Petőfi utca a Facebook-on



 Kapcsolat

Küldjön ötletet, észrevételt, leleplező információt! szerk@petofiutca.hu

Alázzon meg minket a pénzével!


A Petőfi utca nem fogad el állami támogatást és nem közöl fizetett hirdetéseket. Az Ön támogatására viszont szükségünk van!
	

Zsarnokság a New York Times-ban

2012.03.01. 09:42 petőfi utca

Megdöbbentő dokumentum került elő egy egyébként nem túl jelentős közéleti levélváltás kapcsán, ezért megtörve a Petőfi utca eddig határozott profilját, kivételesen verset közlünk. A veszprémi érsek olyan Illyés Gyula átirattal állt elő, amitől még a legkegyetlenebb Rockefellerek kezéből is kiesik a részvénypakett.

 

Leginkább a tavaly év végén elfogadott egyházügyi törvény késztethette David Baert, a Texasi Lutheránus Egyetem teológia professzorát arra, hogy a magyar egyházaknak és Orbán Viktor összes „eddigi támogatójának” címezve nyílt levelet közöljön a Magyarországi Evangélikus Egyház honlapján. A korábban éveken át Magyarországon élő, önmagát jobboldalinak tartó és állítólag mindkét Fidesz-kormány megalakulását örömmel fogadó professzor levele szerint a második „Orbán-kormány intézkedéseit először meglepetéssel, aztán kiábrándulással, és végül megdöbbenéssel fogadta”.

 

A nyílt levél előtti bejegyzésben az egyházi honlap szerkesztősége „érdemi és kulturált vitát” kezdeményez Baert írása kapcsán. A levélre reagált többek között Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek is, aki nem csak, hogy „nem hallgathatja el kritikai észrevételeit”, de azokat egy saját Illyés Gyula átirattal támasztja alá!

 

 

Dr. Márfi Gyula: Új mondat új zsarnokságról


( Ez a vers Illyés Gyula „Egy mondat a zsarnokságról” című remekművének átirata.)
 
Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van
nemcsak az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,
nemcsak a szögesdrótban,
szögesdrótnál is jobban
butító szólamokban,
tányérban és pohárban,
ott van az orrban, szájban,
napfényben és homályban,
szabadban és szobában;

ott van a Figaro-ban,
és ott van a Le Monde-ban,
ott van a New York Times-ban,
ott van a Népszavában:
a tőkések lapjában
és a Financial Times-ban

ott van a hazugságban,
hazugságnál jobban
a féligazságban
és az igazságnak
elhallgatásában,
a reális ténynek
elferdítésében:
harsogva a százról
hallgatva négyszázról;

hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van
a meghallgatásban,
a bírák szavában,
ítélethez tákolt
tanúvallomásban;

ott van az IMF-ben,
hitelminősítőkben,
Tanácsban, Parlamentben,
bankokban, üzemekben,
tőzsdében és trezorban,

nagyvállalatban, boltban,

mindenkor megtalálod,
útjaid vele járod
Strassburgtól Brüsszelig,
hajnaltól éjjelig,
New Yorkban, Washingtonban
és a Washington Post-ban;

hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
mert minden célban ott van,
napodban, holnapodban,
elmédben, honlapodban,
s ha kikémlelsz a körből,
ő néz rád a tükörből;
nem láthatsz semmi szépet,
mert szépnek csak azt véled,
mi egyszer már övé lett;
néznél, de csak azt látod,
mit ő eléd varázsolt,
eszmélnél is, de eszme
csak övé jut eszedbe,
vakondként, napsütésben,
így mászol vaksötétben;
hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
mindenki szem a láncban,
magad is zsarnokság vagy;
akár a víz a medret,
követed és teremted,
bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
gyermeked neki nemzed,
ha eszel, őt növeszted,
mert a zsarnokság ott áll
majdan ravatalodnál,
ő mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál!

43 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://petofiutca.blog.hu/api/trackback/id/tr244259840

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A házasság utáni szexet is tiltaná a KDNP 2012.03.01. 16:37:01

Egy szentéletű forrásunk elmondása alapján KDNP-s körökben komoly felháborodást okoztak a Magyar Családtudományi Társasággal kapcsolatosan a napokban megjelent hírek. Kérdésünkre válaszolva a párt egyik neve elhallgatását kérő prominense elmondta, mély...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bár Márfi érsekkel én sem értek egyet, ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy a vers "kiegészítését" nem ő követte el.
A Márfi-féle válaszlevél mindenféle verskiegészítés nélkül itt érhető el:
www.youtube.com/watch?v=4xqNYmUOmdE

Máskor figyelmesebben kellene olvasni...
egyébként.. nem rossz..:DD
Egyetértek Wildmann Jánossal, de helyesen ezt kellet volna elküldenem:

veszpremiersekseg.hu/valaszlevel-david-baer-teologia-es-filozofiaprofesszornak/
Bocsánatot kell kérnem, figyelmetlen voltam, a Veszprémi Érsekség honlapján valóban megtalálható az Illyés-vers "átirata".

Úgy tűnik, Egyházamban nagyobb a baj mint gondoltam...
Nagy kár,hogy ezt a válaszlevelet nyugaton senki
se fogja elolvasni.
Nyugaton? Lesem sz....k bennünket.Illetve, dehogynem! Én meg őket! Csődörből vödörbe!
elolvastam a "választ", amiben érsek úr jól kizsidózta magát..
"Jórészt ezzel magyarázható, hogy adventista egyházból három, metodistából három, zsidóból hat, buddhistából pedig nem kevesebb, mint 13, azaz tizenhárom (!) volt bejegyezve. (Aki ismeri a buddhizmus nagy irányzatait – hinajana, mahajana, vajrajana, azaz tibeti – annak ez már eleve gyanús. Beszélgettem a nepáli lámával: a tizenhármat ő is nevetségesnek tartja.)"

Én meg beszélgettem néhány barátommal: és nevetségesnek tartjuk a katolikus egyház hozzáállását és szégyenletesnek , hogy ilyen vezetői vannak.
És keresztényből hány van? Vagy csak a katolikus számít annak?
Elképesztő arrogancia árad e sorokból.
Majd ő megmondja miben lehet hinni. Ez a mentalitás kb. a 13. századra jellemző. Komolyan, ha ezek hatalmat kapnának a kezükbe, visszajönne az eretneküldözés.
Senkiháziak.
Eszünkbe juthat Mikszáth Különös házasság c. regénye, melyben a békák azt kuruttyolják "Urrrak a papok, urrrrak a papok"....
Az alábbiakat Ben Stein írta és olvasta fel a CBS rádió vasárnapi kommentárjában.
Sajnos linket nem tudok mellékelni, mert emailben kaptam!

Bevallom:

Zsidó vagyok és mindenegyes ősöm is zsidó volt. És engem nem zavar egy csöppet sem, ha az emberek ezeket a gyönyörűen kivilágított, feldíszített fákat Karácsonyfának nevezik. Nem érzem magam fenyegetve.
Nem érzem, hogy meg lennék különböztetve. Ezek a fák azok, amik:
Karácsonyfák.

S egyáltalán nem zavar, amikor az emberek 'Boldog Karácsony'-t kívánnak nekem. Nem gondolom, hogy megaláznának, vagy gettóba akarnának csukni. A tény az, hogy valamiképpen kedvelem is. Azt bizonyítja nekem, hogy mi mindannyian testvérek vagyunk, akik együtt ünnepeljük az évnek ezt a boldog időszakát. S egyáltalán nem zavar az sem, hogy egy jászol-jelenet van felállítva az egyik forgalmas útkeresztezésben, közel a tengerpati házamhoz, Malibu-ban. Ha az emberek egy betlehemet akarnak, az ugyanúgy rendben van számomra, mint a Menorah néhány száz yardnyira arrébb.

Nem szeretem, ha piszkálnak amiatt, hogy zsidó vagyok és ugyanúgy nem gondolom, hogy a keresztények kedvelik, ha piszkálják őket azért, mert keresztények. Gondolom, az istenhívők belefáradtak és belebetegedtek a piszkálások időszakaiba. Fogalmam sincs, honnét származik az ötlet, miután Amerika kifejezetten ateista ország. Nem található az Alkotmányban és nem szeretem, ha le akarják nyomatni a torkomon.

Vagy akár kifejezhetem másképp is: honnét jött az ötlet, miszerint imádnunk kell a hírességeket, de tilos Istent imádnunk? Lehet, hogy ez is annak a jele, hogy öregszem. Viszont vagyunk egy csomóan, akik elgondolkodnak azon, honnan jönnek ezek a hírességek, s hova lett az az Amerika, amit mi ismertünk.

Annak fényében, hogy mennyi viccet küldünk egymásnak, hogy megnevettessen, ez egy kissé különböző: Ez nem szándékozik viccnek lenni; ez nem vidám, ez elgondolkodtat.

Billy Graham (a prédikátor) lányát interjúvolták az Early Show-n és Jane Clayson (a riporter) ezt kérdezte: 'Hogyan lehetséges, hogy Isten engedte, hogy ilyesmi (Katrina hurrikán) megtörténjék?' Anne Graham egy rendkívül mélységes és éles elmélyű választ adott. Azt mondta, 'Úgy hiszem, Isten mélyen elszomorodott emiatt, ahogy mi is, de évek óta mondjuk Istennek, hogy takarodjék ki az iskoláinkból, takarodjék ki a kormányzatunkból és takarodjék ki az életünkből. S mivel, úgy vélem, Ő egy igazi Úriember, végül csendben kihátrált. Hogyan várhatjuk el Istentől, hogy áldását adja ránk és védelmezzen minket, ha mi azt követeljük Tőle, hogy hagyjon minket békén?'

A legutóbbi események fényében... terrorista támadások, iskolai lövöldözések, stb. én úgy gondolom, ez akkor kezdődött, amikor Madelaine Murray O'Hare (megölték, tetemét néhány éve találták meg) arról panaszkodott, hogy nem akart imádkozást az iskoláinkban, és mi azt mondtuk, rendben van. Aztán valaki azt mondta, jobb, ha nem olvassuk a Bibliát az iskolában. A Biblia mondja: ne ölj; ne lopj és szeresd felebarátodat, mint tenmagad. És mi azt mondtuk, rendben van.

Aztán Dr. Benjamin Spock azt mondta, ne fenyítsük gyerekeinket, amikor csíntalankodnak, mert kicsiny személyiségük eltorzul és meglehet, hogy megrongáljuk önbecsülésüket (Dr. Spock fia öngyilkos lett). Azt mondtuk, egy szakember kell, hogy tudja, miről beszél. És mi aztmondtuk, rendben van.

Mostan meg azt kérdezzük magunktól, miért van az, hogy a gyerekeknek nincs lelkiismeretük, hogy miért nem tudják, mi a jó és mi a rossz, és miért nem zavarja őket, ha ölnek idegeneket, osztálytársaikat és sajátmagukat.

Valószínű, ha hosszan és elég keményen elgondolkodunk ezeken, lehet, hogy végül is rájönnénk. Úgy vélem, nagy része van ebben, annak, hogy 'AZT ARATJUK, AMIT ELVETÜNK'.

Vicces, milyen egyszerű az embereknek megvetniök Istent aztán csodálkozni azon, miért halad a világ a pokolba. Vicces, mennyire elhisszük, amit az újságok mondanak, de megkérdőjelezzük, amit a Biblia mond. Elgondolkodtató, hogy email-en küldünk 'vicceket', amelyek aztán futótűzként terjednek, de, ha üzeneteket kezdünk küldeni, amelyek az Úrra vonatkoznak, az emberek kétszer is meggondolják, mielőtt megosztják azokat. Elgondolkodtató az is, hogy fajtalan, durva, vulgáris és obszcén cikkek mennek át szabadon a világhálón, de nyilvános vita Istenről tilos az iskolákban és a munkahelyeken.
Mi lenne, ha mi, emberek, elkezdenénk eltűrni egymást.

Havaj.

Mindig csak az a baj, hogy senki sem akarja elkezdeni.
@torró: A zsidók elkezdtek hinni egy új, másoktól lenyúlt Istenbe -sőt, istenekbe, ugyanis csak a i.e. 850-as évektől monoteista a judaizmus- . Az Isten(ek) nevében kiirtották szinte a teljes mai Izrael területén élő őslakosságot, hogy megőrizzék sose volt fajtisztaságuk. . Aztán a beteg judaizmus fattyúhajtása, még betegebb fattyúhajtása megmérgezte Európát, Ázsiát és Észak-Afrikát, azt az Európát. Ahol addig békésen megfért több ezer isten, ott vallásháborúkat indítottak.
A katolikus irtotta a bogumilt, manicheust, katart, ariánust a keresztény felekezetek. De irtották a korábbi istenek híveit is, milliószámra. Aztán elkezdte Isten nevében ölni egymást az anglikán, a katolikus, a lutheránus, a kálvinista, a ...........
Milyen szép is volt akkor, amikor százmilliókat öltek le az Isten nevében! :P

Tiszta vicc ez az írás. Az erkölcsnek és az értékrendnek semmi köze nincs a vallásossághoz. :)
@ökörpöröly: A zsidók elkezdtek hinni egy új, másoktól lenyúlt Istenbe -sőt, istenekbe, ugyanis csak a i.e. 850-as évektől monoteista a judaizmus- . Az Isten(ek) nevében kiirtották szinte teljesen a mai Izrael területén élő őslakosságot, hogy megőrizzék sose volt fajtisztaságuk. Aztán a beteg judaizmus fattyúhajtása, még betegebb kereszténység megmérgezte Európát, Ázsiát és Észak-Afrikát. Azt az Európát, ahol addig békésen megfért több ezer isten. Vallásháborúkat indítottak.
A katolikus irtotta a bogumilt, manicheust, katart, ariánust a keresztény felekezetek közül. De irtották a korábbi istenek híveit is, milliószámra. Aztán elkezdte Isten nevében ölni egymást az anglikán, a katolikus, a lutheránus, a kálvinista, a puritán, a ...........
Milyen szép is volt akkor, amikor százmilliókat öltek le az Isten nevében! :P

Tiszta vicc ez az írás. Az erkölcsnek és az értékrendnek semmi köze nincs a vallásossághoz. :)
Hozzá kell tenni, nem csodálkozok a püspök hozzászólásán. Az állam 100 milliárdnyi támogatást nyújt évente az egyházaknak. Jó üzlet most papnak lenni. Egyre nagyobb hatalom, pénz, Hawaii, dizsi! :) A katolikus papok kapnak egy csomó gyereket vágyaik kiélésre. Pol Pot Péter és a TEK meg majd megvédi őket, ha a szülők tiltakoznának a gyerekeiktől követelt szexuális adó miatt. Beteg ország. A papok ezerszer rosszabbak, mint a kommunista tömeggyilkosok, mert az utóbbiak csak rövid ideig tudták mérgezni az elmét, a lelket, illetve gyilkolni a testet.
@torró: "Anne Graham egy rendkívül mélységes és éles elmélyű választ adott."

köszönjük, emese, majd értesítjük.
Orbánt már Jézushoz hasonlítja. Teljesen megháborodott ez az ember.
2002-ben követtem el:
EGY MONDAT A MOCSOKSÁGRÓL
(Illyés Gyula után)

Hol mocsokság van,
ott mocsokság van,
nemcsak a Lendvay utcában,
nemcsak a Fidelitas-ban

nemcsak a frakció szobákban,
nemcsak az éjszakában
kiáltó Rogán szavában,
ott mocsokság van

nemcsak a füst-sötéten
gomolygó gyűlöletbeszédben,
vereség be nem ismerésben,
horthysta vének SMS-ében,

nemcsak az Orbán hűvös
ítéletében: hazaáruló!
ott mocsokság van
nemcsak a katonásan

pattogtatott "vircsaft"-ban,
"hontalan"-ban,
s abban, ahogy a „komcsit”
porig alázzák,

nemcsak a rács-szilárdan
fölrakott Áder arcvonásban
s e rácsban már szótlan
vergődő „anyád”-ban,

az van az éjben halkan
sikló AUDI-zajban,
meg abban,
megállt a kuplerájban;

abban, ahogy a kagyló
csöndjén keresztül
figyel egy idegen fül;
a „demokrácia vonal”-ban

mert mocsokság van
nemcsak a talpra álltan
harsogott éljenekben,
„Hajrá Magyarország”-ban,

az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,
a Kossuth téren,
az Alkotás utcában,

ott van az utca sarkán
az éppoly harsány -
vígan vagy kongó zordan
feszülő kőszoborban,

Mert mocsokság ott van
jelenvalóan
mindenekben,
ahogy a régi istened sem;

mert mocsokság van
az óvodákban,
a Kövér-i tanácsban,
a Szájer mosolyában,

abban, ahogy a gyermek
dadog az idegennek,
ahogy a „Kör”-be jelentkeztél,
a „prolik” ellen fordultál,

nemcsak a vallatásban,
ott van a vallomásban,
az uszító szómámorban,
mint Kövér dög a gyomrodban,

mert álmaidban
sem vagy magadban,
ott van a nászi ágyban,
előtte már a vágyban,

mert szépnek csak azt véled
mit annak tart Vezéred;
vele hevertél,
ha azt hitted szerettél,

tányérban és pohárban,
az van az orrban, szájban,
világban és homályban,
szabadban és szobádban,

mintha nyitva az ablak,
s bedől a dögszag,
mintha a házban
valahol Rogán van,

ha magadban beszélgetsz,
ő, a mocsokság kérdez,
képzeletedben
se vagy független,

a nyüzsgő égi sátor:
egyetlen Fidesz tábor;
mert mocsokság szól
lázból, harangozásból,

a papból, kinek gyónol,
a prédikációból,
templom, parlament, Sajtóklub:
megannyi színpad;

mint víz a medret,
követed és teremted;
kémlelődsz ki e körből?
Viktor néz rád a tükörből,

ő les, hiába futnál,
fogoly vagy, s egyben foglár;
dohányod zamatába,
ruhád anyagába,

beivódik, evődik velődig;
töprengnél, de eszmét
tőle fogan csak elméd
eszmélnél, de eszme
csak övé jut eszedbe,

néznél, de csak azt látod,
mit ő eléd varázsolt,
s már körbe lángol
erdőtűz gyufaszálból,

mert amikor ledobta,
őt senki el nem tapodta;
s így rád is ő vigyáz már,
gyárban, mezőn, háznál,

s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,

bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, őt növeszted,
gyermeked neki nemzed,

hol mocsokság van,
minden Fidesz tag szem a láncban;
belőled is bűzlik, árad,
magad is mocsokság vagy;

mert már miattad dermed
dacba a gyermek,
s lesz az öledben ringó
feleség ringyó;

vakondként napsütésben,
így járunk vaksötétben,
s feszengünk kamarában,
akár a Szaharában:

mert ahol mocsokság van,
minden hiában,
a dal is, az ilyen hű,
akármilyen mű,

mert ott áll
eleve sírodnál,
ő mondja meg ki voltál,
porod is neki szolgál.
A ti dolgotok, miként értelmezitek.Én nem nyitok vitát felette.Mondjuk annyit jegyeznék meg halkan, "ökörpörölynek" , hogy a történelem során ,nem csak isten nevében gyilkolták egymást az emberek.A kommunizmus csupán száz éve alatt, a regisztrált áldozatok száz millióra tehetők. És a hódító háborúk során mennyi az áldozat?
Ó azok az áldott szocialista békés,igazságos,hazugságmentes és lopás mentes évek.Tényleg akkor hol voltak nemes szívű poétáink?
Csak az embereket kellene kiirtani a Földről.

Micsoda békesség és tisztaság lenne újra minden kedves élőlénynek itt, nekünk cicáknak is.
Szerintem hamarosan teljesül a vágyunk és az emberiség elpusztítja saját magát és végre megindulhat az élővilág regenerálódása.

:O
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Maximum baktériumok, vírusok, egysejtűek, planktonok, illetve egy-két szívós faj fogja túlélni. A cicák is meg fognak dögleni! :)
Elolvastam Márfi érsek eredeti levelét.
Amit az egyházakról írt, azzal lényegében egyetértek. De aztán...
Vannak benne egész egyszerűen hajmeresztően hazug állítások, kinyilatkoztatások.
Döbbenetes.
Ilyen gondolatvilágú érsekekre bízzuk a lelki üdvünket?
@Betelgeuse-2: Aki olyan barom, hogy nem magára, hanem másra bízza, az így járt!:) Vannak hozzátok hasonló balfaszok elegen.
Van aki szcientológusokra bízza, van aki a pénznyelő táncos-köpködős hitgyülis vezérekre, van aki .....! :P Aki nem birka, az nem bízza másra! :)
@bőrmók: Azért bazdmeg tényleg megdöbbentő, hogy egy érsektől tényleg csak némi sunyi zsidózásra telik. És ezeket a faszokat kell kitömni állami pénzzel? (Mondjuk azon nem csodálkozom, hogy nem találnak elég önkéntest arra, hogy eltartsák őket.)
Már vártam, mikor kerül címlapra valami Márfi-gyalázó cikk. Aki meg meri védeni a kormányt, pláne egyházpolitikában, az kap a pofájára! Éljen Cohn-Bendit és Barroso \o/
Én egy mezei keresztény vagyok, de távolról ismerem Márfi érsek tevékenységének egyes aspektusait.
Ez a csávó az eltussolás nagymestere. Egy tipikus "rossz politikus", aki mindig csak a rövidtávú céljait nézi.
Olyan nevetséges papok vannak az egyházmegyében, hogy engem ők tettek egyházellenessé. Elég jó alapokkal rendelkeztem, de a hiteltelenség már annyira szembetűnő volt, hogy már nem tudtam lenyelni...
hol lehet megnezni az uj tarcatukor. cimu musort?
Benne van ebben a levelben a jobboldal minden mitosza, sulyos tortelemi tevedese, onigazolasi kenyszere, a ket elvesztett vilaghaboru miatti fusztraciok, az evszazadok ota megujulni keptelen ideologiaba temetkezese...
Amikor Orbant vagy valamelyik babjat hallom, a milosevicsi Jugoszlavia jut roluk az eszembe. Nem csak a politikai mitoszteremtes, nacionalizmus, Nyugat-ellenesseg, kelet-baratsag miatt hanem az oket tamogato gazdasagi bunozok, a rendszer haszonelvezoi, politikailag vedett maffiozoi hatter, a kizsakmanyolt kozeposztaly helyzete is hasonlo.
A szerbeknek egy polgarhaboru kellett hogy szembe tudjanak nezni a sajat mitoszaikkal, nalunk mire lesz szukseg hogy az ilyen orban-felek vegre teljesen lejarassak magukat?
@ökörpöröly: ELMEBETEG ! ! !
és még egyszer ELMEBETEG vagy. Vitára sem érdemes.
@Sobri Joska: Amikor valamennyi Orbán fan, beleértve a nagyon közeli fanokat is, rájön, hogy át van baszva, és nem róla fog szólni a világ, hanem csak és kizárólag az elmeháborodott Orbánról.
nemtom a keresztényi szeretet, megbocsátás, a nyitott szív mióta jelenti a rasszizmust, zsidózást és a sötétséget..én ezeket utcán ételt osztani, hajléktalanokat ellátni, drogosokat segiteni nem láttam még..persze ilyesminek a veszprémi várban nincs is helye..ugye ugye?
Nagyon tetszik, amikor a hatalom emberei bizonygatják, hogy itt a világ legdemokratikusabb államát építgetik. Hogy itt mi van, arról nem Navracsics, Orbán, vagy a kedvezményezett egyház főmuftija a hiteles forrás, hanem a tények.

Egyenlőnek tekinti-e a hatalom az egyházakat, ami egy demokráciában alapkövetelmény? - nem.
Elszámolnak-e a közpénzekkel, ami egy köztársaságban alapkövetelmény? - nem.
Biztosítják-e a véleményszabadságot, az állampolgárok hiteles informálását? - nem.
Független-e az igazságszolgáltatás a végrehajtó hatalomtól? - nem.
Lehet-e még szabadon vállalkozni ebben az országban, vagy mindent államosítanak, illetve kijelölt oligarcháknak játszanak át? -igen.
Pártemberek ülnek-e minden független hatalmi ág élén? - most már igen.
Kirúgják-e azokat a közszolgálatban dolgozókat, akik a kinevezett pártemberek cselekményeit bírálják? - persze, azzonal mehetnek Nagy Navarró, Mong Attila, Árok Kornél után. Csak a kussolóknak éps seggnyalóknak marad hely az adófizetők pénzéből fenntartott homokozóban.

Na, ilyen lett az a "demokrácia", amelyet ez a Dr. egyházi faszkalap dicsőít.
@SchindIer Pistája: Olvasgass a szaporodásról, hátha feldereng valami, hogy nem szájon át történik. Bár neked fölösleges, emberi lény úgysem áll veled szóba, a kutyádat meg hiába molesztálod, te rosszul sikerült szerencsétlen kis klón. :)
@ökörpöröly: Treuga Dei, Pax Dei.

en.wikipedia.org/wiki/Al-Hakim_bi-Amr_Allah#Interreligious_relationships

A fegyver nem öl embert, a vallás sem öl embert. Ember öl embert.
Én abban bízom, hogy orbánék még legalább 3 ciklust kapnak, mert rég szórakoztam ilyen jól + azok, akik elhitték neki, hogy "neazemberekfizessékmeg", most kezdik ennek a naygszerű NER-nek a hatását a saját bőrükön érezni, és szívesen hallgatom őket siránkozásuk közben.
@nu pagagyí:

Egyenlőnek tekinti-e a hatalom az egyházakat, ami egy demokráciában alapkövetelmény? - nem.

Nem.

Mondhatjuk azt, hogy jó dolog, hogy ha az ésszerű határok között a lehető legteljesebb a lelkiismereti szabadság (pl.: nem ehetem meg a szomszédom, vagy adhatom férjhez a 8 éves lányom mert az vallási előírás). Ez azonban más, mint a demokrácia.

Nem szabad kibővíteni fogalmakat és utána szómágiával rákényszeríteni az elgondolásainkat másokra.
Hianyolom a fideszes trollok aktivitasat, hol van egy jo kis videki-s vagy aszekelyek-es megmagyarazas? Miert nem mondjak hogy ez is 2006 miatt van es kulonben is elmultnyolcev?
Elfogyott talan a municio es ezt mar ok sem tudjak megmagyarazni ezt - inkabb agyonhallgatjak?
Az is vicces hogy egy olyan embert oktat ki az ersek ur a magyar helyzetrol aki azt nagyon is jol ismeri, konyvet is irt rola, pont a kommunista idokrol.

@31/48: A felbujtasrol mint buncselekmenyrol, kozosseg elleneni izgatasrol gondolom mar hallottal.
@31/48: mert a fidesz nem pont ezt teszi??? Nem kenyszeriti ra szomagiaval a sajat "egyhaz" fogalmat mindenkire?

Na vegre itt vannak a fideszes megmondoemberek :) de sajnos ma a sajtokozpont nem dolgozott meg a penzeert, eleg gyenge a felhozatal.
természetesen mindenhol zsarnokság van csak náluk nem... ezt már a 70es években is mondták nekünk az iskolában... és természetesen akkor is igaz volt... pont annyira, mint ma.

lehet itt az egyház nevében politizálni, de ez nagyon visszaüthet... vagy jézus a seggnyalásra gondolt talán, amikor megadatta a császárnak, ami a császáré?

az érsek úrnak, meg kívánom, hogy 30 ezüstjét élvezettel költse... amen
A TASZ szerette volna, hogyha a 60.000 értelmi fogyatékos is kap választójogot.
De így végignézve rajtatok szerintem felesleges lenne újabb 60.000-el bővíteni ezt a számot :)

Amikor fideszes barátaim előtt kritizálom a kormányt, nem is gondolok rá, hogy ilyen szellemi sötétség van a túloldalon.

Nem csoda, hogy ezt látva sok - amúgy a kormánnyal szemben kritikus - ember riadtan hátrál vissza az erőpozícióban levő, a ballib gyűlölködéshez és ostobasághoz képest hirtelen mégis egész emberarcúnak tűnő Fideszhez, még ha én nem is követem a példájukat :)

Na, béke, egyenlőség meg a többi faszság, szellemi egysejtűek ;)
Istenem, ugye, ha a mi szolgánk lehet hülye,
a Tiéd is, nem?
Persze Fiam, persze, ne is törődj vele!
...........................AMEN...
@Kakimaki0123456789: Én sajnos csak beugró vagyok. :(

Majd hétfőtől lesz megint Várúr, örülhettek.
süti beállítások módosítása