Petőfi utca a Facebook-on



 Kapcsolat

Küldjön ötletet, észrevételt, leleplező információt! szerk@petofiutca.hu

Alázzon meg minket a pénzével!


A Petőfi utca nem fogad el állami támogatást és nem közöl fizetett hirdetéseket. Az Ön támogatására viszont szükségünk van!
	

LMP-kudarc és korrupció-párti törvények a Schmitt-ügy árnyékában

2012.04.06. 03:36 petőfi utca

Schmitt Pál letarolta az elmúlt egy hét magyar nyilvánosságát: a plagizáláson kapott ex-államfő doktori címének visszavonása, majd lemondása körüli huzavona szükségszerűen uralta a médiát. Az egyoldalú hírversenyben pedig elsikkadt néhány téma, amelyek máskor simán vezető hírek lennének. Sikertelen népszavazási kezdeményezés, rekord munkanélküliség, kétséges eredményességű válasz a Velencei Bizottság kifogásaira és gyanús közbeszerzésügyi törvénymódosítás. Tájékozódjon utólag a Schmitt Pál árnyékában történetekről, és válassza ki a legfontosabbat!

 

Schmitt elnökségében önmagában sokkal több humor volt, mint abban a klasszikus viccben, amit a plágium ügyre aktualizálva küldtek sokan körbe az elmúlt napokban.

 

A második Orbán-kormány megalakulása előtt egy újságíró fölteszi Orbán Viktornak a kérdést:

- Elárulja, hogy mi a programja?
- Ellopunk 2000 milliárd forint közpénzt és egy bolgár tanulmányt.
- Egy bolgár tanulmányt?! - kérdezi meglepetten az újságíró, mire Orbán Simicska Lajoshoz fordul:
- Látod? Mondtam, hogy az a kétezer milliárd senkit sem fog érdekelni.

 

Anélkül, hogy belecsúsznánk az elnök bukását szándékos kormánypárti manipulációval magyarázó összeesküvés-elméletekbe, tény, hogy az idézett vicc pontosan írja le az elmúlt hét belpolitikai nyilvánosságát. Pedig a következő jelentős ügyek jöttek elő:


1. Két éves csúcson a munkanélküliség

A március legvégén publikált KSH-adatok lesújtó képet festettek, nemhogy nem közelítünk a beígért egymillió új munkahelyhez, de a legutóbbi negyedévben még nőtt is a munkanélküliség Magyarországon, amely eleve az egyik legrosszabb foglalkoztatottsági mutatókkal rendelkező ország az Unióban. 

 

2. Erzsébet-utalványban járna a szociális segély

A kiszivárgott koncepció szerint a kormány szociális juttatások egy részét a jövőben Erzsébet-utalvány formájában osztaná ki a segélyezett családoknak. A legszegényebb térségek mindennapjait jól ismerők szerint azonban a terv teljesen abszurd és átgondolatlan, nem lenne elég beváltóhely, és indokolatlan mértékű beleszólást jelentene abba, hogy a családok mire költhetik a segélyüket. Ráadásul mindezzel nem megoldanák, csak félresöpörnék az ismert problémákat, mindez pedig az uzsoraüzletek további felerősödéséhez vezethetne. 

 

3. Sikertelen LMP-s népszavazási kezdeményezés

Nem sikerült az LMP-nek összegyűjtenie a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírást. Ezért a kormányzó kétharmad jóindulatán múlik majd, hogy lehet-e a tankötelezettség korhatárának visszaállításában, illetve három munkajogi kérdésben referendum Magyarországon. Az LMP mellett csúnyán beégtek a szakszervezetek is, akik a hírek szerint összesen csak hétezer aláírással tudtak hozzájárulni a begyűjtött 160 ezerhez.

 

4. Korrupció-párti törvénymódosítások

Schmitt Pál lemondásának napján más is történt az országgyűlésben, sorban érkeztek az olyan módosító javaslatok, amelyek jelentősen megkönnyítik a közpénzek ellenőrizetlen mozgatását. Ezek szerint ezentúl „nemzetbiztonsági érdekre” hivatkozva akár tíz évre is lehetne majd titkosítani egy közbeszerzés részleteit. Változna a közérdekű adatokhoz történő hozzáférés lehetősége is, bizonyos adatokat ugyanis ezentúl csak szakértők tekinthetnének meg. Ezen kívül változna az örökségvédelmi törvény is, amelynek következtében jóval kevesebb idő és eszköz állna rendelkezésre a régészeknek, hogy kifogást emeljenek egy-egy beruházás ellen.

 

5. Kétséges válasz a Velencei Bizottságnak

A magyar kormány a múlt hét végén küldte el a Velencei Bizottságnak készített válaszát, melyben az igazságügy átalakítása és az adatvédelmi hatóság függetlensége kapcsán felmerült uniós kritikákra reagáltak. A kormány álláspontja szerint a hamarosan életbe lépő változtatások elégségesek lesznek ahhoz, hogy Brüsszel eltekinthessen a kötelezettségszegési eljárástól. Máshogy látják ezt hazai jogvédő szervezetek. A Helsinki Bizottság, az Eötvös Károly Intézet és a TASZ közös állásfoglalást adott ki, amely szerint a kormány módosításai csak egyes pontokon korrigálják a kifogásolt részeket, de ettől még az átalakítás egésze továbbra is sérti a független igazságszolgáltatás eszméjét.

 

6. Schmitt Pál interjúja

Bár ez a kérdés természetesen elválaszthatatlan az egész Schmitt-sagától, bőven tartalmaz azon túlmutató dimenziókat is. Az akkor még posztjához ragaszkodó államfő péntek esti televíziós interjúja médiatörténeti fordulópont volt, és minden korábbi történetnél (még Lomnici Zoltán kitakarásánál is) pontosabban mutatta meg a közszolgálati médiában uralkodó viszonyokat. Biztosak lehetünk benne, hogy Obersovszky Péter kérdéseit egyszer még tanítani fogják.

52 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://petofiutca.blog.hu/api/trackback/id/tr584366848

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A húsvéti nyúl visszavonul 2012.04.07. 10:15:43

Szülők és gyerekek aggodalommal telve várják az idei húsvétot, miután a húsvéti nyúl a mai napon bejelentette visszavonulását. Az Elvarázsolt Kastély munkatársai, akik elsőként értesültek a húsvéti nyúl döntéséről, megkísérlik a lehetetlent és megpróbá...

Trackback: LMP-kudarc és korrupció-párti törvények a Schmitt-ügy árnyékában 2012.04.06. 14:59:59

Schmitt Pál letarolta az elmúlt egy hét magyar nyilvánosságát: a plagizáláson kapott ex-államfő doktori címének visszavonása, majd lemondása körüli huzavona szükségszerűen uralta a médiát. Az egyoldalú hírversenyben pedig elsikkadt néhány téma, amelyek má

Trackback: Adolf Hitler szerepében: Orbán Viktor 2012.04.06. 14:44:55

Schmitt Pál: A Bukás. Itt az első Hitler-paródia Schmitt Pál lemondásáról....

Trackback: Orbán feje csúnyán eltorzult az elmúlt 20 év alatt 2012.04.06. 14:43:17

Hogyan lett a huszonéves, a diktatúra ellen lázadó srácból hatalommániás, acsarkodó diktátor? Az ilyen volt – ilyen lett fotó nem tudja a választ, csak a kiinduló állapotot és a végeredményt mutatja. (Kép: esbalogh.typepad.com)...

Trackback: Schmitt Pálnak nyoma veszett, de visszatért a hetivalasz.hu mai címlapjára 2012.04.06. 14:40:26

Három nappal lemondása után Obama elnökkel pózol a jobboldali hetilap portáljának nyitóoldalán a bukott sportember-politikus, akit az [origo] az olvasóival köröztet. Megkezdődött a Schmitt pozícióba helyezése melletti kampány? A cikk az amerikai elnökv...

Trackback: Tavaszi zsongás 2012.04.06. 14:24:01

Kedves Naplóm!Lemondott a plágiumelnök. Végre hivatalába léphet az Alternatív Köztársasági Elnök Úr!   A művész úr gyönyörű szerelmes dalát küldöm az összes fasisztának ezen a gyönyörű tavaszi napon! Jelképezze ez a dal a szeretetet és a barátság...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eltűntették Schmitt Pált és kedves feleségét.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2026_kehes_media
A mai magyar valóság túllicitálja Orwell 1984-ét?
Ez a téma!
Az Erzsébat utalvánnyal állami pénzt nyomtak volna a CBA felé. nem véletlen, hogy csak velük (meg a szatellit Coop-pal) egyeztek meg, a Tesco, Auchan stb.-ket meg szívatták, hogy ne legyenek beváltóhelyek.

A CBA meg FIDESZ kifizetőhely, ezt már tudjuk.
Az Erzsébet utalvány van már napok óta a címlapokon mindenhol.
A baj, hogy a fenti vicc nem vicc.
Két komment 12 óra alatt...
Tényleg közönyösek az emberek :-(
Nocsak, hol vannak a bértollnokok?

Pedig ehhez a korrupciós dologhoz biztos társítanák Gyurcsány szemkilövését:)))
én az lmp csúfos bukását emelném ki, mert az jól mutatja, hogy az ajvékolás hangerejéből nem következik az, hogy támogatottság is lenne mögötte. valamit kimaradt gyurcsány szakdogájának keresése is.
@Disintegrator Rising:

Rögtön gondoltam, hogy nem a bálványaid törvénybe iktatott lopását emelnéd ki, te faszszopó.
@Disintegrator Rising: Ezt pont te mondod?
Maradjunk csak a korrupciónál!
@Disintegrator Rising:

Kis barátom, ki a franc mondta, hogy balos vagyok? Mindössze undorodom tőled, miután egy másik fórumon kifejtetted, hogy a lopás teljesen rendben van, ha a te narancsos isteneid csinálják.

Te egy undorító, okádék jellemnulla, erkölcsi toprongy vagy, egy igazi faszszopó és seggnyaló. Ja, és a kurva anyádat.
@is: Ráadásul az összes üzlet közül a legdrágább.Miért? Orbán Viktor liblingjei
( Baldauf és a Lázár fivérek ) lényegében nem folytatnak a klasszikus értelemben vett kereskedelmi tevékenységet. A CBA csúcs csak a beszerzést bonyolítja az összes CBA bolt részére, amiért komoly százalékokat számít fel a boltoknak. Gyakorlatilag semmi rizikója nincs. A rizikó a boltoké, hogy mit mikorra tudnak eladni. Amennyiben a boltok haszonkulcsa is rákerül az árúra, hát logikus drágább lesz mint a LIDL, ALDI vagy az Auchan.
De hát ezek a fazonok OV üzleti példaképei, ami tragikus.
Azert a legfontosabb jirek lemaradtak:
- Rekod magas kamatra vettek fel ujabb nagy osszegu kolcsonoket. (ennek formaja most mellekes)
- IMF hulyites.
@Hertelendi:

Hergeli a búbánat. Csak azért van, amitől már én is undorodom.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Nem szabad indulatosnak lenni. Ha indulataid vannak, akkor az eftársaknak sikerült. Ez a cél. A megosztás. Az hogy az ellenséget lehetőleg egymásban lássuk.

És az ilyen - olyan oldalinak mondott eftársak jót kuncognak a markukba. Ha nem ismernéd, adok egy hosszú, de tartalmas linket:

www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
Olvassátok el a mai Tótát. Nagggyon tanulságos.
@Hertelendi: Meg az elmútnyócévet, esetleg Schiffer nagyapját.
@Spániel: hol lehet Tótát olvasni? nem találom:((
@rdos:

Az ilyen tetvekkel nem leszek finom. Ha úgy tetszik: nem, nem soha!
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ne engedd, hogy elguruljon a gyógyszered! @rdos-nak igaza van.

Tartogasd az energiádat a visszavágóra! :D
A vicc az tényleg jó! Elég ironikus képet fest a mai - nem csak magyar - politikáról.
1. A munkanélküliség alakulását borítékolni lehetett a FIDESZ első intézkedésekor is.
2. A nagy multielenesség nem szólt másról, mint a CBA helyzetbe hozásáról.
3. Az LMP népszavazási kezdeményezése nem érte el az emberek ingerküszöbét. Sajnos a tankötelezettség esetében a többség csak kárörvend, hogy a cigányságnak fog ártani csak és kizárólag.
4. Az első Orbán kormány ténykedése is erről szólt, csak nem volt ekkora többségük. Most végigviszik. Splagi bácsi csak erre kellett.
5. Mindenki tudhatná már, hogy a FIDESZ a szép, a jó, az okos. Mindenki más csúnya, rossz és buta.
6. Az interjút készítő Obersovsky Alákérdezve Nyalok Péter meglepett. Ennyire gerinctelennek én sem gondoltam volna. A pártatlanság látszatát sem volt képes tartani.

Meg kellett volna tanulni a leckét az újságíróknak! Ha akad egy jó nagy botrány a FIDESZ háza táján, akkor biztosan országot érintő ügyek zajlanak a háttérben. Amit utána már fújhat ez a TÖKETLEN ELLENZÉK is!
Lehet eegondókodni a kommentözön alapján, hogy mennyire vagytok hitelesek, mennyire jártok jó úton
ja, az össze nem jött 200 ezer miatt is orsós a hibás. übernájsz :)
@Disintegrator Rising: A mellébeszélést doktori szintre emelitek...mint Kósa meg Szijjártó...
nemzetbiztonsági érdek, ez hihetetlen... remélem ez marad javaslat...
1, Egy fideszk*rva állított egyszer, hogy az adatok nem valódiak.

2, Ha kiépítik az egész struktúrát, akkor mehet az összes segély abban.

3, Várható volt.

4, Tetves balnacik, egykori komcsik, mit vártatok?

5, Ideje lenne végre lezárni ezt a dolgot, bár addig lehet uszítani a híveket.

6, Szemét egy ügy volt, de legalább a balnacik megmutatták mekkora erkölcsi csődtömegek.

A 4. és az 1. hír volt a legfontosabb szvsz.
@Lajka kutya: Közvetlenül nem, de közvetve igen!
Teret engedett annak, hogy a szélsőjobb szavazóit is befogadja, ezért a kommunikációja is megengedő a szélsőjobbal. Soha nem határolódott el egyértelműen tőlük. (Mármint azóta nem, hogy liberálisból ÜBERMAGYAROK lettek.) A szélsőjobb szerint, amikor rosszul mennek a dolgok, a zsidó és a cigány a felelős. Az LMP népszavazási kezdeményezése is ezért nem talált megértő fülekre.
Ilyen értelemben, tehát Orbán (is) felelős a kudarcért. Ha nem értenéd, amit leírtam, akkor vedd példának azt a szójátékos viccet, amikor az egyik ember megkéri a másikat:
- Mondogasd egymás után, hogy fehér!
A másik ember mondogatja, mondogatja, majd jön a gyors kérdés:
- Mit iszik a tehén?
Minthogy gondolkodás nélkül kell válaszolni, így 10 emberből legalább hét-nyolc azt válaszolja, hogy:
- Tejet!

Érted, ugye?
@Disintegrator Rising: látom neked meg csak az ismételgetés megy :) mesélj, ma mit hallottál a pártmédiában?
@Disintegrator Rising: Még mindig jobboldalinak haluzod magad, kedves narancsk*rva elvtárs?
gyerekek, keresgéljétek csak gyurcsány szakdolgozatát, ha jól tudom még mindig nincs meg! :))
@Disintegrator Rising: Én inkább az orbán familia által ellopott dolgokat keresgélném seggnyalókám...
faszom ez a tenorista bullshit nem csak az usákoknak, a mi kormányunknak is kapóra jön a mégtöbb lopás elősegítésére.
hol egy árva blog, ahol gyurcsány szakdolgozatát keresik ? Egyet sem találtam, hát Bástya elvtárssal már a kutya sem törődik ? :)
@csicserierika: Na jah, Bástya elvtárs szart (sem) ér, már meg sem akarják gyilkolni?
@Kompli: mondatod első részével maximálisan egyetértek :)
@Disintegrator Rising: Lehet ezen röhögni, mert szerintem is vicces, csak nem kéne a szakdogákat visszamenőleg piszkálni, mert esetleg az ország diplomásainak a 80-90% elvesztheti a diplomáját...... a maradék 10-20% meg tényleg maga írta, nem ollózta.
De azért én a gyurcsány helyében lázasan keresném, nem csinálnék mást, amíg elő nem ásom, vagy nem hamisítanak nekem egyet, ami megállja a helyét.....
Szerintem meg hagyjátok már figyelmen kívül ezt a disintegrator nickű fidesz-szobanövényt a -19-es IQ-jával. Őt fizetik, titeket meg nem.
Ha nem álltok vele többé szóba, kénytelen lesz nicket váltani, az agitprop osztály többi hat tagjával együtt.
A bulvár az, amikor valaki - ahelyett, hogy a jóra és a szépre koncentrálna - a körülöttünk lévő nyomorra, szenvedésre és botrányokra koncentrál, azért mert perverz a gondolkodása.

A politikai bulvár is állandóan hibát keres, ezzel általában a mindenkori ellenzék tud azonosulni.

Sok dolognak lehetne örülni, de ez sajnos emberi tulajdonság, és az emberség nem igazán fér bele a politikai állatkodások közé.
Orulok,hogy a szakdolgozatok temaja valt a legfontosabba,teljesen lenyegtelen h kozben minden tonkremegy...
www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
Azt hiszem van nemi parhuzam a mai vezetes es hivei illetve az atlantisziak kozott...
Pofára esett a törpe párt.
@marosy:

Ugyanúgy, ahogy az SZDSZ nevű elődjük.
Még mindig nincs 200.000+1 hazátlan liberrált.
@marosy: Még ha csak az esett volna pofára,de vele együtt az egész ország is pofára zuhant!
@Disintegrator Rising:

"az ajvékolás hangerejéből nem következik az, hogy támogatottság is lenne mögötte."

Valamennyire érthető a ballibsik eltorzult valóság érzékelése: a marihuána füstön és a borosüveg fenekén keresztül nehéz lehet felmérni a realitásokat. Hát még elfogadni azt, hogy a zsindex blogokon óbégató libbantak nem jelentenek tömegbázist :)
Két év múlva már mindegy lesz, ki nyeri a választásokat, addigra a piacot is elfoglalják. Ott meg nincsenek választások.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1677_kie_lesz_magyarorszag
@libbancs: Annyira szánalmas ez a zsindexezés libbantozás. Egy mondat saját gondolatot ki tudnál-e csikarni magadból vagy csak a Kurucot magolod. Ha annyira ostoba vagy, hogy nem látod be, az LMP kérdései miért voltak fontosak HOSSZÚ TÁVON, inkább ásd el magad vagy emigrálj. Azért lehülyézni valakit, mert a kedvenc médiumaim azt mondjál, hogy az, nagyon gáz. De elmagyarázhatnád, hogy Neked, mint munkavállalónak ezekkel a kérdésekkel mi bajod. (Ha nem dolgozol, akkor ugye biztos csak cigány lehetsz Te is...)
Keresem itt az überdemokrata és roppant toleráns balliberális blogokon, hogy szerintük mennyire európéer és progresszív lépés Günter Grasst nemkívánatos személlyé nyilvánítani Izraelben egy versike miatt, de valahogy nagy a kuss róla. Mi van, lefagyott az ajvékoló rendszer?
süti beállítások módosítása