz pld. a spanyol (és lassan az olasz) munkanélküliségi adatokra is.

Továbbá az ázsaiak felszálló ágban vannak, mi leszállóban, azaz a különbség még nőni fog.
@Anti Anyag: Ellenkezőleg. Kína az, aki közelít a nyugati nívóhoz, ergó a különbség csökken.
De amint írtam, a kínai demográfia gyökeres változás előtt áll, ahogy a kínai "demokrácia" is.
Lehet nem értesültél róla, de egy hete volt egy kisebb sikertelen puccs. Csak az ottani cenzúrázott netről hamar eltakarították az információkat.
@_zulu_: Talán vegyük észre hogy a kínai városok (önkormányzatok) mocskosul el vannak adósodva. Az országban egymást érik a parasztlázadások. Kína gyakorlatilag folyamatosan a társadalmi összeomlás szélén egyensúlyoz, amely szakértők szerint azonnal bekövetkezne ha a Kínai növekedés akár csak egyetlen évben nem érné el a 6%-ot.
@benoke77: Az anonim blog címe a probléma ....
süti beállítások módosítása