Petőfi utca a Facebook-on



 Kapcsolat

Küldjön ötletet, észrevételt, leleplező információt! szerk@petofiutca.hu

Alázzon meg minket a pénzével!


A Petőfi utca nem fogad el állami támogatást és nem közöl fizetett hirdetéseket. Az Ön támogatására viszont szükségünk van!
	

Merre hány méter a Milla?

2012.01.12. 14:20 petőfi utca

Bár már több mint egy éve a magyar közélet egyik erős hangadója az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook csoport, céljait és működését még mindig rengeteg találgatás és félreértés övezi. Ez egyáltalán nem meglepő, ha létrejön egy szervezet, amely igazából nem is szervezet.

Minden várakozásnál gyorsabb ütemben fogy el a levegő a második Orbán-kormány körül, ami régen nem tapasztalt, jelentős turbulenciát váltott ki a Fideszt balról támadó pártok, civil szervezetek, mozgalmak és megmondóemberek körében. Az év első tíz napjába összellenzéki tömegtüntetés, nagyívű üzenetváltások, az Új szerződés meghirdetése és egy másfél éve mélyen hallgató kulcsszereplő színre lépése is belefért, a legperverzebb közélet-rajongók kedvéért pedig elhangzott az „ördöggel cimborál” fordulat.

Gyorsuló ütemben zajlik az élet az ellenzéki témában tavaly óta nehezen megkerülhető Egymillióan a magyar sajtószabadságért (EMS) csoport körül is. A Milla néven is ismert csoport ugyan hirdette a január 2-i Operaház előtti tüntetést, de nem csatalakozott a szervezőkhöz. Ezzel párhuzamosan elindította alternatív köztársasági elnökválasztási kampányát, majd Új szerződés címmel nyilvános vitát kezdeményezett, és rögtön négy pontos listát is javasolt a politikai erők felé támasztandó demokratikus minimumról. 

Egyelőre nem dőlt el, hogy a vegyes visszhangot kiváltó kezdeményezésekkel mennyire sikerült a csoport szervezőinek tisztázniuk a Milla szerepét és helyét a magyar közéletben. Feladatukat nyilvánvalóan nem könnyíti meg, hogy még maguk sem hoztak semmilyen közös határozatot a csoport céljairól, identitásáról vagy kereteiről, bár ezeket éppen a hétvégére szervezett nagy_tisztázó_találkozáson próbálják rendezni.

 

Egymásnak adták a kilincset a pártok vezetői

 

A létrehozása után nagyon gyorsan több mint nyolcvanezer tagot vonzó, ma már 95 ezres létszámú Facebook csoportot Juhász Péter, a TASZ Romaprogramjának munkatársa regisztrálta. Juhász célja kezdetektől fogva a civil közéleti aktivitás erősítése volt, de a Milla sikeres akciói, elsősorban a váratlanul nagy tömegeket megmozgató (bár a szervezők százezres becslésénél valójában jóval kisebb) március 15-i és október 23-i tüntetések sokak fantáziáját megmozgatták.

 

Miközben az akciókat szervező, egymással nagyrészt a Millában megismerkedő 50-100 fős csoport tagjai a szó leghagyományosabb értelmében vett társadalmi munkát végeztek mindenfajta hagyományos szervezeti keret nélkül, a tüntetések színpadjain feltűnt fontosabb szereplőknél egymásnak adták a kilincset a politikai és gazdasági elit tagjai. A nagypályás játékosok és a csoportot támogató sima drukkerek közül is nagyon sokan szeretnék önálló pártként vagy már létező pártokat támogató mozgalomként látni a Millát. A mozgalmi ötlet támogatóinak szeme előtt az első MSZP-SZDSZ koalíciónak megágyazó Demokratikus Charta és az Orbán Viktor túlélését segítő Polgári Körök sikerei lebegnek.

 

Másik Egymillióan-t alapít a Szolidarítás elnöke

 

A pártokhoz, a hivatásos politikusokhoz való viszony és a csoport elsődleges célja körüli ellentétek vezettek az első törésvonalakhoz. A tagok egy része ezért már tavaly májusban létrehozta a beszédesen hasonló nevű Egymillióan a magyar demokráciáért csoportot, Civil Kontroll – EMD néven egyesületet alapítottak, amelynek egyik elnöke a Szolidarítás szakszervezeti mozgalomban is társelnök Székely Sándor. Az EMD Facebook oldalán ötezren csatlakoztak, és ugyan az összes jelentősebb ellenzéki megmozduláson részt vettek, de önálló politikai tényezőként gyakorlatilag láthatatlanok.

 

A Milla szervezői között jelenleg annyira domináns a pártoktól való határozott távolságtartás politikája, hogy a csoportban kezdetektől fogva aktív és a tagokkal most is teljesen jó viszonyt ápoló Istvánffy András nem szólalhat fel a tüntetéseiken azóta, hogy az általa gründolt 4k! párttá alakult.

 

Legjobb esetben feloszlanak

 

Kérdés, hogy hosszabb távon fenntartható-e egy olyan adhoc civil szerveződés, amely a politikai folyamatokat próbálja befolyásolni, de nem törekszik a közhatalom megszerzésére. Bodó Balázs, az Új szerződés vitát is kezdeményező szervező szerint egy jól működő társadalomban a Millának nem lenne szerepe. „Nem lenne arra szükség, hogy felelősen gondolkodó, a közéletben is aktív állampolgárokat keressünk, mert éppen ők alkotják a jól működő társadalmat”  mondja Bodó.

 

Ha a pártosodást el is kerülhetik, a szervezeti keretek rögzítését nem nagyon úszhatják meg. Ezt a csoporton belüli számos feszültség is jelzi, amelyek közül a legutóbbi éppen az Új szerződés születése és tartalma körül alakult ki. Bodó úgy látja, hogy megfelelő legitimációs folyamaton keresztül született meg a vitaindító írás, míg mások megütköztek azon, hogy rögtön a nyilvánosság előtt értesülhettek „közös álláspontjukról”. Pálfi Norbert, az októberben slágerlista-vezető Nem tetszik a rendszer szám egyik szerzője szerint „a Milla felület és tömegbázis, de ne mondjon mint szervezet ennyire konkrét tartalmat. Nagyon helyes hogy vitát indít a demokratikus minimumról, de mint csoport ne akarja előre megmondani a választ.”

 

(Disclaimer: a Petőfi utca születésében és szellemiségében is a Millához közel álló sajtó.)

57 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://petofiutca.blog.hu/api/trackback/id/tr783539817

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: El a kezekkel Magyarországtól! - sajtófelhívás 2012.01.13. 09:53:42

Polgári megmozdulás Magyarországért szombaton 3-kor a Kossuth téren!Kedves Barátaink! Mint azt tapasztalhatták, az események felgyorsultak. Példátlan támadás érte, éri a magyar szuverenitást. Ezért az Élőlánc Magyarországért 14-én, szombaton 15 órai ke...

Trackback: Magyarország új miniszterelnöke előreveti árnyékát 2012.01.13. 09:21:42

Bajnai Gordon blogján megjelent írása alapjában megváltoztatta a politikai erőviszonyokat Magyarországon, még akkor is ha ez még nem teljesen nyilvánvaló mindenki számára. SOROK KÖZÖTT A politikai szempontból eddig a háttérben meghúzódó Bajnai g...

Trackback: Megoldás lehet-e a koalíció? 2012.01.13. 08:43:11

Politikai problémákra azonban csakis pártoktól várhatunk megoldást. Nekem nem kell a civil álca, nem kell a szerényen szakértelemnek hazudott mohóság. Én hiszek a politikai pártokban, és főleg azokban az emberekben, akik még ma is elmennek egy taggyűlé...

Trackback: Pálgium és Orbán 180 foka - Vágó Gábor 2012.01.12. 22:31:13

Orbán Viktor és Schmitt Pál álamfő egyszerre vált hiteltelenné, előbbinek gazdaságpolitikai tervei, utóbbinak doktori plágiuma akadálya a nemzetépítésnek. Ha Viktor nem ismeri el szabadságharca vereségét, a befagyasztott EU pénzekkel végleg lehúzhatjuk...

Trackback: Nem kell alternatív, sem köztársasági elnök Magyarországnak 2012.01.12. 16:23:34

  Mert az elnökség csak színészkedés, hatalommal és tekintélyelvvel jár és egyik sem egészséges dolog. Helyette az izlandi úthoz hasonló módszerekkel olyan erkölcsi és törvényi alapelvet kell kidolgozni és alkalmazni, amely nagyobb garancia bár...

Trackback: MILLA gonogasa 2012.01.12. 16:23:20

A Kormány 600+110+32 milliót fizet kommunikációs tanácsadó cégeknek, hogy szerethető viselkedésre tanítsák őket. Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért facebook csoportnak nem kellene senkinek sem fizetni, csak legalább az ilyen akciókat, mint az ...
nagyon előnyös a pártoknak, ha a milla nem lesz az. megkerülik, gordont húznak elébe, ilyesmi...
Hol volt a milla az emlúlt 8 évben, amikor nyakig eladósították az országot, valóban illegitim kormányok ( gyurcsányt és bajnait egy adófizető állampolgár sem választotta meg, ne felejtsük el ... )
gittegylet gitt nélkül...
Petőfi utca a szabad madártani szövetség utcája...
ki nem szarja le ezt a rengeteg ingyenelo unatkozo facebook csoportozo ingyenelo "aktivistat"?? dolgozzanak basszameg aztan jolvan.
a mai index címlap (teli Schmittet -jogosan- fikázó írással) mutatja, hogy a sajtószabadságért fölösleges küzdeni.
Éppen az egy netalapú szerveződés lényege, hogy a létezését nem artikulálja túl az intézményesülésig, hanem képes egy pillanat alatt felszívódni és újraalakulni: ezért is idegesíti a lőni csak álló célpontra képes államhatalmat.
Azok, akik egykor médiapolitizálással jutottak előnyhöz (Fidesz), most a netpolitizálással nem tudnak mit kezdeni.
Más: az valami mucsai mítosz lehet, hogy a gójok képtelenek internetes politikai közösségépítésre.
Hiteltelen dolog az,hogy elolvasom az indexen a kormány kritikákat, csak azzal van tele, majd csatlakozom egy sajtószabadságot követelő csoporthoz.

Persze TASZ. Ez mindent elmond ezekről.
@Anti Anyag: "Persze TASZ. Ez mindent elmond ezekről."

Csodálkozom is, hogy még nem követelték a cigányok felszabadítását és nem hozták ki vállukon a börtönből Sztojka Ivánt.
@koalamackó: "valóban illegitim kormányok ( gyurcsányt és bajnait egy adófizető állampolgár sem választotta meg, ne felejtsük el ... )"

?
A fidesznek azzal sikerült nyernie, hogy ők voltak az mszp ellencsapata, most a milla próbál a fidesz ellencsapata lenni, a 100 000 tag azt jelenti, hogy ennyien nem vonták le a tanulságot.
@rexter: én! :-) te meg, rexter, ha úgyis leszarod, dolgozz inkább! :-)
@Schindler Pistája: nem nagyon, élő példa lennék rá :-)
Az mondjuk tényleg külön vicc, hogy egy TASZos papol szólásszabadságról mikor náluk le van tiltva a hozzászólás.
@Anti Anyag: tévé, apafej, tévé! meg a net ledugózásának kísérlete :-) nem azért maradt annyi a sajtószabadságból, amennyi, mert az a természetes a hatalom szerint, hanem mert megküzdöttek érte. nem az a sajtószabadság, hogy létezik index, atv, 168 óra, hanem hogy nem kell félned retorziótól. és ne mondd, hogy nem kell, mikor a tekintélyelvű hatalom erről hozott törvényt :-)
@koalamackó:

Gyurcsányt 2006-ban a választáson résztvevő állapolgárok többségének szavazatával választották meg, már bocs!

...Orbán ellenében.:-)
@Laciii: előbb kérdezzünk, hogy miért van letiltva. engem érdekelne :-)
@öregmogyi: ne áltasd magad, ennyire azért nem egyszerű ez sem, miként az élet szimplábbnak hitt dolgai, mint például a gyerek elhozatala az oviból :-)
@windex:
Hónapok óta csak a rettegést látom. Nem a sajtó részéről (ők dolgoznak rendesen), az unatkozó fontoskodók részéről.
Meglovagolták a baloldali politikai térfélen létrejött űrt és zűrzavart.
Nem tényezők.
@windex:
Mert egyetértenek a cenzúrával ha nekik kellemetlenek mások véleménye. Nem különbek egy picit sem.
@koalamackó: és hol volt hőn szeretett Fideszed, és az ő dicső vezíre, Viktor? Mert ugye, 1 kib.szott durva szót nem szóltak, hogy : "hé! Ezek eltapsolják a Zemberek pénzét!" Helyette markukat dörzsölve lesték, mikor ülhetnek be azokba a székekbe, és a maszop-szadesz helyett mikor fosztogathatnak ők is. Ja, Viktorunk meg az "elmúltnégyév" elejét bizonyos műintézetekben töltötte. Nem véletlen az erős vonzalma Széchenyi Istvánhoz.
Szalmaláng volt az egész, ami egy eldobott füves cigitől kapott csak lángra?
Kedves Petőfi utca, kedves Milla! Kurvára túlértékelitek magatokat. Ez a facebookos buziskodás már amikor megalakult, egy felfújt félreértés volt. Nem erre a kamuzásra van szükség, és úgy általában, a rendszeren belüli kritizálás, a liberális-konzervatív szembenállás ideje régen lejárt. Az embereknek nincs pénzük, na, ez a baj, nem (az egyébként kurvára leszart) sajtószabadság. Amikor utcai harcokra kerül sor, na, az lesz az igazi tiltakozás.
@Nyers Fa: Valoban nem,mint ahogy Orbant se valasztotta meg senki,max a Fideszt.Ugy elozoleg is az MSZP-re voksoltak az emberek,nem a Megyora.
a milla pont ugyanaz a kategoria, mint amerikaban a jobbosliberalis tea party, vagy a balos occupy wall street

a gyakorlati politikaval, a jelenlegi politikusok donto reszevel elegedetlen civilek lazan szervezodott csoportja.

ezek szerintem az internetnek koszonhetoen johettek letre, es most mar orokre letezni fognak.
lesz meg tobb hasonlo is.

a milla a (sajto)szabadsag kore szervezodott, ha ez alapvetoen rendben van, akkor a milla is tetszhalott allapotban fogja varni, hogy barmi gond legeyn a szabadsaggal, akkor majd hetek alatt ujra osszeall a garda.

nem ez az egyetlen gond ma Mo-n. lesz meg milla hasonmas szervezet a kozeljovoben.
azert furcsa ez Mo-n, mert itt nem voltak "issue campaign"-ok az internet elotti idokben. az USA-ban ezekbol is sok volt.
Én csak azt nem értem, hogy sokan kritizálják a tiltakozó mozgalmakat, a Millát, a 4K!-t meg mittudomén még mi van, meg hogy mi ez a facebook-os buziskodás, stb.
Kérdezem, hogy szerintük mit és hogyan kellene tenni? Mert valahol el kell kezdeni kicsiben építgetni egy pártot, civil szervezetet, akármit, az úgy nem megy, hogy reggel felébredek és akkor van egy kész párt vagy mozgalom. Szóval ez a lesajnálás már önmagában gáz. Nem kell egyetérteni a millásokkal meg a TASZ-szal meg a mittudomén kivel, de ha úgy gondolja itt a sok kritikus, akkor nosza, lehet csinálni szebbet, jobbat hatékonyabbat.
Mégis hol szervezzék meg az akármilyen mozgalmat ha nem a neten, facebookon? Szórjanak röpcédulát vagy írjanak személyesen levelet, forgassanak tévéreklámot vagy hogyan csinálják, ami itt elnyerné az urak tetszését?
Az ész megáll komolyan mondom, senkinek se tetszik amit a kormány csinál, de amikor páran nekiállnak szervezni valami ellenmozgalmat, civil összefogás van körvonalazódóban, akkor jön ez a fotelkritizálás meg előre lesajnálás. MÉGIS MI A LÓF*SZ LENNE NEKTEK JÓ? Ezt most nagyon komolyan kérdezem.
március 15-én kormányimádás lesz. nem lenne erre szükség, ha a kormány jól teljesítette volna a dolgát. ha a vendég panaszkodik, a szakácsok sem vonulnak ki transzparensekkel az utcára, hogy de mi igenis jól főzünk, hanem elmennek a konyhába és jól főznek, hogy ne panaszkodjon a vendég. de ti, kedves barátaim, akik szemmel láthatóan nem ezen a bolygón, vagy még inkább nem ebben az országban éltek, menjetek a kormányimádás helyszínére, imádjátok az inflációt, a minden lenyúlás ellenére növekedő tartozást, a költségvetési hiányt, a reménytelen következő generációt, a vállalkozásokat elnyomorító közterheket, a munkanélküliséget, a jogfosztottságot. ti, barátaim, mindent elviseltek, ha a véletlenszerű levegőbe nyalás segget ér, és van kit utálni, már boldogok is vagytok, bár a hatalomnak csak egy lemming vagytok a végeláthatatlan bundás sorból. hálás, és boldog lemmingek. persze írhattam volna ugyanezt az elmúlt nyócévről is. de nekik nem volt ennyi hatalmuk. a rosszhoz sem, ami jót meg esetleg tettek volna, azt az egész pályás - pusztán a hatalomért, és persze a lemmingek pénzéért - letámadás megakadályozta. de nem kell gondolkozni, sem emlékezni, az mind olyan bölcsészes dolog. menetelni kell, hadonászni, más lemmingek melegét kell élvezni. de kicsi rágcsáló: ugye tudod, ha a nagy fázós embereknek bunda kell, nem érdekli, hogy a sok lemming közül ki szereti a kétlábút, és ki nem. akkor bunda kell, és bunda lesz. és a kis gereznákra nem lesz kiírva, hogy "pedig én hűséges voltam, vagy pedig "én mindig téged támogattalak". a gerezna már csak gerezna.
@penumbra1984: te lehet, hogy akkor még igen fiatal voltál, de a jelenlegi pártstruktúra (LMP és Jobbik kivételével) a pártállami időkben jött létre, mint "magától értetődő", kvázi a leszármaztatott hatalom révén. a társadalom centruma ezeket elfogadja, így szocializálódtak. ezek az erők, amiből mára kettő maradt, két pólusú társadalmat csináltak, és elhitették, hogy ez a magyar társadalom élethalálharca, ti: velem, vagy ellenem. én, vagy a (nemzet)halál. olybá tűnnek a nép előtt, mint két foci csapat. szurkolnak, mert azt hiszik, nekik ennyi, csak ennyi a dolguk. minden bajuk megoldódik, ha A, vagy B nyer. és nem értik, ha valaki beállít egy labdával, hogy focizzatok ti is, mert a mérkőzés tétje ti magatok vagytok. ehhez gondolkozni kellene. de szurkolni egyszerűbb.
@hamisnero: teljesen egyetértek. sőt nem csak értetlenkednek, hanem lesajnálják meg kiröhögik vagy elgáncsolják a "nézők" aki esetleg megpróbál beszállni a mérkőzésbe vagy másokat arra buzdít, hogy szálljon be minél több "játékos".
@koalamackó: Rossz gondolkodás. Gyurcsánnyal és Bajnaival egy-egy kormányzati cikluson belűl történt miniszterelnök csere, ill. utána kormányátalakítás, de egy miniszterelnökváltás sajna-nem sajna mindig benne van a pakliban. Ha a demokratikus választásokon, a választók bizalmából hatalomba jutatott párt/pártok megválasztott képviselői kiállnak és bizalmat szavaznak az új kormányfő -plusz akár egy új kormányprogram mellett - a kormányzás folyik tovább.

Amennyiben Orbán felállna, ill. felállítanák és a Fidesz egy új embert bízna meg miniszterelnökséggel, az új kormányfő és kormánya is természetesen legitim lenne, hiszen a 2010-ben legitim módon megválasztott képviselők adják rá az áldásukat.

Kár, hogy erről még beszélni kell.
Jó, és mit akar mondani a cikk?
@penumbra1984: mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy a politikai elit szavahihetetlen, és erkölcstelen. két lehetőség van: a szélsőség (értem ez alatt a valamilyen, eddig nem ismert hívószó melletti csoportosulást l.: Jobbik, ami terror bombázna, ám de nem sározódott be (majd még be fog, de ez rajta - is/sem - a múlik), vagy az LMP, aki úgy akar háborúzni, hogy ne kelljen éles lőszerrel lőni (pedig kell, csak azzal lehet), illetve ne essen bele a tetű (bele fog, de ez rajta is/sem - múlik). meg vannak a népek, akik egyszerűen csak (jól/túl) élni akarnak. mint afféle magyar azt gondolom, hogy általában ezen utóbbiak kerültek felül. ez pozitív. kár hogy előtte mindig volt egy kis tömeghalál, megszállás, népirtás, diktatúra, vagy elnyomás. de abból tanultunk.
Amikor egy kissé kritikusabb hangot ütöttem meg a Facebookon, az első dolguk az volt, hogy kitiltottak.
Amíg ezt az szdsz/lmp féle szánalmas álliberális irányvonalat képviselik, addig nincs jövőjük.
Valahogy a nyomás máris enyhül és jônnek majd a jól szervezett szimpátia tüntetések. Nem lennék meglepve, ha mindig pont oda lenne már szervezve egy jobbikos tüntetés, ahová bárki ellenes tüntetést szeretne szervezni. Pintér bratyó majd elintézi.
"balról támadó pártokat, civil szervezeteket, mozgalmakat és megmondóembereket"

Értem. Ezek szerint mindenki más, aki nem "balról támad", az nem támad, tehát bólogatós kutya üzemmódban nyomva reagál (azaz nem reagál) azokra az "eredményekre" amik itt kost felmutathatóak? Biztos kapok érte a pofámra, de nagy baj, ha ezt nem hiszem el, sőt, kamunak titulálom?
Nagy a fröcsögés emberek. Az index milyen kormányellenes lett mióta azt a szakállas főszerkesztő mukit elküldték. Nézzük a másik oldalát a dolgoknak: nagyobb lesz a turizmusunk!
@penumbra1984:

Jómagam például építő kritikákat írtam nekik és nem támadásokat.

Nem alternatív köztársasági elnök kell Magyarországnak,
hanem egy alapjaiban új politikai berendezkedést hozó
Alternatív Alkotmány

Sőt nekem is kicsit amolyan témaelterelésnek tűnik "A támogatás ára" írás is, ami viszont azért már mégis némi fejlődés. Nem is biztos, hogy szükség van pártokra és pártfinanszírozásra.
" Orbán Viktor szombattól Bulgáriában tölti egyhetes szabadságát a családjával. E hír azért érdekes, mert értesüléseink szerint a miniszterelnöknek a héten hivatalos programja lett volna Bonnban, ahol találkoznia kellett volna Angela Merkel német kancellárral. Úgy tudjuk, ezt személyesen mondta le a múlt héten, Brüsszelben.

Valami fontosért mehetett Bulgáriába?
2010. jún. 22. – Orbán Viktor szombattól Bulgáriában tölti egyhetes szabadságát a családjával. E hír azért érdekes, mert értesüléseink szerint a ...

Dr Schmitt letette esküjét 2010 június 29-én!

Orbán életrajza is maga a hazugság! 1989-1990 között azt írja a Pembroke College-ban tanulmányozta az angol liberális politika történetét. Nos erről, hogy nincs papírja az biztos, vagy félcédulája esetleg. Az igaz, hogy Soros ösztöndíjat kuncsorgott ki magának, de jól tudjuk követni Orbánt az Internet segítségével. 1989 október végéig a Fidesz szóvivője. videotorium.hu/hu/recordings/details/2219,A_Fidesz_II._kongresszusa 1989. november 18 videotorium.hu/hu/recordings/details/2226,Egy_politikai_palya_-_A_Fidesz_megalakulasa Egyszóval Orbán novemberben nem kezdte meg tanulmányozását egyáltalán, sőt a karácsonyt itthon töltötte, és másik életrajzában írja, hogy 1990 januárjában félbeszakította oxfordi "tanulmányozását" a közelgő választások miatt. "Hogyan tanulhat valaki Oxfordban, hogyan kaphat papírt erről, ha fizikálisan nincs ott. Nem szabad elfeledni 1989-1990-es tanévről van szó. Orbán máskor azt írja más életrajzában, hogy megszakította tanulmányait. webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:QG55abKSUjsJ:beszelo.c3.hu/01/11/07hegedus.html+Orb%C3%A1n+Viktor+1990+janu%C3%A1r&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu Orbán Viktor 1990. január első napjaiban érkezett haza Angliából. Formálisan nem volt tagja a vezetőségnek, miután az előző kongresszuson nem vállalta a jelöltséget oxfordi útja miatt, de természetesen minden választmányi ülésre meghívtuk. Azonnal nyakába vette az országot, rengeteg gyűlésen szerepelt, ahová nagy tömegeket vonzott. Hamar túlpörgetett állapotba került - a választmány végül határozatot hozott, hogy nem vezetheti maga az autót, amellyel a rendezvényekre hajtott"
A fentiek azt sejtetik, hogy 1989 karácsonyát, szilveszterét nem töltötte itthon, ha ez igaz miért maradt Angliában, miközben a Pembroke College-ban nem volt hallgató. Mit hallgatot és kitől ebben az időszakban? Lényeg, hogy vissza már nem utazott, de a "diplomát" megkapta?
Amit tudni kell a Pembroke College-ról: Ide vonják össze a volt gyarmatokról egyéb helyekről a későbbiekben számításba jöhető "fiatalokat" Sir Richard Dearlove (MI6) dekonspirálódását követően pont a Pembroke College főnöke lehetett, vajon miért? Igaz, nem Oxfordban, hanem Cambridge-ben. Mindenki gondolhat persze bármit. Sir Richard nyilatkozata szerint a hírszerző ügynökségek kedvenc toborzó helye a Pembroke College. *.telegraph.co.uk/news/celebritynews/1925383/MI6-chief-Sir-Richard-Dearlove-tells-all.html Piás állapotban mondja Sir Dearlove: Among the wines that Sir Richard - a graduate of Queens' College, Cambridge, a favourite recruiting ground for the intelligence agencies - and the 120 dinner guests could enjoy were the Mercurey blanc "Vieilles Vignes" Domaine Brintet 2000 and the Coudoulet de Beaucastel, Perrin freres, Cotes du Rhones 1998. April H. Foley és Soros György kapcsolata közismert, hát bizony a Parlamentből származó bizalmas, és titkos információk, vajon nem juthattak el Soros Györgyhöz? "
Bizony nehéz kérdés, hogy mit csináljon egy szerveződés, ami nem szervezet, célok nélkül, egyetlen összetartó tényezőként annyival, hogy tagjainak és a tüntetéseken megjelenő szimpatizánsoknak elegük van a kormányból.

Ez így kevés, tehát mindenképpen szükség lesz valamilyen rendező erőre, alapelvre a Milla esetében. Nem véletlen a -fentebb is többhelyütt megfogalmazott- kritika, hogy facebookos tömörülés csupán.

Viszont ha van cél, ha komolyan vehetőek, hitelesen és általában véve a demokrácia szempontjából véve is meghatározóak akarnak lenni, akkor ilyen vagy olyan módon szervezetté kéne válni, eldönteni, ki lesz tag, ki nem és miért.
És persze viselni, hogy a nagykutyák meg ugatni kezdenek, de ez mindig benne van a pakliban.

Hajrá!
A Kétfarkú Kutya Párt legalább eredeti volt, bazmeg...
@koalamackó:
Előled zárkóztak be a lakásaikba, amíg te tomboltál az utcán!
Főállásban láthatja el a megyei közgyűlés alelnöki posztját Pohl Marietta, amennyiben a grémium rábólint az előterjesztésre. Eddig az alelnök társadalmi megbízatásban látta el a feladatát.

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének az alelnöke, Pohl Marietta főállásban fogja ellátni feladatát, ha megszavazzák pénteken az SZMSZ módosítást. Az előterjesztésből kiderül, hogy eddig Pohl társadalmi megbízatásban látta el feladatát. Az indoklás meglehetősen kurtára sikerült: a közgyűlés alelnöke a megyei önkormányzat megváltozott feladatkörére tekintettel tisztségét főállásban látja el.
A helyzet két szempontból is abszurd. Egyrészt a megye 2012-ben egy másik előterjesztés szerint mindössze 247 millió forintot kap a költségvetéséből, ami töredéke a 2011-esnek, ami 11,5 milliárd forint volt. Másrészt a közgyűlés ősszel döntött arról, hogy a megyei vagyon állami tulajdonba kerül, így a megyei intézmények fenntartása sem a megyei önkormányzatot terheli. A feladatok száma is a töredékére esett vissza, így nem tudni mi indokolja az alelnök főállásba kerülését.

Fideszes szarjankók, jól van ez így?
TASZ = Társaság a Szabaddemokratáknak

Ebből csakis az SZDSZ 2.0 fog megszületni, egyesítve a magyarellenes belvárosi értelmiséget és gazdasági-társadalmi holdudvarukat. (= "civilek", ahogy magukat nevezik a liberális csoportok, bár a szintén civil Magyar Gárda betiltása ellen semelyik sem tüntetett.)

Előre Dopemannal az alpári suttyó Magyarországért!
@penumbra1984: ugyan, ne húzd fel magad! :-) azt, aki vastag és durva dolgokra vágyik szóban és tettben, azt nemhogy nem elégíti ki a millás "nyavalygás, buziskodás", hanem irritálja, valószínűleg azért, mert gond van a szellemi és az emberi nívóval. és ha valaki nagyon zabos, viszont kevéssé intelligens, akkor zavarja és elégtelennek találja a nem erőteljes, nem eléggé explicit fellépés. lásd balut :-)
@Laciii: köszönöm. kis szünet. utána lehet érdekelne, hogy ők mit mondanak erről, és hogy miért. hátha tudnak valami újat mondani hozzád képest. de ha kicsit zavarba jönnek, az is jó, abból is megértek valamit :-)
A Milla először is egy felület, amelyen összetalálkoztak a médiatörvény miatt végtelenül felháborodott emberek, és beszélgetni kezdtek. Közülük néhányan azt gondolták, hogy a való életben is meg kellene mutatkozni, ők kezdték el szervezni a tüntetéseket. A Milla-oldal közönsége folyamatosan eszmét cserélt, vitatkozott, ismerkedett egymással, kialakult az összetartozás érzése. A Millában semmiféle szakadás nem történt, hanem növekedett, és elágazódott: ettől még a törzse ugyanaz maradt, az internetes közösség. Organikusan fejlődött és szerveződött. Hagyományos szervezeti modellben lehetetlen leírni. A Milla nélkül nem alakult volna ki ilyen gyorsan, és ilyen gazdag sokféleségben az új demokratikus ellenzék. Lehet, sőt, biztos, hogy sok szerveződés még nem látszik kívülről. De sokan, sok helyen dolgoznak emberfeletti erőfeszítéssel. Az interneten kívül konyhaasztalok mellett és kocsmákban. Nem tűrik a régi sémákat, maguk alakítják a maguk szervezeteit. Egyfolytában tanulnak. Ez fantasztikus!
Millára szükség van!
Nekem legalább is.
Minimum 50 millára.
Készpénzben,használt kis címletekben.:-)
@Szolgálati Füldugó: Fantasztikus....ja. A millások elágaztak?? Összevesztek a homokosok a drogosokkal.
Millások milla nélkül. Létszámhiány!!
Itt egy video, amolyan "kötelező olvasmány". Durván 1 óra, de az hamar elrepül, mert elég szórakoztató. Végig kell nézni, mert Güzü az utolsó fél percben mondja el a lényeget, de az csak akkor ül, ha az elejétől láttad. Gondolom a többség, mint ahogy én is, nem ezt a zenét szeretem, azt át kell lépni.
A baj az, hogy amit a filmben elmondanak, az MA is szinte szó szerint IGAZ!
És nem a sötét ötvenes évekről volt szó, hanem 1983-1984-ről.
www.youtube.com/watch?v=ovb0LT7Ks4E

Nekik volt ugye egy olyan elkövetésük, amikor egy mondhatni nagy hatalmú embert elküldtek melegebb éghajlatra. Erről itt a video, de ezt nem muszáj végignézni, elég az utolsó kommentek között nevek után kutatni, mégis ki kivel van. www.youtube.com/watch?v=axAh7TcSR7Q&feature=related

Nincs jobb oldal, nincs baloldal, az emberek egyszerűen szeretnének már végre tisztességesen élni.
süti beállítások módosítása