Petőfi utca a Facebook-on



 Kapcsolat

Küldjön ötletet, észrevételt, leleplező információt! szerk@petofiutca.hu

Alázzon meg minket a pénzével!


A Petőfi utca nem fogad el állami támogatást és nem közöl fizetett hirdetéseket. Az Ön támogatására viszont szükségünk van!
	

Kik azok a magyarok, és mit akarnak?

2012.05.30. 12:10 petőfi utca

A magyar nemzet karakterének megrajzolására indított projecttel köszönti a második Orbán-kormány két éves évfordulóját a Petőfi utca. Melyik az az önbecsüléssel rendelkező, büszke nép, amelyik legyőzi a válságot mert kétségbeejtő helyzetekből való felemelkedésben a legjobb, nem irigyel semmit a németektől és madár formájában az albán ágra ül?  A szabadságharcok népe! Válasszon szívének kedves magyar nemzetet! 

Tegnap két éve, 2010. május 29-én választotta meg az Országgyűlés Orbán Viktort másodszor is miniszterelnöknek. Bár kézenfekvő választás lenne a Nemzeti Együttműködés Kormányának értékelésével megemlékezni az évfordulóról, ilyet most mégse közlünk, egyrészt mert már korábban megtettük, másrészt mert mások részletes és precíz kritikákat állítottak össze.

 

Hiába passzoljuk azonban a gólhelyzetet olyan kommunikációs rugótechnikával, amit megirigyelhet minden kispályás miniszterelnöki szóvivő, továbbra is kínzó kérdés marad, hogyan ünnepelhetnénk igazán méltó módon? Szervezzünk lengyelországi különvonatokat Donald Tusk melletti demonstrációra? Avassunk Felcsúton műfüves Kerényi Imrét? Küldjük Prágába Szőcs Gézát egy üres urnával, és közben temessük el Pozsonyban Hruscsov hamvait?

 

A megfutamodás látszatát is szeretnénk elkerülni, ezért számos vonzó lehetőségből végül a legkomolyabb kihívást választottuk, és megpróbálunk választ találni az ünnepelt, talán leggyakrabban visszatérő kérdésére: végül is milyenek vagyunk mi, magyarok? Orbán Viktor korábban már számos fontos részletre rámutatott, először az ő megállapításait összegezzük, majd letekintünk kollektív identitásunk legmélyére és vázolunk három lehetséges narratívát.

 

Vegyen részt a nemzet karakterének megrajzolásában! Küldjön (rövid) szöveget, verset, képet, mozgóképet, animációt vagy kisplasztikát amely választ ad a kérdésre: Milyen a magyar?  A műveket petofiu@gmail.com címre várjuk, a legjobbakat díjazzuk és természetesen közöljük.  

 

 

Milyenek a magyarok és mit csinálnak?

Orbán Viktor megfigyeléseinek legfrissebb eredményei:

 

 ...a magyarok olyanok, mint a madarak: csak olyan ágra ülnek, ahol már valaki van. Úgyhogy az első magyar madárnak az albán ágra kellene ülnie, és akkor jönnének a többiek is."  (Tirana, 2011. június 3.)

 

„...mi, magyarok fogjuk legyőzni a válságot." (Budapest, 2011. szeptember 1.)

 

„...ez egy tartással, önbecsüléssel rendelkező büszke nép" (Egri Városi Televízió, 2012. február 11. 

„...mi, magyarok a szabadságharcok népe vagyunk." (2012 március 15.)

 

A magyarok a kétségbeejtő helyzetekből való felemelkedésben a legjobbak" (München, 2012 március 22.)

 

Mi, magyarok sohasem irigyeltünk semmit a németektől, hanem mindig szövetségesnek tekintettük őket." (Kecskemét, 2012. március 29.)

 

A magyar emberek idejekorán megértették azt, amit az EU vezetői nehezen és kelletlenül akarnak elfogadni: többé nem élhetünk úgy, mint addig." (Asztana, 2012. május. 4.)

 

Mi, magyarok az elmúlt nyolc évben megtanultuk, hogy az adósság a végén elviszi a fejünk fölül a házat." (Brüsszel, 2012. május 23.)

 

 

A Petőfi utca megoldásai a „milyen a magyar” kérdés megválaszolására:

 

1. javaslat -  Az emberiség csodája

 

Nem nagyon találunk még egy nemzetet, amely ennyi hőst, bajnokot és zsenit adott volna a világnak. Ezt bizonyítja az irigykedők tömege, az országhatáron belül és azon kívül is felsorakozó ellenség riadt igyekezete is. Egykor Mongóliától Isztanbulig, Berlintől Moszkváig, most Brüsszeltől Tel-Aviv-ig emlegetik a magyar virtust a világ nagyhatalmai. A magyar nem csak békés, szomszédjaival és az idegenekkel a végletekig türelmes, hanem befogadó nemzet is. Mindenkit jó szívvel fogadott több mint ezeréves hazájában, és bár türelme fogytán, de kemény, áldozatos munkájával, egyedülálló szorgalmával változatlanul eltartja az élősködők tömegeit. A haza folyamatos védelme és az ország építése közben a nemzetnek maradt ereje a tudományokban, a művészetekben és sportágakban leckét adnia a világnak. Álmos vezér, Szent István, Hunyadi Mátyás, Wass Albert, Puskás Öcsi, Farkas Bertalan. A magyarság a mai nehéz időkben sem adja fel küzdelmét magyarságáért, mert velük az Isten, aki, ha kell, visszavezeti népét szülőföldjére, a Szíriuszra.

 

2. javaslat - Az emberiség 2 ezreléke

 

A magyar közepes méretű nemzet Közép-Kelet-Európában, viszonylag jelentős történelmi hagyományokkal. Közép-ázsiai gyökereire leginkább teljesen érthetetlen nyelve emlékeztet. Méretének megfelelően sokat szívatták a környező nagyobb hatalmak, és sokat szívatta a még kisebb nemzeteket. Legnagyobb ellenségei viszont természetesen hasonló helyzetű, közvetlen szomszédai. Magyarországon egyetlen komolyabb város van, és nem áll rosszul látványos tájakban. Legnagyobb hiánya a tengerpart és a magasabb hegyek, de ez senkit nem érdekel, amióta nyugati irányba megszűntek a határai. A magyarok hatalmas szerencséjére a világ legfejlettebb régiójába sodródtak, pechjükre viszont, annak a legszélére. Politikájuk és gazdaságuk ezért pont olyan, mint amilyen általában a fejlett világ marginalizálódott részein lenni szokott: kiszolgáltatott, hektikus és provinciális. A magyarokra a globális angolszász befolyás mellett legerősebb hatással a német, a szláv és az olasz kultúra van. Hagyományosan erősek matematikában, komoly- és népzenében, balettban, vizes sportágakban és öngyilkosságban. Bartók Béla, Puskás Ferenc, Rubik Ernő. Jövőjük leginkább azon múlik, hogy mi történik Európában, de éppen mert szélén vannak, saját magukat is kifocizhatják az elitből.

 

3. javaslat - Az emberiség legalja

 

Egyetlen nemzet van a világon, amelyik mindig rossz írányba nyal, amelyik mindig kizárólag a saját kicsinyes sérelmeivel van elfoglalva, és amelyik senkivel se képes békésen együtt élni. Nem véletlen, hogy a magyarokat az összes szomszédos országban utálják. Ezek az országok egyébként ma is több millió magyart tartanak el, amiért hálából Magyarország ismét területeket szeretne elrabolni. Ahogy Közép-Ázsia söpredéke megérkezett Európába, egyből nekiláttak a nyugati keresztények módszeres legyilkolásának és kirablásának. A magyarok történelme azóta is véres leszámolások, háborúk, tüzes trónok és tömeggyilkosságok sorozatából áll. Próbáltak már valaha magyarokkal beszélgetni, vagy akár csak egy-egy szavukat megérteni? A magyarok egyetlen esetben tudnak érthető, európai nyelven megszólalni, amikor segélyt kunyerálnak. Olyankor rögtön megvan a szükséges idegennyelv ismeret. Segélyt valahogy mindig kapnak, dolgozni viszont nem hajlandóak. Több mint hetven százalékuk él úgy, hogy nem fizet jövedelemadót. Ők azok, akiket német, francia, brit, holland, osztrák adófizetők tartanak el, amit a magyarok Európa-ellenes gyűlöletkampánnyal hálálnak meg. A nyavalygás mellett a magyar egyetlen dologhoz ért igazán, az ügyeskedéshez. A magyar utánad megy be a forgóajtón, és előtted jön ki - tartja a hollywoodi szólás. Legnagyobb nemzeti büszkeségeik: Puskás Ferenc, a sváb futballista; Papp László, a cigány bokszoló és néhány Nobel-díjas zsidó. Nem valószínű, hogy a világ még sokáig tűrné még ezt a jött-ment népségéget, de ha szerencséjük van, Madagaszkáron, mondjuk, még lehúzhatják azt a keveset, ami hátra van nekik.

 

Kövesd a Petőfi utcát a facebookon is!

 

 

 

 

17 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://petofiutca.blog.hu/api/trackback/id/tr444554744

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az érett narancs 2012.06.01. 15:31:14

Beérett a Fidesz tízéves munkájának gyümölcse. Gyönyörű, érett narancsként mosolyog ránk mindannak az eredménye, ahogyan ez a párt az elmúlt tíz évben működött. Ültettek egy fát, és most zavartan mustrálják a hatalmas gyümölcsöt. Az első lépés - a nar...

Trackback: Magyar faroknak magyar csalán való 2012.05.30. 16:55:13

Két éve van kormányon a FIDESZ-KDNP. Két év telt el, amiről azt halljuk, hogy nagy és csodás dolgok történtek, még akkor is, ha ebből egyelőre nem látunk semmit sem. Két olyan év, ami után még mindig csak addig jutottunk, hogy a FIDESZ minden őt érő tö...

Trackback: Patrióta partisüti 2012.05.30. 16:18:34

Mézeskalács tésztából, tojásfehérjéből és porcukorból kevert cukormázzal és ételfestékkel – a csillagokat elhagyva – a mi nemzeti színeinkben is meg lehet próbálni. Recept sajnos nem jár hozzá sem “The Bearfoot Baker“, sem “The ...

Trackback: Negyvenhat érv: miért volt jobb magyarnak lenni huszonöt éve, mint mostanában? 2012.05.30. 16:13:39

  “25 éve miénk volt Magyarország, a gyárak, az üzemek, a bankok és minden-minden magyar volt, kórházakat, iskolákat építettek, hogy az egészségügy és az oktatás mindenki számára elérhető legyen. A magyar gyárakat mostanra bezárták vagy priv...

Trackback: Töprengő levél Kövér Lászlóhoz 2012.05.30. 13:42:24

Tisztelt Elnök Úr, Drága Lacám!Remélem, nincsen ellenedre, hogy ily baráti hangnemben, per tu írom a levelemet, de hát, Te is tudod: én magam küldtelek arra a magas pulpitusra, ahol mostanság ütöd el az idődet; ha annak idején – többek között &nd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nemzeti identitáshoz a leginkább közvetlen uniós képviselet passzolna. megyei alapon. számoljunk csak utána. magyarországnak 22 helye van az európa parlementben.

a fővárosban csinálni kellene 3 nagykerület: buda, észak, és dél-pest. és van 19 vidéki megyénk. ez összesen 22. vagyis minden county, és metropolitan county közvetlen küldhetne 1-1 képviselőt az európa parlamentbe. a magyarokat a megyék által közvetlen delegált tudósok, művészek képviselhetnék. 22 kiváló ember tűzhetne a mellére egy hatalmas nemzeti színű kokárdát brüsszelben pártkatonák helyett. és egyébként az európai kormányba is közvetlen kellene delegálni egy magyar szenátort.

tehát az ep választások tétje az lehetne, hogy a county és a country kiket delegál közvetlen az európai parlamentbe, és az európai kormányba. és akkor a magyar egy uniós nemzet lenne.

nem államnemzet, nem kultúrnemzet, nem népnemzet hanem uniós nemzet. az európai választásoknak lenne tétje: ki legyen az ország uniós szenátora, és ki képviselje a megyét?

szerintem közjogi értelemben ez hiányzik a nemzeti identitáshoz. az, hogy a _country_, a _county_, a _nation_, a _union_ elváljon az állampárti (pártállami) gondolkodástól.
Kertész Ákos után bármit leírni csak ismétlés.
Jobb lenne azt kérdezni az emberektől, hogy milyenek SZERETNÉK, ha a magyarok lennének.
A harmadikkal nem értek egyet. Ilyen szomszédokkal, mint a románok, szlovákok, szerbek, akik maguktól is elég háklisak, másképp nem nagyon alakulhatott volna.
Ne viccelj! Én eddig úgy tudtam, hogy a magyarok a világ ősnépe és az emberiség ősnyelvét beszélik. A magyarok hozták létre a Bantu, az Inka, a Tibeti, a Sumér, az Egyiptomi, a Perzsa, a Dravida, a Húsvét-szigeti és a Kelta Birodalmat. Itt meg valami mást írsz. De ez biztos valami magyarellenes habsburgista-bolsevik-cionista-pánszlávista-szabadkőműves blog...
Papp László... de amúgy komoly :)
"Ők azok, akiket német, francia, brit, holland, osztrák adófizetők tartanak el"

Összekeversz minket a görögökkel te szarházi Gyurcsanyista.
Minket az említett nemzetek leginkább csak kiraboltak.
Osztákok németek az MSZP-SZDSZ PPP konstrukcióval ellátott autópálya építéseivel.
A Franciák pedig a közművek gátlástalan felvásárlásával, amit Medgyessy-nek becsületrenddel honoráltak.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Te figyu! Mér mondja azt Orbán, hogy "mi magyarok", amikor ő cigány?
Miért nem azt mondja, hogy mi indiaiak?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !
Inkább legyen valaki 100x gyucsányista, mint 1x orbánista.
A kizsàkmànyolo nyugaton èlek,multkor a szomszèd megkèrdezte romànok vagyunk-e ràhagytam ;-(
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ja, ja, ja.
Te meg egyike vagy - a stilisztikai elemzéssel kétségbevonhatatlanul azonosított - öt darab agitproposnak, csak ez már a harmadik nicked. Figyelmeztetlek: mások már nyolc nick felhasználásánál tartanak, és ha nem teljesíted a tervet, sajnos racionalizálás áldozata lehetsz.
Én szóltam.
Kik magyarok itt?
A svab, meg a szlovak hungaristak? A tobbi nemzetidsegekrol nem is beszelek. Ki fogad be itt kit? Hiszen az orszagban nincs egyetlen etnikailag magyar: tulnyomoreszt svabok, szlovakok, aztan romanok, szerbek, ciganyok, oroszok, torokok, meg kinaiak az oseik az itt eloknek.
Azoknak a hungaristaknak meg magyar csaladi nevuk sincs, csak odaragasztanak egy magyar mondai keresztnevet, hogy elod, csanad, hunor a szlovak meg svab csaladnevukhoz, es mar tartjak is a segguket az iraniaknak egy kis penzert. es jonnek mindenfele bigott logikatlan handabandaval, es kepesek legyilkolni barkit, mikozben az egesz orszagot az iraniaknak adjak el: mit gondoltok miert akarnak meg az EU-bol is kilepni, es miert harsogjak az iraniak degeneralt szoveget akar a parlamentben is? Hat mert azert fizetik oket. Idehozzak az iraniakat akik majd gyaur kutyaknak hivnak minket mint a torokok annak idejen. Ezeknek a demagog naciknak meg tokmindegy, mert jo sok penzt kapnak erte, es szepen jo magyar modra elhuznak a nemet ohazaba az uj budapesti izlam koztarsasagbol.

politika = penz. semmi mas. csak az idiota csurhet hergelik fel, hogy gyilkoljanak, raboljanak, es az a konc a csurhe haszna.

A Vadai Agnesnek van igaza: szegyelljek magukat! De ez meg nem eleg!!!
Kik azok a magyarok?Az bizonyos,hogy nem a blog elkövetője!Jött-ment és Pap László?Nem az igazi... Az igazi jöttmentekről egy egészen más népcsoport jut az ember eszébe... Egy olyan népcsoport,akit aztán valóban kiközösített minden európai nép,ha még a kiközösítés is kevés volt,akkor különböző "korlátozásokat" vezettek be ellenük.Már a Római nép is tudta(huhhh...pedig milyen régen volt),hogy van egy olyan nép,akik nem kompatibilisek egyik néppel sem.Na gyerekek,ez nem a magyar volt.A mai napig megfigyelhető "áldásos" tevékenységük.Mint a pestis!Senki nem kéri,de megkapja a nyakába.Gyűlölet,gerinctelenség,kapzsiság,gonoszság,talpnyalás,élősködés,sajnáltatás mind-mind a repertoár része.Szimbiózisban senkivel nem képesek élni,vagy ütik őket,vagy ők ütnek másokat.Nincs középút!Nem nevezném embernek őket.Egészen bizonyos vagyok benne,hogy ezek valami más dimenzióból jöttek.A gyűlölet dimenziójából...
Oszkó szerint nincs ok az Orbán-kurzus meghosszabbítására. A 2014-es választás egyfajta érettségi próbája lesz a magyar társadalomnak: mennyire hisz el átlátszó kommunikációs taktikákat. Oszkó Péter Debrecenben. (videó)
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2362_nincs_ok_az_orban_kurzus_meghosszabbitasara
a százévpárhónapos szerint:
Körülbelül száztíz-száztizenöt év múlva, egy szép nyári napon, soron kívül megkondítják majd az ország összes harangjait. Sokan rá se hederítenek, pedig az a csengés-bongás nagy változások hírnöke lesz!

Addigra Visegrádon újjáépül az egykori királyi palota, sosem látott pompával, óriási termekkel, függőkertekkel. Az avatási ünnepségen - azt jelzi majd a harangkongás - néhány aggastyánnak könnybe lábad a szeme. Valóban, az lesz az a perc, az a nagy és régen esedékes perc, amikor véget ér az ezeréves pechszéria.

Visegrád akkor már nem ennek a csöpp kis országnak lesz a székhelye, hanem a Dunai Magyar Köztársaságnak, melynek négy vagy öt tenger mossa partjait. "Dunainak" azért fogják hívni a köztársaságot, nehogy összekeverjék egy másikkal, az Alsórajnai Magyar Köztársasággal. Ez utóbbit akkor se magyarok lakják majd, hanem kopott öltözékű, elnyűtt alsórajnaiak, akik csak kabalából vették föl a magyar nevet.

Le se lehet írni, milyen jó dolog lesz akkor magyarnak lenni! Elég talán annyit mondani, hogy a "magyar" szó - potom száztizenöt év alatt - igévé változik, mely addigra minden élő nyelvbe felszívódik, méghozzá kellemes jelentéstartalommal.

"Magyarni" franciául például annyit tesz majd: magamat jól leszopni. Spanyolul: utcán pénzt találni, érte lehajolni; katalán nyelvjárásban: "Könnyedén hajolgatok, amióta kínzó derékzsábámból kigyógyultam." És ha valaki Londonban így szól: I am going magyarni (vagyis szó szerint: megyek magyarni), ez azt jelenti: "Ahhoz az isteni nőhöz, akit ott látsz, most odamegyek, megszólítom, belekarolok, hazaviszem és..." (Itt egy csúnya szó következik.)

Más példa: "Én magyarok, te magyarsz, ő magyarik" (mert ikes lesz az ige) hét civilizált nyelven (norvégül, görögül, bolgárul, baszk nyelven stb.) azt jelenti majd: "Ropogós kacsasültet eszem (eszel, eszik), idei uborkasalátával, miközben Yehudi Menuhin a »Csak egy kislány«-t húzza a fülembe."

Továbbá: "Anyuka, mehetek magyarni? - Magyarhatsz!" - lettül azt jelenti, hogy egy kisfiú elkéredzkedik moziba, s az édesanyja, némi habozás után, elengedi, pedig a filmet csak tizennyolc éven felüliek látogathatják.

De hagyjuk a külföldet! Itthon is sok mindent másként hívnak majd. Például a "vanília" helyett, mely idegen szó, a "háború" megy át a köztudatba, minthogy régi jelentését amúgy is elvesztette. A visegrádi cukrászdában tehát a fagylaltospult fölött ez lesz kiírva:

Eper
Puncs
Háború
Csokoládé

Így fogunk élni. Addig, ezt a pár évet, ki kell bírni.
süti beállítások módosítása